Forum Dyskusyjne Farming Simulator
Giants Editor - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne Farming Simulator (http://farming-simulator.pl)
+-- Dział: FS 2019 - Ogólny (http://farming-simulator.pl/forumdisplay.php?fid=130)
+--- Dział: Problemy (http://farming-simulator.pl/forumdisplay.php?fid=131)
+--- Wątek: Giants Editor (/showthread.php?tid=12628)



Giants Editor - kuba45PL - 04-15-2019

Witam. Mam problem z GE, dałem kupowane pole zapisałem GE wszedłem do fs i to pole jest czyste są misje a ziemi i upraw nie widać. Huh


RE: Giants Editor - marcelinsigniaa - 04-15-2019

(04-15-2019, 10:02)kuba45PL napisał(a): Witam. Mam problem z GE, dałem kupowane pole zapisałem GE wszedłem do fs i to pole jest czyste są misje a ziemi i upraw nie widać. Huh

Aby pole było widoczne w grze musisz stworzyć 
>Farmlands'y
oraz
>FieldDimension (najlepiej zassać z oryginalnej mapy podfolder Fields, wystarczy ci też Field01 którego powielasz)

Jak masz ten folder na swojej mapie w GE zanaczasz go i na pasku wchodzisz
Scripts > Map > Toggle render field Areas
Pokazuję ci się w tym momencie niebieski kwadrat. Jest to obszar pola gdzie będzie sie pojawiać uprawa

W Field01 masz cornery którymi to ustawiasz możesz z nimi robić co chcesz defakto :Smile Ustawiasz też znacznik pola czyli MapIndicator  

Jak ustawiłeś fields
to warto też zrobić size pól czyli:
Scripts > Map > Get field sizes

Warto zaznaczyć że Pola czyli Field01 musi odpowiadać temu samemu Farmlandowi czyli layer1 ID1 i ten niebieski kwadrat musi być w tym farmlandzie, tak aby nie wystawał bo nie będziesz mógł go uprawiać gdyż będzie należał do innego farmlandu


RE: Giants Editor - kuba45PL - 04-15-2019

Zobaczę dzięki! Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin

Dalej nie działa Sad Sad Sad


RE: Giants Editor - marcelinsigniaa - 04-15-2019

w takim razie coś zrobiłeś nie tak. Zacznijmy od tego co zrobiłeś wpierw czyli pisałeś że dałeś kupowane pola na jakiej zasadzie ? w czy wpisałeś w farmlands.xml id od pól?


RE: Giants Editor - kuba45PL - 04-15-2019

wszystko robiłem jak ci youtuberzy tylko mam jeszcze jeden problem jak robię ziemie kultywowaną lub orkę w GE to wchodzę na mapę i tej zrobionej ziemi nie widać


RE: Giants Editor - marcelinsigniaa - 04-15-2019

To że malujesz TerrainDetail pędzlem ci nic nie daje jest to tylko abyś mógl sobie pole namalować a potem do tego ułożyć cornery.
Fields i tak położy swoją kultywacje.
Tak zapytam:

1.Zapisz po zmianach
2.Wrzuć do mods nowy zapisany po zmianach.
3.Odpal SAVE od nowa tj. stworzenie nowej gry.


RE: Giants Editor - kuba45PL - 04-15-2019

Ale ja maluję terrain foliage paint mode.

Zrobiłem tak jak kazałeś DZIAŁA!!!!!!! Wielkie ci dzięki Big Grin


RE: Giants Editor - marcelinsigniaa - 04-15-2019

(04-15-2019, 12:33)kuba45PL napisał(a): Ale ja maluję terrain foliage paint mode.

Zrobiłem tak jak kazałeś DZIAŁA!!!!!!! Wielkie ci dzięki Big Grin

Wybacz ale żeby coś powstało trzeba zaangażowania dwóch osób. Tłumacze ci staram się pomóc ale nie potrafisz zajarzyć daleka droga jeszcze


Co by nie było wstawiam ci film Nie potrzebujesz znać języka aby ogarnąć to co gość pokazuje. Wiecej gdzieś tutaj w temacie ibrakadabra wstawił film w języku polskim bdj 'pola' temat się nazywa. Tam jest też pokazane jak się robi pola

I uwaga jak zrobiłeś tak jak na filmie i ci nie działa to znaczy że zrobiłeś to ŹLE i zrób to raz jeszcze krok po kroku. Pamiętaj o zrobieniu nowego save.




edit: http://farming-simulator.pl/showthread.php?tid=12626&pid=70451#pid70451 poradnik


RE: Giants Editor - ibrakadabra - 04-15-2019

w dziale poradniki zapraszam dodałem film w jezyku polskim odnosnie między innymi tego problemu...aby pomagac nalezy usprawniać to czego oczekują użytkownicy z problemami a nie odnosić ich do mało użytecznych blogów ...pozdrawiam


Menu