Forum Dyskusyjne Farming Simulator
Stabilność ciągnika mod seasons - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne Farming Simulator (http://farming-simulator.pl)
+-- Dział: Off topic (http://farming-simulator.pl/forumdisplay.php?fid=30)
+--- Dział: Archwium (http://farming-simulator.pl/forumdisplay.php?fid=113)
+--- Wątek: Stabilność ciągnika mod seasons (/showthread.php?tid=8430)



Stabilność ciągnika mod seasons - Schadow312 - 08-31-2017

Witam mógłby mi ktoś powiedzieć czy da się poprawić jakoś stabilność ciągnika na polu bo jak chcę siać zboże to ciągnik albo bez przerwy się kopie albo jedzie tzw" psim chodem" Gram na modzie seasons i mam już środek wiosny od kilku dni nie padało a ciągnik zachowuje się jak by jechał w bagnie. Moze coś źle robię to mnie poprawcie :Smile 

Pozdrawiam


RE: Stabilność ciągnika mod seasons - Kamil Kowalski - 08-31-2017

też tak miałem trzeba pobrać drive control i włączać napędy na koła i bedzie oki Smile


RE: Stabilność ciągnika mod seasons - Dzi4d3k - 08-31-2017

(08-31-2017, 17:19)Schadow312 napisał(a): Witam mógłby mi ktoś powiedzieć czy da się poprawić jakoś stabilność ciągnika na polu bo jak chcę siać zboże to ciągnik albo bez przerwy się kopie albo jedzie tzw" psim chodem" Gram na modzie seasons i mam już środek wiosny od kilku dni nie padało a ciągnik zachowuje się jak by jechał w bagnie. Moze coś źle robię to mnie poprawcie :Smile 

Pozdrawiam

A po czym wnosisz, że to wina modu Seasons. On nie ma funkcjonalności, która by mogła na to wpłynąć.

(08-31-2017, 20:42)Kamil Kowalski napisał(a): też tak miałem trzeba pobrać drive control i włączać napędy na koła  i bedzie  oki Smile

Mod Drive Control to pozwala wyłączać napęd przedni i blokadę mostu, które bez niego są na stałe włączone, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Może wygląda to jak włączanie, ale na starcie mod wyłącza wszytko i dopiero można sobie włączyć, co dodatkowo powoduje pojawienie się ikonek.


RE: Stabilność ciągnika mod seasons - Schadow312 - 09-01-2017

Tak przypuszczam że chodzi właśnie o mod season bo bez niego tym samym zestawem się było żadnych problemów z siewem

Ok sprawa rozwiązana, wywaliłem mod Ground Response i ciągnik już jest stabilny. Będzie to nieco mniej realne bo nie bd miał modu orki ani nic z tych rzeczy, ale trudno coś za coś


RE: Stabilność ciągnika mod seasons - Ziuta - 09-01-2017

(08-31-2017, 23:56)Dzi4d3k napisał(a):
(08-31-2017, 17:19)Schadow312 napisał(a): Witam mógłby mi ktoś powiedzieć czy da się poprawić jakoś stabilność ciągnika na polu bo jak chcę siać zboże to ciągnik albo bez przerwy się kopie albo jedzie tzw" psim chodem" Gram na modzie seasons i mam już środek wiosny od kilku dni nie padało a ciągnik zachowuje się jak by jechał w bagnie. Moze coś źle robię to mnie poprawcie :Smile 

Pozdrawiam

A po czym wnosisz, że to wina modu Seasons. On nie ma funkcjonalności, która by mogła na to wpłynąć.

(08-31-2017, 20:42)Kamil Kowalski napisał(a): też tak miałem trzeba pobrać drive control i włączać napędy na koła  i bedzie  oki Smile

Mod Drive Control to pozwala wyłączać napęd przedni i blokadę mostu, które bez niego są na stałe włączone, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Może wygląda to jak włączanie, ale na starcie mod wyłącza wszytko i dopiero można sobie włączyć, co dodatkowo powoduje pojawienie się ikonek.
Tyle że DC po włączeniu blokuje te mosty i załącza przedni napęd, bez tego to nic nie masz, przedni napęd nie działa (teoretycznie koła mają napęd) a blokad mostów wcale nie ma, to koło które znajdzie się w powietrzu/ma najmniejszą przyczepność, dostaje 95% mocy...


RE: Stabilność ciągnika mod seasons - Dzi4d3k - 09-01-2017

(09-01-2017, 19:48)Ziuta napisał(a): Tyle że DC po włączeniu blokuje te mosty i załącza przedni napęd, bez tego to nic nie masz, przedni napęd nie działa (teoretycznie koła mają napęd) a blokad mostów wcale nie ma, to koło które znajdzie się w powietrzu/ma najmniejszą przyczepność, dostaje 95% mocy...

Z mechanizmem różnicowym może i faktycznie tak jest, ale dla przedniego napędu też? Masz gdzieś filmik z porównaniem?


RE: Stabilność ciągnika mod seasons - Ziuta - 09-02-2017

(09-01-2017, 22:56)Dzi4d3k napisał(a):
(09-01-2017, 19:48)Ziuta napisał(a): Tyle że DC po włączeniu blokuje te mosty i załącza przedni napęd, bez tego to nic nie masz, przedni napęd nie działa (teoretycznie koła mają napęd) a blokad mostów wcale nie ma, to koło które znajdzie się w powietrzu/ma najmniejszą przyczepność, dostaje 95% mocy...

Z mechanizmem różnicowym może i faktycznie tak jest, ale dla przedniego napędu też? Masz gdzieś filmik z porównaniem?

Filmiku nie mam, ale kiedyś z ciekawości to przetestowałem, podnosiłem sobie ładowarką tył w ori ciągniku i ciągnik nawet nie drgnął do przodu a tylne koła kręciły się jak szalone (mowa oczywiście o całkowitym braku modu DC), nawet raz jak się na dziurze zawiesiłem (jechałem po woli) to to koło co wpadło w dziurę w terenie to nagle dostało całą moc i pozostałe nawet nie drgnęły i przejechać nie mogłem.


Menu