Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Zmiana mapy na istniejącym save
#1
Witam. Chciałbym zmienić mapę na istniejącym Save, chodzi głównie o maszyny, zwierzęta i to co jest w silosach żeby przenieść na nową mapę. Jestem świadomy tego że maszyny zapewne będą rozrzucone gdzieś ale to już nie jest problem. Czy istnieje taka możliwość żeby to zrobić? Ktoś może próbował i nakieruje? Nie jestem jakimś ultra laikiem więc myślę że dam sobie radę jak ktoś zostawi kilka wskazówek Smile pozdrawiam.
 
Taka tam sobie reklama.
#2
A nie prościej oszacować sobie wartość tego co masz na obecnym save i dodać kasę na nowym save, kupić co chcesz z maszyny.
 
#3
Dokladnie tak jak wyżej, najskuteczniejszy i najbezpieczniejszy sposób.
Zakladasz nowy zapis, dodajesz bardzo dużo kasy, kupujesz taki sprzęt i zwierzęta jak miales na poprzedniej mapie, możesz tez dokupić tyle ha pola ile miales na poprzedniej mapie. Jak już wszystko masz kupione, zmieniasz ilość kasy na taka jak miales na poprzedniej mapie. Calą przeprowadzke Najlepiej zrobić po okresie zbiorów i sprzedaży plonów, bo zawartości silosów raczej nie przeniesiesz,choc pewnie jest to możliwe ale trzeba grzebać w plikach.. Ma to tez ten minus ze nowo kupione maszyny beda mialy zerowe przebiegi. Można co prawda przenieść zawartość pliku vehicle nie tylko do nowego zapisu ale nawet do jego odpowiednika spakowanego w mapie ale wtedy trzeba będzie odnaleźć i przyprowadzić na gospodoratwo rozrzucone po mapie według starych współrzędnych maszyny. Chyba ze reset maszyn jest ustawiony poprawnie to resetując je powinny pojawiać się na gospodarstwie. Ale zakup maszyn od nowa jest bezpieczniejszy.
 
#4
Zgadzam się z @EngineV8, wszytko zależy o założeń przeprowadzki, czyli co ma być przeniesione i z jaką dokładnością.
Co do silosów zależy jakie to są silosy. Jeżeli są typu zamkniętego i "wchłaniają" materiał do środka to przenosiny są proste bo na nowym save wystarczy odszukać odpowiednie linijki w .xml odpowiadającym za zawartość silosów na nowej mapie. Natomiast jeżeli na starej mapie miałeś materiały wysypane na ziemi w jakimś budynku, to wtedy nie jest prosto, bo na nowym save trzeba być "pomalować" te materiały na ziemi w odpowiednich, nowych miejscach, np. za pomocą GE, a i tak nigdy nie uda się uzyskać dokładnych wartości, tylko "na oko". Dlatego lepiej skorzystać z kasy, z którą kupisz wszystko co miałeś.
Pomyśl o tym tak, że przed przeprowadzką wszytko sprzedajesz i odkupujesz za tą samą kasę w nowym miejscu.
Z technicznego punktu widzenia jest szybciej, a już na pewno mniej podatne ba błędy.
 
#5
Ok, dzięki za rady Smile myślałem że jakoś da się to zrobić szybciej w plikach bez zbędnych problemów, ale skoro tak mówicie, że lepiej dodać kasę to tak zrobię.
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  zmiana skali modu 8MG 0 127 10-10-2018, 08:45
Ostatni post: 8MG
  Szukam mapy damianbogdan 0 291 10-07-2018, 11:29
Ostatni post: damianbogdan
  Szukam mapy siwyx 0 310 10-03-2018, 21:51
Ostatni post: siwyx
  poszukuje mapy do fs 17 zochan 1 339 10-03-2018, 19:31
Ostatni post: Rolnik009
  zmiana w descVersion Darecki30 1 175 09-20-2018, 07:01
Ostatni post: FresZu44
  wydanie mapy Paw3ll 2 206 09-18-2018, 21:20
Ostatni post: Paw3ll
  wydanie mapy Paw3ll 2 270 09-17-2018, 05:52
Ostatni post: Paw3ll
  zmiana skali modu 8MG 0 133 09-15-2018, 10:56
Ostatni post: 8MG
  zmiana świateł lub spoób ich świecenia. Av3nida 2 155 09-08-2018, 15:40
Ostatni post: Av3nida
  przeniesienie mapy na większą karte 8MG 8 278 09-02-2018, 07:31
Ostatni post: 8MG



Przegląda: 1 gości

Menu