Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Zmiana mapy na istniejącym save
#1
Witam. Chciałbym zmienić mapę na istniejącym Save, chodzi głównie o maszyny, zwierzęta i to co jest w silosach żeby przenieść na nową mapę. Jestem świadomy tego że maszyny zapewne będą rozrzucone gdzieś ale to już nie jest problem. Czy istnieje taka możliwość żeby to zrobić? Ktoś może próbował i nakieruje? Nie jestem jakimś ultra laikiem więc myślę że dam sobie radę jak ktoś zostawi kilka wskazówek Smile pozdrawiam.
 
Taka tam sobie reklama.
#2
A nie prościej oszacować sobie wartość tego co masz na obecnym save i dodać kasę na nowym save, kupić co chcesz z maszyny.
 
#3
Dokladnie tak jak wyżej, najskuteczniejszy i najbezpieczniejszy sposób.
Zakladasz nowy zapis, dodajesz bardzo dużo kasy, kupujesz taki sprzęt i zwierzęta jak miales na poprzedniej mapie, możesz tez dokupić tyle ha pola ile miales na poprzedniej mapie. Jak już wszystko masz kupione, zmieniasz ilość kasy na taka jak miales na poprzedniej mapie. Calą przeprowadzke Najlepiej zrobić po okresie zbiorów i sprzedaży plonów, bo zawartości silosów raczej nie przeniesiesz,choc pewnie jest to możliwe ale trzeba grzebać w plikach.. Ma to tez ten minus ze nowo kupione maszyny beda mialy zerowe przebiegi. Można co prawda przenieść zawartość pliku vehicle nie tylko do nowego zapisu ale nawet do jego odpowiednika spakowanego w mapie ale wtedy trzeba będzie odnaleźć i przyprowadzić na gospodoratwo rozrzucone po mapie według starych współrzędnych maszyny. Chyba ze reset maszyn jest ustawiony poprawnie to resetując je powinny pojawiać się na gospodarstwie. Ale zakup maszyn od nowa jest bezpieczniejszy.
 
#4
Zgadzam się z @EngineV8, wszytko zależy o założeń przeprowadzki, czyli co ma być przeniesione i z jaką dokładnością.
Co do silosów zależy jakie to są silosy. Jeżeli są typu zamkniętego i "wchłaniają" materiał do środka to przenosiny są proste bo na nowym save wystarczy odszukać odpowiednie linijki w .xml odpowiadającym za zawartość silosów na nowej mapie. Natomiast jeżeli na starej mapie miałeś materiały wysypane na ziemi w jakimś budynku, to wtedy nie jest prosto, bo na nowym save trzeba być "pomalować" te materiały na ziemi w odpowiednich, nowych miejscach, np. za pomocą GE, a i tak nigdy nie uda się uzyskać dokładnych wartości, tylko "na oko". Dlatego lepiej skorzystać z kasy, z którą kupisz wszystko co miałeś.
Pomyśl o tym tak, że przed przeprowadzką wszytko sprzedajesz i odkupujesz za tą samą kasę w nowym miejscu.
Z technicznego punktu widzenia jest szybciej, a już na pewno mniej podatne ba błędy.
 
#5
Ok, dzięki za rady Smile myślałem że jakoś da się to zrobić szybciej w plikach bez zbędnych problemów, ale skoro tak mówicie, że lepiej dodać kasę to tak zrobię.
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Edycja mapy---- Rolnik009 2 148 07-12-2018, 18:45
Ostatni post: Rolnik009
  Edycja mapy Rolnik009 6 174 07-09-2018, 08:11
Ostatni post: Rolnik009
  Zmiana trybu gry Artur S 6 169 07-02-2018, 13:15
Ostatni post: user12
  Aktualizacja mapy a save kosmiak0 0 114 07-02-2018, 13:12
Ostatni post: kosmiak0
  nie ma mapy w modach Marcin Olm 5 192 06-27-2018, 09:37
Ostatni post: Misio
  SZUKAM POLSKIEJ MAPY rolnik sadi 0 196 06-18-2018, 18:19
Ostatni post: rolnik sadi
  Zapis po edycji mapy AgroMaster 3 254 06-11-2018, 07:59
Ostatni post: radkus25
  Zmiana tekstury kukurydzy lodowy wilk 2 192 06-09-2018, 15:20
Ostatni post: lodowy wilk
  dodatkowa roślinność zmiana wielkości 8MG 0 103 05-26-2018, 18:14
Ostatni post: 8MG
  Szukam Mapy Marcin K 8 506 05-06-2018, 08:12
Ostatni post: TheDamian5435



Przegląda: 1 gości

Menu