Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Problem z turem
#1
Witam, mam problem z ciagnikiem do ktorego dodalem tur. Wszystko dziala, ladowacz porusza się, lecz osprzet po podlaczeniu zostaje w miejscu. Co może być tego przyczyną?

Mam jeszcze jeden problem. Jeden z ciągników który zrobiłem lekko lewituje nad ziemią. Jak mogę go obniżyć?

I jeszcze w paru ciągnikach elementy które dodałem po spakowaniu ciągnika w zip nie są widoczne w grze. Może ktoś miał podobnie lub wie jak temu zaradzić. Huh
 
Taka tam sobie reklama.
#2
1. Źle zaprogramowany TUR.
2. Źle ustawione radiusy dla kół.
3. Jakie to elementy, jak je dodałeś?? Za mało danych.
 
#3
(06-23-2018, 17:55)Ziuta napisał(a): 1. Źle zaprogramowany TUR.
2. Źle ustawione radiusy dla kół.
3. Jakie to elementy, jak je dodałeś?? Za mało danych.

1. Tylko że w ciągniku z którego go brałem wszystko działa, a linijki raczej wszystkie z indexem tura skopiowałem.
2. Czyli jak to zmienić?
3. Błotniki wyciągnięte z innego ciągnika.

Jeśli masz czas zerknąć mogę ci podesłać link do modów z problemami i tymi skąd przekładałem różne rzeczy.
 
#4
1. Linijki od TURa potrzebują ID linijki z zaczepem dla narzędzi TURa, w wielu ciągnikach są różne ilości zaczepów w ciągniku i inne ułożenie więc ID się może różnić.
2. "radius" w linijkach kół.
3. Wrzuciłeś je do odpowiedniego indexu czy są poza głównym komponentem (np. 0>, 1>)
 
#5
(06-24-2018, 13:24)Ziuta napisał(a): 1. Linijki od TURa potrzebują ID linijki z zaczepem dla narzędzi TURa, w wielu ciągnikach są różne ilości zaczepów w ciągniku i inne ułożenie więc ID się może różnić.
2. "radius" w linijkach kół.
3. Wrzuciłeś je do odpowiedniego indexu czy są poza głównym komponentem (np. 0>, 1>)

1.A mógłbyś mi na to zerknąć? Podeśle Ci link na pw.
2.Koła na szczęście już ogarnąłem, dzięki.
3.Wrzucone są do indexu 0> i do modelu ciągnika (0>11|2)
 
#6
Co do 3. to najpewniej masz w mods i oryginał i edit, przenieś oryginał z mods na inne miejsce i zobacz Smile
No to jedziemy, gnębić podpadziochów!
 
Taka tam sobie reklama.
#7
1. Mógłbym, ale mi się nie chce, a i tak napisałem co jest przyczyną i jak naprawić.
3. Tak jak wspomniał kolega wyżej, upewnij się że nie masz starego archiwum modu i folderu z wypakowanym i zedytowanym modem w tej samej lokacji (archiwum powinieneś usunąć/przenieść gdzieś indziej po wypakowaniu bo nie będą się zapisywały zmiany w GE przez to).
 
#8
(06-24-2018, 19:02)agRush2k napisał(a): Co do 3. to najpewniej masz w mods i oryginał i edit, przenieś oryginał z mods na inne miejsce i zobacz Smile
Właśnie nie mam nic w mods poza editami.
 
#9
co do tura to

w xml ciągnika trzeba odnaleźć linijki

</movingTool>
<movingTool index="0>34|34|3|1|0|0"playSound="true">
<controls axis="AXIS_FRONTLOADER_TOOL" iconFilename="$dataS2/menu/moveControls/frontloader_tool.png" invertAxis="true" />
<attacherJoint jointIndices="3" />
<rotation rotSpeed="70" rotAcceleration="150" rotMax="75" rotMin="-57"/>
<dependentPart index="0>34|34|3|1|0|1"/>

tu podałem dla przykładu z innego

w tych linijkach jest wpis <attacherJoint jointIndices="3" />

liczb 3 odpowiada za index zaczepu i tu trzeba podać wlaściwą
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z modem Season mateuszkasiek 0 252 12-06-2019, 13:22
Ostatni post: mateuszkasiek
  Problem z trawą zajawkowiecone 0 390 12-04-2019, 23:48
Ostatni post: zajawkowiecone
  Problem z grom jakob4721 4 701 10-07-2019, 18:09
Ostatni post: AgroTeamRychnowo
  problem z podnosnikiem 8MG 2 663 09-05-2019, 10:21
Ostatni post: 8MG
  problem z mapa w ge Jakub Karbowiak 3 539 09-02-2019, 20:05
Ostatni post: Rusheer
  Problem z mapą michalg4 2 692 06-03-2019, 20:09
Ostatni post: michalg4
  Problem w GE dawid0s_p0sp0lit0s 16 1,239 06-03-2019, 20:02
Ostatni post: dawid0s_p0sp0lit0s
  [Patch 1.5.3.1] problem z instalacją Gajoss X 0 449 05-23-2019, 20:37
Ostatni post: Gajoss X
  Problem z mapą Fudzo16 4 741 05-08-2019, 04:01
Ostatni post: Fudzo16
  Nietypowy problem... Długie ładowanie mapy. TrooxPL 4 1,075 03-12-2019, 16:53
Ostatni post: TrooxPL



Przegląda: 1 gości

Menu