Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Szerokość maszyny
#1
Witam , potrzebuje pomocy . Gram w LS 15 i Chciałbym sobie zwiększyć  szerokość  roboczą  agregatu  Amazon z 3 m na 6 m . Wchodzę  w program GE i zmieniam  szerokość . Wchodzę  w grę  i jest on szerszy od swojej poprzedniej formy ale  gdy wjadę  na pole to dalej  uprawia 3 m a nie 6 m  chodź  jest szeroki na 6 m . Gdzie robię  błąd ? Proszę  o pomoc
 
Taka tam sobie reklama.
#2
Musisz poprzestawiać indexy start-, width- i heightIndex na odpowiednie pozycje.
No to jedziemy, gnębić podpadziochów!
 
#3
(08-18-2018, 19:35)agRush2k napisał(a): Musisz poprzestawiać indexy start-, width- i heightIndex na odpowiednie pozycje.

A gdzie  te indexy są  w notatniku o nazwie maszyny , moddes czy przez program ?  jak jest 7 m to jak to przestawić ? zeby  działało
 
#4
(08-18-2018, 22:18)Knieja123 napisał(a): A gdzie  te indexy są  w notatniku o nazwie maszyny , moddes czy przez program ?  jak jest 7 m to jak to przestawić ? zeby  działało

Te indeksy w GE musisz przestawiać. One wyznaczają szerokość pracy agregatu, czyli musisz ustawić je na obu jego krańcach.
 
#5
(08-18-2018, 22:42)Misio napisał(a):
(08-18-2018, 22:18)Knieja123 napisał(a): Ok , a jeszcze jedno  pytanie jak mam przyczepę  samozbierającą  i tam poszerzam  heder  do zbierania to co zrobić  żeby zbierał bo taka sama  akcja  jak z agregatem jest , te inteksy mają  jakieś  skróty w GE ? 

Te indeksy w GE musisz przestawiać. One wyznaczają szerokość pracy agregatu, czyli musisz ustawić je na obu jego krańcach.
 
#6
(08-19-2018, 00:10)Knieja123 napisał(a): Ok , a jeszcze jedno  pytanie jak mam przyczepę  samozbierającą  i tam poszerzam  heder  do zbierania to co zrobić  żeby zbierał bo taka sama  akcja  jak z agregatem jest , te inteksy mają  jakieś  skróty w GE ? 

Sytuacja jest identyczna. Czy to jest heder kombajnu, pług, kultywator czy przyczepa samozbierająca. Musisz poustawiać odpowiednio te indeksy w GE. One nie mają żadnych skrótów. W GE nazywają się startIndex, widthIndex i heightIndex.
 
Taka tam sobie reklama.
#7

Witam a jak zrobić żeby kombajn się mniej brudził , po prostu dłuższy czas musi minąć by był brudny . Dziękuję  za pomoc którą dostałem do tej pory .
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Brudne maszyny w fs17 Patryk Bańka 1 228 10-10-2018, 18:25
Ostatni post: lookee86
  Brak ciągników, utopione maszyny!!!! Paulina Mroczkowska 0 129 08-18-2018, 21:25
Ostatni post: Paulina Mroczkowska
  Stare maszyny karol522 2 261 06-07-2018, 20:43
Ostatni post: karol522
  Podnoszenie maszyny bartez1bartek 1 156 05-31-2018, 07:06
Ostatni post: radkus25
  Maszyny Rolnik009 1 207 05-27-2018, 09:25
Ostatni post: Antek
  Mapa na maszyny 90-170km Vozer 2 347 05-17-2018, 17:54
Ostatni post: Vozer
  Gaśnięcie maszyny po wejściu radkus25 6 302 05-14-2018, 15:09
Ostatni post: radkus25
  Długo bardzo długo sprzedają się maszyny, pomocy D1zZyY 5 328 03-07-2018, 19:23
Ostatni post: Ziuta
  znikające traktory i maszyny Tomi3603p 4 378 02-22-2018, 20:28
Ostatni post: Ziuta
  Jak przekopiować maszyny z jednego save do drugiego? AgroMaster 3 415 02-03-2018, 10:47
Ostatni post: AgroMaster



Przegląda: 1 gości

Menu