Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Problem z silosem do kiszonki
#1
Witam, mam problem z silosem do kiszonkii. Skosiłem trawe jaguarem wszystko było wysypywane do silosu na kiszonke załadowałem tam 300tyś litrów ugniotłem przykryłem plandeką za[isałem gre i wyłączyłem. po włączeniu na drugi dzien  podchodze do silosa jest przykryty itd ale pisze ze jest pusty i nic wiecej przyspieszalem czas itd i nic nie fermentuje silos zachowuje sie tak jakby był pusty.  screen poniżej. Wiecie o co moze chodzić?
Co ciekawe wcześniej testowałem że wszystko jest ok tzn ugniotłem zakryłem i przyśpieszyłem czas i wszystko sie zrobiło dobrze tylko po zapisie i wczytaniu tkaie akcje sie dzieją.

https://zapodaj.net/e95b06404fd77.png.html


to znalazłem w logu:

C:/Users/MARCIN/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/FS17_BIGAGRAR/maps/map01.i3d (20996.07) ms
Error: Adding onCreate loaded object with duplicate saveId BunkerSilo_silo1
Error: shovel fill trigger KalkplaneTrigger has invalid fill type
Error: shovel fill trigger KalkplaneTrigger has invalid fill type
Error: shovel target kalkTarget has invalid fill types
Error: shovel fill trigger KalkplaneTrigger has invalid fill type
Error: Adding onCreate loaded object with duplicate saveId TipTrigger_Station
Error: shovel target kalkTarget has invalid fill types
Warning (physics): Add trigger callback failed, object Fermenter 03 is not a physics trigger.
Warning (physics): Add trigger callback failed, object silageCatcher is not a physics trigger.
Error: index out of range
LUA call stack:
dataS/scripts/utils/Utils.lua (11) : printCallstack
dataS/scripts/utils/Utils.lua (65) : checkChildIndex
dataS/scripts/objects/Bga.lua (209) : indexToObject
dataS/scripts/objects/Bga.lua (16) : load
Index: 0>0|3
Error: index out of range
LUA call stack:
dataS/scripts/utils/Utils.lua (11) : printCallstack
dataS/scripts/utils/Utils.lua (65) : checkChildIndex
dataS/scripts/objects/Bga.lua (218) : indexToObject
dataS/scripts/objects/Bga.lua (16) : load
Index: 0>0|0|3
Error: index out of range
LUA call stack:
dataS/scripts/utils/Utils.lua (11) : printCallstack
dataS/scripts/utils/Utils.lua (65) : checkChildIndex
dataS/scripts/objects/Bga.lua (235) : indexToObject
dataS/scripts/objects/Bga.lua (16) : load
Index: 0>0|0|1
Error: index out of range
LUA call stack:
dataS/scripts/utils/Utils.lua (11) : printCallstack
dataS/scripts/utils/Utils.lua (65) : checkChildIndex
dataS/scripts/objects/Bga.lua (252) : indexToObject
dataS/scripts/objects/Bga.lua (16) : load
Index: 0>0|0|2
Warning: BunkerSilo, could not resolve attribute 'bunkerSiloArea' into a valid node!
Warning (LUA): 'getWorldTranslation': Argument 1 has wrong type. Expected: Int. Actual: Nil
..\..\..\src\base\scripting\lua\LuaScriptSystem.cpp (640): expectedType == Value::VoidType
LUA call stack:
=C:/Users/MARCIN/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/ZZZ_courseplay/distance.lua (43) : getWorldTranslation
=C:/Users/MARCIN/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/ZZZ_courseplay/triggers.lua (940) : nodeToNodeDistance
dataS/scripts/objects/BunkerSilo.lua (24) : load
Warning (LUA): 'getWorldTranslation': Argument 1 has wrong type. Expected: Int. Actual: Nil
..\..\..\src\base\scripting\lua\LuaScriptSystem.cpp (640): expectedType == Value::VoidType
LUA call stack:
=C:/Users/MARCIN/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/ZZZ_courseplay/distance.lua (44) : getWorldTranslation
=C:/Users/MARCIN/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/ZZZ_courseplay/triggers.lua (940) : nodeToNodeDistance
dataS/scripts/objects/BunkerSilo.lua (24) : load
Error: Running LUA method 'BunkerSilo.onCreate'.
 
Taka tam sobie reklama.
#2
Przydałby się log, choć nie jestem pewien, czy coś z tego wyniknie... Dziwna sprawa
"Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą" - Otto von Bismarck
[Obrazek: fsscreen_2018_06_05_2ibxsw.png]
 
#3
(08-22-2018, 21:15)user12 napisał(a): Przydałby się log, choć nie jestem pewien, czy coś z tego wyniknie... Dziwna sprawa

C:/Users/MARCIN/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/FS17_BIGAGRAR/maps/map01.i3d (20996.07) ms
Error: Adding onCreate loaded object with duplicate saveId BunkerSilo_silo1
Error: shovel fill trigger KalkplaneTrigger has invalid fill type
Error: shovel fill trigger KalkplaneTrigger has invalid fill type
Error: shovel target kalkTarget has invalid fill types
Error: shovel fill trigger KalkplaneTrigger has invalid fill type
Error: Adding onCreate loaded object with duplicate saveId TipTrigger_Station
Error: shovel target kalkTarget has invalid fill types
Warning (physics): Add trigger callback failed, object Fermenter 03 is not a physics trigger.
Warning (physics): Add trigger callback failed, object silageCatcher is not a physics trigger.
Error: index out of range
LUA call stack:
  dataS/scripts/utils/Utils.lua (11) : printCallstack
  dataS/scripts/utils/Utils.lua (65) : checkChildIndex
  dataS/scripts/objects/Bga.lua (209) : indexToObject
  dataS/scripts/objects/Bga.lua (16) : load
Index: 0>0|3
Error: index out of range
LUA call stack:
  dataS/scripts/utils/Utils.lua (11) : printCallstack
  dataS/scripts/utils/Utils.lua (65) : checkChildIndex
  dataS/scripts/objects/Bga.lua (218) : indexToObject
  dataS/scripts/objects/Bga.lua (16) : load
Index: 0>0|0|3
Error: index out of range
LUA call stack:
  dataS/scripts/utils/Utils.lua (11) : printCallstack
  dataS/scripts/utils/Utils.lua (65) : checkChildIndex
  dataS/scripts/objects/Bga.lua (235) : indexToObject
  dataS/scripts/objects/Bga.lua (16) : load
Index: 0>0|0|1
Error: index out of range
LUA call stack:
  dataS/scripts/utils/Utils.lua (11) : printCallstack
  dataS/scripts/utils/Utils.lua (65) : checkChildIndex
  dataS/scripts/objects/Bga.lua (252) : indexToObject
  dataS/scripts/objects/Bga.lua (16) : load
Index: 0>0|0|2
Warning: BunkerSilo, could not resolve attribute 'bunkerSiloArea' into a valid node!
Warning (LUA): 'getWorldTranslation': Argument 1 has wrong type. Expected: Int. Actual: Nil 
  ..\..\..\src\base\scripting\lua\LuaScriptSystem.cpp (640): expectedType == Value::VoidType
LUA call stack:
  =C:/Users/MARCIN/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/ZZZ_courseplay/distance.lua (43) : getWorldTranslation
  =C:/Users/MARCIN/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/ZZZ_courseplay/triggers.lua (940) : nodeToNodeDistance
  dataS/scripts/objects/BunkerSilo.lua (24) : load
Warning (LUA): 'getWorldTranslation': Argument 1 has wrong type. Expected: Int. Actual: Nil 
  ..\..\..\src\base\scripting\lua\LuaScriptSystem.cpp (640): expectedType == Value::VoidType
LUA call stack:
  =C:/Users/MARCIN/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/ZZZ_courseplay/distance.lua (44) : getWorldTranslation
  =C:/Users/MARCIN/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/ZZZ_courseplay/triggers.lua (940) : nodeToNodeDistance
  dataS/scripts/objects/BunkerSilo.lua (24) : load
Error: Running LUA method 'BunkerSilo.onCreate'.
 
#4
Ewidentnie skopane coś przy dodawaniu silosu. Nie jestem w stanie rozpoznać po logu, co dokładnie. Co to za mapa? Sam dodawałeś ten silos, czy był?
"Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą" - Otto von Bismarck
[Obrazek: fsscreen_2018_06_05_2ibxsw.png]
 
#5
(08-22-2018, 21:27)user12 napisał(a): Ewidentnie skopane coś przy dodawaniu silosu. Nie jestem w stanie rozpoznać po logu, co dokładnie. Co to za mapa? Sam dodawałeś ten sils
mapa to gut manderow przerobiona przeze mnie na polską do 15`stki i pozniej skonwertowana do 17`stki. mam przegrane na niej około 200h.    Silos jest wyciągnięty bodajże z sosnowki  i dodany po prostu. mozliwe ze zrobiłem cos źle ale robiłem to w sumie identycznie jak w 15`stce tzn wyciągnąłem tylko triger z sosnowki i model silosu ustawiłem skopiowałem na 2 i wszystko.

(08-22-2018, 22:07)AgrotechnikPL napisał(a):
(08-22-2018, 21:27)user12 napisał(a): Ewidentnie skopane coś przy dodawaniu silosu. Nie jestem w stanie rozpoznać po logu, co dokładnie. Co to za mapa? Sam dodawałeś ten sils
mapa to gut manderow przerobiona przeze mnie na polską do 15`stki i pozniej skonwertowana do 17`stki. mam przegrane na niej około 200h.    Silos jest wyciągnięty bodajże z sosnowki  i dodany po prostu. mozliwe ze zrobiłem cos źle ale robiłem to w sumie identycznie jak w 15`stce tzn wyciągnąłem tylko triger z sosnowki i model silosu ustawiłem skopiowałem na 2 i wszystko.  W sumie zauważ ze na screenie jest pokazane że jak wejdzie sie w strefe silosu to jest pokazane to 2 razy tzn to przez to ze skopiowalem ten triger. cos slyszalem ze w 17 moze byc tylko jeden silos do kiszonki
 
#6
Skopiowałeś, w sensie że ustawiłeś dwa takie? Oba powinny mieć ustawioną inną nazwę, to na pewno. Upewnij się, że tak jest.
"Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą" - Otto von Bismarck
[Obrazek: fsscreen_2018_06_05_2ibxsw.png]
 
Taka tam sobie reklama.
#7
(08-22-2018, 23:06)user12 napisał(a): Skopiowałeś, w sensie że ustawiłeś dwa takie? Oba powinny mieć ustawioną inną nazwę, to na pewno. Upewnij się, że tak jest.

oba mają taka sama nazwe, bodajże silo1

https://zapodaj.net/30d885b184d4c.png.html

Wgl jak nasypywalem kiszonke do silosu to nie mialem ikonu zeby wyladowac musialem sypac na ziemie. to normalne w sensie czy w 17stce tak jest?

https://zapodaj.net/b85a1e128834c.png.html
https://zapodaj.net/6d58f3a5becc1.png.html
https://zapodaj.net/d5dfdbf20d6a4.png.html
https://zapodaj.net/5bd2cef506365.png.html
https://zapodaj.net/ae30e4b01ce0b.png.html
 
#8
Nie, silos w FS17 działa na takiej właśnie zasadzie.
Zmień w GE nazwę jednemu z tych silosów. Potem zamelduj.
"Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą" - Otto von Bismarck
[Obrazek: fsscreen_2018_06_05_2ibxsw.png]
 
#9
(08-23-2018, 07:21)user12 napisał(a): Nie, silos w FS17 działa na takiej właśnie zasadzie.
Zmień w GE nazwę jednemu z tych silosów. Potem zamelduj.

Jak zmieniałem nazwy to nic nie dalo. Dopiero jak wywaliłem i wziąłem nowe z goldcreas valley i ustawiłem to jest ok. dzięki za pomoc. Mam jeszcze jedna sprawe a nie cche zakładać nowego tematu mianowicie ściągnąłem sobie moda to taki silos tylko na nawóz ktory można kupować tylko jest taki problem ze moge nasypac z tego silosa tylko na jedna przyczepe Annaburger i nic wiecej. jak wysypalem to na ziemie to tez nie moge wziac tego np. łychą od ładowarki teleskopowej czy kolowej (oryginalnej)  na test kupilem kilka big bagow z nawezem i tak sprobowalem i o dziwo wszystko dziala tylko cos z tym nawozem z silosu jest cos nie tak. ale np. ikona jest identyczna wiec to ta sama "uprawa" wiec w czym błąd?
 
#10
Ikona to tylko ikona, dodając nową uprawę, mogę jej nadać ikonę pszenicy Big Grin Z pewnością to jakiś nowy fillType, obsługiwany jakimś trafem przez tę Twoją przyczepę.
"Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą" - Otto von Bismarck
[Obrazek: fsscreen_2018_06_05_2ibxsw.png]
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z połączeniem grą wieloosobową wybija problem Kinder Buenoo 0 269 11-08-2018, 00:43
Ostatni post: Kinder Buenoo
  Edycja Map,problem z wyjściem z gry koral 8 386 11-06-2018, 18:41
Ostatni post: koral
  Problem z bizonem JózekZbagien 2 300 11-06-2018, 16:50
Ostatni post: JózekZbagien
  Sprzedaż kiszonki JacekWaligura 0 133 11-02-2018, 17:09
Ostatni post: JacekWaligura
  Big problem Karol Tymoszuk 1 265 10-31-2018, 23:14
Ostatni post: Ziuta
  Problem z hederem 8MG 1 297 10-28-2018, 17:27
Ostatni post: 8MG
  problem z kombajnem 8MG 1 226 10-25-2018, 14:23
Ostatni post: 8MG
  CoursePlay 5 problem z lemkenem diamant 12 arek2187 3 232 10-25-2018, 00:05
Ostatni post: Ziuta
  Problem z ts3 i fs17 TRoox PL 0 307 10-15-2018, 15:37
Ostatni post: TRoox PL
  Shamrock Valley problem TheDamian5435 4 254 10-14-2018, 20:37
Ostatni post: TheDamian5435



Przegląda: 1 gości

Menu