Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Problem z Edytorem modów GE
#1
Witam , potrzebuje pomocy , przeszukałem całe google.pl i nie mogę znaleźć odpowiedzi . A więc ściągnąłem program GIANTS Editor 6.0.1 i postanowiłem sobie poszeżyć troszkę kultywator swój ulubiony z 3m na 5 m , co prawda wizualnie jest on szerszy ale gdy jadę uprawiać pole to niestety uprawia dalej 3 m a jesz szerszySad proszę o pomoc :Sado zrobiłem żle co jeszcze mam zrobić proszę o pomoc
 
Taka tam sobie reklama.
#2
Poszerzyć przez ,,rz". Żeby napisać, co jeszcze zrobić, musisz napisać, co już zrobiłeś. I najnowszy GE to chyba 6.0.3, nie wiem, czy 6.0.4 już jest.
Nje pisz z buendami. Kóp sę suofnik.
 
#3
Witaj zmieniłeś wartości w XML odpowiadające za szerokość roboczą o nazwie ( prawdopodobnie) cuttingArea1 ???
 
#4
(04-23-2016, 16:14)rolnikzfarminga napisał(a): Poszerzyć przez ,,rz". Żeby napisać, co jeszcze zrobić, musisz napisać, co już zrobiłeś. I najnowszy GE to chyba 6.0.3, nie wiem, czy 6.0.4 już jest.

A więc wchodzę w moda przez GE potem w atrybutach poszerzam wałki itp . w zakładce Scale X i zapisuje wchodzę w grę  i kupuje jest szeroki ale jak zaczynam uprawiać to nie uprawia więcej .

(04-23-2016, 16:23)lolki loki napisał(a): Witaj zmieniłeś  wartości w XML odpowiadające za szerokość roboczą o nazwie ( prawdopodobnie) cuttingArea1 ???

Nie zmieniłem a jak to zrobić ?
 
#5
To tak wchodzisz w XML przez notatnik i szukasz linijki <workAreas> pozamieniaj liczby takie jak tu i powinno zadziałać. Podkreślam powinno Big Grin

<workAreas>
<workArea startIndex="0>0|9" widthIndex="0>0|10" heightIndex="0>0|11" refNodeIndex="0" type="cultivator" chargeValue="1" />
 
#6
(04-23-2016, 16:46)lolki loki napisał(a): To tak wchodzisz w XML przez notatnik i szukasz linijki <workAreas> pozamieniaj  liczby takie jak tu i powinno zadziałać. Podkreślam powinno Big Grin

<workAreas>
       <workArea startIndex="0>0|9" widthIndex="0>0|10" heightIndex="0>0|11" refNodeIndex="0" type="cultivator" chargeValue="1" />

Czyli więcej nic nie powinienem zmienić w GE ? I jakie dokładnie mam zamienić ?
 
Taka tam sobie reklama.
#7
Kolego to pozmieniaj :

<workArea startIndex="0>0|9" widthIndex="0>0|10" heightIndex="0>0|11" refNodeIndex="0" type="cultivator" chargeValue="1" /> :rolleyes:
 
#8
(04-23-2016, 16:48)Knieja123 napisał(a):
(04-23-2016, 16:46)lolki loki napisał(a): To tak wchodzisz w XML przez notatnik i szukasz linijki <workAreas> pozamieniaj  liczby takie jak tu i powinno zadziałać. Podkreślam powinno Big Grin

<workAreas>
       <workArea startIndex="0>0|9" widthIndex="0>0|10" heightIndex="0>0|11" refNodeIndex="0" type="cultivator" chargeValue="1" />

Czyli więcej nic nie powinienem zmienić w GE ? I jakie dokładnie jakie mam liczby zmienić ?
Zmieniłem kilka liczb i nie działa teraz wogule Smile

(04-23-2016, 17:24)Knieja123 napisał(a):
(04-23-2016, 16:48)Knieja123 napisał(a):
(04-23-2016, 16:46)lolki loki napisał(a): To tak wchodzisz w XML przez notatnik i szukasz linijki <workAreas> pozamieniaj  liczby takie jak tu i powinno zadziałać. Podkreślam powinno Big Grin

<workAreas>
       <workArea startIndex="0>0|9" widthIndex="0>0|10" heightIndex="0>0|11" refNodeIndex="0" type="cultivator" chargeValue="1" />

Czyli więcej nic nie powinienem zmienić w GE ? I jakie dokładnie jakie mam liczby zmienić ?
Zmieniłem kilka liczb i nie działa teraz :Smile ale jest to dziwne bo edytowałem siewnik i zadnych linijek nie edytowałem tylko przez GE i działa a agregat nie działa może ktoś opisać jak to zrobić aby działał ? przecież robią po 30 m  a jak chcem tylko z 3 na 5 m > Dziękuje
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z dołączeniem do kolegi AgroMaster 0 132 05-15-2018, 10:43
Ostatni post: AgroMaster
  Problem z trawą Zdzisiu 0 144 05-11-2018, 18:29
Ostatni post: Zdzisiu
  Problem z errorem w mapie D1zZyY 0 128 05-03-2018, 13:32
Ostatni post: D1zZyY
  Problem z przyczepą bart2807 3 227 04-29-2018, 13:40
Ostatni post: Misio
  problem z wlaczeniem gry piotrek85681 7 304 04-26-2018, 17:42
Ostatni post: piotrek85681
  Problem z zakupem I3arteQQ 1 204 04-25-2018, 20:50
Ostatni post: agRush2k
  Problem w GE Agro Revicent 4 220 04-19-2018, 23:14
Ostatni post: pawulonn1
  Problem z zainstalowaniem Wschodniej Doliny na dedyku Scenika 2 225 04-17-2018, 19:28
Ostatni post: Scenika
  wschodnia dolina problem z pracownikiem 8MG 0 240 04-17-2018, 09:40
Ostatni post: 8MG
  Finance Extension problem norkain 0 222 04-08-2018, 17:01
Ostatni post: norkain



Przegląda: 1 gości

Menu