Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Pilne ! Problem z tworzeniem mapy
#1
Ustawiłem na totalnie czystej mapie vehicleShop wyciągnięty z oryginalnej mapy Fs 17 cały nawet budynek sklepu wraz z storePlace, vehicleShopTrigger oraz loadPlaces obok sklepu. Problem w tym gdy odpale mape to pojazd,  który stoi na mapie(ten podstawowy biały ''LIZARD''lub jest zakupiony to stoi w miejscu nie można go odpalić na enter ani nie skręca nie można nim po prostu jeździć. Poruszanie się pieszo owszem działa i ustawione budynki też mają tekstury itd. Pomóżcie Cool !
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
Zajrzyj do LOGa to pewnie się dowiesz w czym problem.
 
Odpowiedz
#3
(11-14-2018, 00:46)Ziuta napisał(a): Zajrzyj do LOGa to pewnie się dowiesz w czym problem.

W konsoli tylko takie coś mam:

Warning (performance): Texture C:/Users/user/Desktop/CzystaMapa_v2/maps/map01/drogi/road1_white.png raw format.
Warning (performance): Texture C:/Users/user/Desktop/CzystaMapa_v2/maps/map01/drogi/AsphaltCloseups0003_L.jpg raw format.
Warning (performance): Texture C:/Users/user/Desktop/CzystaMapa_v2/maps/map01/stodpola/stodola.png raw format.
Warning (performance): Texture C:/Users/user/Desktop/CzystaMapa_v2/maps/map01/stodpola/stodolaN.png raw format.
C:\Users\user\Desktop\CzystaMapa_v2\maps\map01.i3d (491.33) ms
Warning (compatibility): Texture C:/Users/user/Desktop/CzystaMapa_v2/maps/map01/drogi/AsphaltCloseups0003_L.jpg width or height doesn't equal 2^n.
Check for updates (http://gdn.giants-software.com)
 
Odpowiedz
#4
Ale LOGa z gry nie z GE, w GE mapa ci przecież działa.
 
Odpowiedz
#5
(11-15-2018, 15:47)Ziuta napisał(a): Ale LOGa z gry nie z GE, w GE mapa ci przecież działa.

Version: 1.5.3.1 b1841
  Available Languages: pl cz
  Language: pl
  Register configuration 'inputAttacherJoint'
  Register configuration 'attacherJoint'
  Register configuration 'frontloader'
  Register configuration 'motor'
  Register configuration 'baseColor'
  Register configuration 'wheel'
  Register configuration 'rimColor'
  Register configuration 'design'
  Register configuration 'designColor'
  Register configuration 'vehicleType'
C:/Users/user/Documents/My Games/FarmingSimulator2017/mods/CzystaMapa_v2/maps/map01.i3d (1013.11) ms
Enabled withering
data/vehicles/steerable/lizard/lizardPickupRodeo.i3d (987.78) ms
dataS2/character/player/player01.i3d (629.28) ms
Warning (Script): Unknown entity id 0 in method 'getDensityMapMaxHeight'.
LUA call stack:
  dataS/scripts/utils/TipUtil.lua (754) : getDensityMapMaxHeight
  dataS/scripts/objects/BunkerSilo.lua (519) : getDefaultMaxRadius
  dataS/scripts/network/Server.lua (68) : updateTick
  dataS/scripts/BaseMission.lua (1518) : update
  dataS/scripts/FSBaseMission.lua (2187) : update
  dataS/scripts/missions/mission00.lua (346) : update
  dataS/scripts/main.lua (1922) : update
Error: Running LUA method 'update'.
dataS/scripts/utils/TipUtil.lua(754) : attempt to perform arithmetic on a nil value
Warning (Script): Unknown entity id 0 in method 'getDensityHeightAtWorldPos'.
LUA call stack:
  dataS/scripts/vehicles/VehicleCamera.lua (357) : getDensityHeightAtWorldPos
  dataS/scripts/vehicles/specializations/Steerable.lua (288) : update
  dataS/scripts/vehicles/Vehicle.lua (2642) : update
  dataS/scripts/network/Server.lua (56) : update
  dataS/scripts/BaseMission.lua (1518) : update
  dataS/scripts/FSBaseMission.lua (2187) : update
  dataS/scripts/missions/mission00.lua (346) : update
  dataS/scripts/main.lua (1922) : update
Error: Running LUA method 'update'.
dataS/scripts/vehicles/VehicleCamera.lua(359) : attempt to perform arithmetic on local 'terrainHeight' (a nil value)
Warning (Script): Unknown entity id 0 in method 'getDensityHeightAtWorldPos'.

Te błędy czy coś powtarzają się i jest ich dużo  Huh
 
Odpowiedz
#6
Najwyraźniej ta mapa jest popsuta, lepiej jakbyś samemu wyczyścił którąś podstawową mapkę i na niej tworzył swoją.
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
(11-16-2018, 02:04)Ziuta napisał(a): Najwyraźniej ta mapa jest popsuta, lepiej jakbyś samemu wyczyścił którąś podstawową mapkę i na niej tworzył swoją.

Właśnie znalazłem taki poradnik wyczyszczenia podstawowej mapy także dzięki Smile
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem FS 17 Exminator 2 63 12-13-2018, 21:42
Ostatni post: Exminator
  Problem z bramami na mapie Fudzo16 0 559 12-02-2018, 22:14
Ostatni post: Fudzo16
  Problem przy uruchamianiu gry Galant123 0 338 11-30-2018, 12:49
Ostatni post: Galant123
  Problem z sianiem i opryskiwaniem zdroj998 1 420 11-24-2018, 16:47
Ostatni post: Misio
  Edycja mapy 00 Rolnik009 0 118 11-20-2018, 17:35
Ostatni post: Rolnik009



Przegląda: 1 gości

Menu