Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Mapa z FS17 DO FS19
#1
Jak przenieść teren z mapy z FS17 do FS19 ?
Pomogłem ? Daj +rep  Cool
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
no i pojawiają się kłopoty za teren w ls19 odpowiada plik mapDE_dem - to odpowiednik w ls17''' map01_dem który odwzorowuje kształt terenu , a reszte niestety musisz sobie sam namalować czyli kształty pola drogi ... podmiana plików nic nie pomoze bo ge8 jest zupełnie to wszystko podpisane i nie kompatybilne z ls17
 
Odpowiedz
#3
(11-21-2018, 17:59)Ibrakadabra napisał(a): no i pojawiają się kłopoty   za teren  w ls19   odpowiada plik mapDE_dem - to odpowiednik w ls17'''  map01_dem  który  odwzorowuje  kształt terenu ,  a reszte niestety  musisz  sobie  sam  namalować czyli kształty pola  drogi  ... podmiana plików nic nie  pomoze  bo  ge8  jest  zupełnie  to  wszystko podpisane  i nie kompatybilne  z ls17

A mod można przerobić ?
 
Odpowiedz
#4
(11-21-2018, 17:59)Ibrakadabra napisał(a): no i pojawiają się kłopoty   za teren  w ls19   odpowiada plik mapDE_dem - to odpowiednik w ls17'''  map01_dem  który  odwzorowuje  kształt terenu ,  a reszte niestety  musisz  sobie  sam  namalować czyli kształty pola  drogi  ... podmiana plików nic nie  pomoze  bo  ge8  jest  zupełnie  to  wszystko podpisane  i nie kompatybilne  z ls17

Właśnie jest problem i z samym ukształtowaniem ponieważ wspomniany plik .dem do ls17 jest zielony i ma wymiary 1024(dokł. 1025)x1024(dokł. 1025), a w ls19 jest szary i ma wymiary 2048(dokł. 2049)x2048(dokł. 2049). W prawdzie konwertuje się on automatycznie przez GE i zmienia kolor, ale wymiar zostaje - i niby jest wszystko ok, ale po wejściu do gry i oddaleniu się od środka mapy na pewną odległość zaczyna ciąć masakrycznie(choć nie wpływa to na FPS pod F2). Wiecie co z tym zrobić? Próbowałem rozciągnąć tą grafikę w gimpie ale wtedy się teren zniekształca mocno.
 
Odpowiedz
#5
Problem był chyba inny a ta wielkość to chyba zależy od wielkości terenu.
 
Odpowiedz
#6
qhoke po prostu zmień nazwę tego dem z 17stki na taką, jaką nosi dem do 19, pomień, i działa Big Grin
"To nie ten czas, że jak ze wsi to zaraz gorszy"- T.Cz.
[Obrazek: zzzzzbhkfy.png]
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
,,...Boże czy ty to widzisz?"

Chyba, że nie załapałem sarkazmu...   : D
 
Odpowiedz
#8
wydaje mi sie że nie czytasz ze zrozumieniem ....kolega wyzej podpowiedział Tobie że jeśli plik map01 podmienisz w ls19 ze zmienioną nazwą na plik w ls19 i tak wymiar pozostanie z ls17 pliku map01 a w grze nie ma to znaczenia ...bo skoro konwertujesz mapę z ls17 dl ls19 to dem musi posiadać oryginalny czyli z ls17,,,co do lagów spowodowanych rzekomym plikiem dem...wątpie aby to on to powodował ... myślę że w giants editorze masz ustawiony profil na najwiekszy,,, ustaw sobie na Lov powinno być dobrze
 
Odpowiedz
#9
(04-22-2019, 08:14)Ibrakadabra napisał(a): wydaje mi  sie  że nie czytasz  ze zrozumieniem ....kolega wyzej  podpowiedział  Tobie  że  jeśli  plik map01  podmienisz  w  ls19  ze  zmienioną nazwą  na plik  w  ls19  i tak  wymiar  pozostanie  z  ls17  pliku map01  a  w  grze nie ma  to  znaczenia  ...bo  skoro  konwertujesz mapę  z  ls17 dl ls19  to  dem musi  posiadać  oryginalny czyli  z  ls17,,,co  do  lagów  spowodowanych  rzekomym  plikiem dem...wątpie aby  to  on  to  powodował   ... myślę  że  w  giants  editorze   masz  ustawiony profil    na  najwiekszy,,, ustaw  sobie  na  Lov  powinno być  dobrze

Będą szczerym, to myślałem że wy bardziej się znacie na temacie ale oczy mnie chyba nie mylą widząc co piszecie - radze jeszcze raz przeczytać ze zrozumieniem mój pierwszy post, napisałem tam, że konwertuje całego moda przez GE więc ten plik sam z siebie tam jest, a nawet gdyby go tam nie było to przecież nie jestem taki głupi żeby tego nie naprawić. Z resztą problem dotyczył czego innego a mianowicie nie braku pliku, tylko jego wymiarów które myślałem, że generują te ,,lagi", obecnie już sam nie wiem czy ma to jakiś związek bo gdy wklejałem tam ten plik z innej mapy to nie było lagów a gdy robiłem na odwrót to na tej 2 mapie były lagi, ale teraz 1 w ogóle przestała działać, a 2 działa na obydwu plikach tak samo więc jestem totalnie zmylony w tej kwestii. Generalnie raczej będę przenosił tę mapę na tę 2(pustą) skoro teraz działa. A co do profili w GE to generalnie chodziło mi o lagi w grze, a tak poza tym to nie wiem jakie kompy mają ludzie którym laguje GE bo u mnie chodzi tak samo normalnie nie zależnie od profilu, a z resztą to przecież nie jakaś dynamiczna gra, tylko edytor do modów(no w tym przypadku map) a gra chodzi mi tak średnio, więc jak komuś tnie się GE to gry chyba w ogóle nie może odpalić...
 
Odpowiedz
#10
Kolego krótko i na temat,,,napisałes jak przeniesc teren mapy z ls17 do ls19... czy ja coś żle zrozumiałem czy raczej Ty kolego piszesz o pomoc a masz na mysli wiele watków z tym związanych?Na drugi raz poproszę o uścislenie tematu a nie wykładni na temat IQ użytkowników ...nikt nie potrafi czytać w Twoich myślach a na zadane pytanie dostałes obszerną odpowiedż... jeśli uważasz że jest inaczej...to już jest Twój problem..pozdrawiam
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Nie widzę serwera kolegi na muli FS19 Piotr 2803 0 166 11-27-2019, 23:05
Ostatni post: Piotr 2803
  Zgłaszajcie błędy z FS19 Admin 121 19,395 11-17-2019, 12:52
Ostatni post: Liqton31
  Problem z mapą michalg4 2 167 11-14-2019, 22:28
Ostatni post: michalg4
  FS19 Irgendwo in Thuringen II v2.0.0.0 Welcio17 1 379 11-05-2019, 11:05
Ostatni post: Welcio17
  mapa wola zabierzowska nie działa na MP kubacz2 11 430 10-24-2019, 23:30
Ostatni post: horsch
  Pomoc z mapą Przemek Jasinski 1 108 10-08-2019, 16:43
Ostatni post: Rusheer
  Mapa Babrosty.Obornik. Real 0 137 10-07-2019, 10:38
Ostatni post: Real
  Nowa mapa kauczuk14 2 191 10-05-2019, 13:04
Ostatni post: kauczuk14
  Mapa Geiselsberg - brak budynków One 0 128 10-02-2019, 17:40
Ostatni post: One
  Mapa z Google Maps Paw3ll 0 206 09-24-2019, 18:14
Ostatni post: Paw3ll



Przegląda: 1 gości

Menu