Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Pola GE
#1
Witam
ogarnął już ktoś kupowane pola w GE 8.1??
Na jakiej zasadzie jest ustawianie kupowania terenu w grze. Siatka pola to jedno a teren wokół to drugie. zrobiłem na próbę parę pól i w grze pod X pokazuje 1 pole na calej mapie za 25mln. Jak ustawić tereny na mapce? Z góry dzięki za pomoc!
Pomogłem? Daj REP+ !! 
At
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
(12-09-2018, 00:33)marcelinsigniaa napisał(a): Witam
ogarnął już ktoś kupowane pola w GE 8.1??
Na jakiej zasadzie jest ustawianie kupowania terenu w grze. Siatka pola to jedno a teren wokół to drugie. zrobiłem na próbę parę pól i w grze pod X pokazuje 1 pole na calej mapie za 25mln. Jak ustawić tereny na mapce? Z góry dzięki za pomoc!

Kupowane obszary malujesz w GE za pomoca pedzla infoLayer. Tak samo jak malujesz na mapie miejsca gdzie nie mozna wysypac ladunku. Mozesz stworzyc maksymalnie 63 obszary(dostepne sa 63 kanaly). Jeden kanal odpowiada za jeden obszar.
 
Odpowiedz
#3
własnie mam problem z tym wysypywaniem ładunku. tym pędzlem infolayer usunołem to ale nadal nie mogę tam wysypywać upraw. Czy trzeba coś poza tym zrobić coś jeszcze ?
 
Odpowiedz
#4
do ładunku jest tipcoil
Pomogłem? Daj REP+ !! 
At
 
Odpowiedz
#5
wiem o tym że do ładunku jest tipcoil ale chodzi o to że to juz usunołem na mapie a w grze nadal nie mozna wysypać upraw
 
Odpowiedz
#6
Muisz wymazać layera i później Scprits -> FS19 -> Map -> Create ground colision Map

Pomogłem ?? repka przyjme Big Grin
Pomogłem? Daj REP+ !! 
At
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
O dzięki działa. Wreszcie wylatuje pokos słomy z kombajnu. Bardzo dziękuje masz punkt rep

A powiedz mi jeszcze jedną taką rzecz. Jak są te obszary to zrobiłem teren jest oznaczony na kolorowo ale w grze tego nie ma. Widzi tylko jak zrobilem ostatnio obszary a tych nowych nie. Zauwżyłem że jak jeden obszar zrobię zapisze i wejde do gry to działa a jak np zrobie z 2 to już nie widzi tego drugiego? nie wiem czemu tak jest.

Dobra już działa nie było tematu xd. Jeszcze raz dzięki
 
Odpowiedz
#8
Wejdz w folder mapy i podfolder xml, tam masz plik farmlands.xml
Otwierasz notepadd++ i dodajesz linijki z ID odpowiednimi do layer

Pierwsze 2 pola są polami które gracz posiada "defaultFarmProperty="true"" zmieniasz na false jak ich nie chcesz Smile

<farmland id="0" priceScale="1" npcName="NPC_DE_02" defaultFarmProperty="true" />
<farmland id="1" priceScale="1" npcName="NPC_DE_05" defaultFarmProperty="true" />
<farmland id="2" priceScale="1" npcName="NPC_DE_17" defaultFarmProperty="false" />
Pomogłem? Daj REP+ !! 
At
 
Odpowiedz
#9
Dzieki za pomoc, punkt rep przyznany
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  POLA w GE Taktyk POLSKA 0 197 10-29-2020, 21:32
Ostatni post: Taktyk POLSKA
  Nie mogę utworzyć pola. Małorolny92 1 462 08-04-2020, 19:55
Ostatni post: Atanazy Rurka
  Seasons 19 Jak nawadniać pola D K 4 2,581 12-14-2019, 18:43
Ostatni post: D K
  100% nawiezione wszystkie pola ciagle AgrotechnikPL 1 576 08-08-2019, 14:14
Ostatni post: CaranthirXx
  niewidoczne pola i zagrody kowalplock 1 627 07-10-2019, 13:38
Ostatni post: radkus25
  Kolejność uprawy pola 547dariusz 3 1,733 02-28-2019, 20:03
Ostatni post: 547dariusz
  jak zmienc cene pola na większą ? Patryk Duda 2 822 01-07-2019, 22:23
Ostatni post: Patryk Duda
  Pola NPCów konrad9991 7 1,207 01-01-2019, 17:32
Ostatni post: radkus25
  Inne pola esa123 3 997 11-23-2018, 14:22
Ostatni post: taczek



Przegląda: 1 gości

Menu