Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Jak przenieść teren do innej mapy ls 19?
#1
tak jak w tytule jak przenieść teren do innej mapy ls 19
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
przenioslem Twój post do działu w którym otrzymasz odpowiednią odpowiedz i ten dział jest do tego przeznaczony./
 
Odpowiedz
#3
Podmień plik _dem.png, on zawiera dane o kształcie terenu.
 
Odpowiedz
#4
(12-24-2018, 10:32)Ziuta napisał(a): Podmień plik _dem.png, on zawiera dane o kształcie terenu.

Ok dzięki, zadziałało a wiesz jak przenieść modele(chodzi o ich ustawienie, kordy) bo przenosząc linijki z i3d mapa w ogóle nie  odpala
 
Odpowiedz
#5
(12-26-2018, 13:54)Vertonosky napisał(a):
(12-24-2018, 10:32)Ziuta napisał(a): Podmień plik _dem.png, on zawiera dane o kształcie terenu.

Ok dzięki, zadziałało a wiesz jak przenieść modele(chodzi o ich ustawienie, kordy) bo przenosząc linijki z i3d mapa w ogóle nie  odpala

Najprosciej jest gdy zaznaczysz wszystkie obiekty ktore cie interesuja w edytorze GE w menu plik wybierasz export selection with files, wybierasz sciezke i zaisujesz. . Tak przynajmiej to dzialalo w GE7. Niestety w GE8 funkcja ta nie eksportuje plikow a jedynie w i3d zapisuje sciezki do obecnego folderu.
 
Odpowiedz
#6
Właśnie nie exportuje tekstur. Próbowałem ręcznie skopiować i zmienić lokalizacje w pliku i3d (otwierając w notatniku) i nie wczytywało mi tekstur. w tym pliku tekstura była w rozszerzeniu jpg albo png (próbowałem kilka obiektów), a w podanym folderze była w dds. Próbowałem nawet zmienić rozszerzenie pliku ale nie wczytywało więc nie wiem jak to zrobić.
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
(12-24-2018, 10:32)Ziuta napisał(a): Podmień plik _dem.png, on zawiera dane o kształcie terenu.

A da się przenieść wybrany kawałek terenu?nie chce przenosić całego terenu tylko wybrane wzgórze z lasem.
 
Odpowiedz
#8
(01-12-2019, 14:40)Kaka1906 napisał(a):
(12-24-2018, 10:32)Ziuta napisał(a): Podmień plik _dem.png, on zawiera dane o kształcie terenu.

A da się przenieść wybrany kawałek terenu?nie chce przenosić całego terenu tylko wybrane wzgórze z lasem.

Jeśli nie jesteś bardzo dobrym grafikiem to może być to problem dla ciebie. Wymagana jest edycja dość specyficznie skonstruowanych plików z "wzorem" terenu (odpowiednie odcienie itp.) i nie da się tego zrobić w 5min nakładając na siebie 2 obrazy, już szybciej byś odwzorował to wzgórze malując je ręcznie w GE.
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Wysokie Brodno-Teren Neutralny Rollermix 2 319 08-16-2021, 08:01
Ostatni post: Mirek777
  Giants Editor nie ładuje żadnej mapy ShizeR 2 442 05-16-2021, 14:52
Ostatni post: ShizeR
  Przerobienie mapy na ps4 RunOnOk 4 446 04-20-2021, 10:31
Ostatni post: sebixkombajnista
  Teren w mapie krzysztofb 2 798 03-06-2021, 20:50
Ostatni post: krzysztofb
  Polesie nie wczytuje mapy Olek2011Katowice 3 731 01-21-2021, 23:27
Ostatni post: Rusheer
  Edycja mapy w GE MxZbikowski 5 932 12-18-2020, 22:05
Ostatni post: MxZbikowski
  Błędy mapy Rafal1212 0 1,667 10-27-2020, 17:14
Ostatni post: Rafal1212
  teren mapy Taktyk POLSKA 7 1,132 10-13-2020, 17:59
Ostatni post: Taktyk POLSKA
  Dodanie skupu do mapy skibol83 25 7,968 09-15-2020, 15:52
Ostatni post: radkus25
  Problem z przerobieniem mapy Hexolic 1 730 06-18-2020, 12:14
Ostatni post: AgrotechnikPL



Przegląda: 1 gości

Menu