Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Jak przenieść teren do innej mapy ls 19?
#1
tak jak w tytule jak przenieść teren do innej mapy ls 19
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
przenioslem Twój post do działu w którym otrzymasz odpowiednią odpowiedz i ten dział jest do tego przeznaczony./
 
Odpowiedz
#3
Podmień plik _dem.png, on zawiera dane o kształcie terenu.
 
Odpowiedz
#4
(12-24-2018, 10:32)Ziuta napisał(a): Podmień plik _dem.png, on zawiera dane o kształcie terenu.

Ok dzięki, zadziałało a wiesz jak przenieść modele(chodzi o ich ustawienie, kordy) bo przenosząc linijki z i3d mapa w ogóle nie  odpala
 
Odpowiedz
#5
(12-26-2018, 13:54)Vertonosky napisał(a):
(12-24-2018, 10:32)Ziuta napisał(a): Podmień plik _dem.png, on zawiera dane o kształcie terenu.

Ok dzięki, zadziałało a wiesz jak przenieść modele(chodzi o ich ustawienie, kordy) bo przenosząc linijki z i3d mapa w ogóle nie  odpala

Najprosciej jest gdy zaznaczysz wszystkie obiekty ktore cie interesuja w edytorze GE w menu plik wybierasz export selection with files, wybierasz sciezke i zaisujesz. . Tak przynajmiej to dzialalo w GE7. Niestety w GE8 funkcja ta nie eksportuje plikow a jedynie w i3d zapisuje sciezki do obecnego folderu.
 
Odpowiedz
#6
Właśnie nie exportuje tekstur. Próbowałem ręcznie skopiować i zmienić lokalizacje w pliku i3d (otwierając w notatniku) i nie wczytywało mi tekstur. w tym pliku tekstura była w rozszerzeniu jpg albo png (próbowałem kilka obiektów), a w podanym folderze była w dds. Próbowałem nawet zmienić rozszerzenie pliku ale nie wczytywało więc nie wiem jak to zrobić.
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
(12-24-2018, 10:32)Ziuta napisał(a): Podmień plik _dem.png, on zawiera dane o kształcie terenu.

A da się przenieść wybrany kawałek terenu?nie chce przenosić całego terenu tylko wybrane wzgórze z lasem.
 
Odpowiedz
#8
(01-12-2019, 14:40)Kaka1906 napisał(a):
(12-24-2018, 10:32)Ziuta napisał(a): Podmień plik _dem.png, on zawiera dane o kształcie terenu.

A da się przenieść wybrany kawałek terenu?nie chce przenosić całego terenu tylko wybrane wzgórze z lasem.

Jeśli nie jesteś bardzo dobrym grafikiem to może być to problem dla ciebie. Wymagana jest edycja dość specyficznie skonstruowanych plików z "wzorem" terenu (odpowiednie odcienie itp.) i nie da się tego zrobić w 5min nakładając na siebie 2 obrazy, już szybciej byś odwzorował to wzgórze malując je ręcznie w GE.
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem po konwercie mapy radkus25 3 121 01-13-2019, 20:44
Ostatni post: radkus25
  Powiększenie mapy Creeperowy 5 163 01-04-2019, 20:37
Ostatni post: Creeperowy
  Dodanie skupu do mapy skibol83 6 169 12-26-2018, 17:37
Ostatni post: marcelinsigniaa
  powiekszenie mapy Taktyk POLSKA 4 187 12-24-2018, 10:35
Ostatni post: Ziuta
  Dodawanie skupu do mapy login1147 3 320 12-13-2018, 20:36
Ostatni post: marcelinsigniaa
  Konwert Mapy EngineV8 0 248 11-27-2018, 01:11
Ostatni post: EngineV8
  Teren Czystej Mapy Dawid manifest 0 139 11-25-2018, 15:12
Ostatni post: Dawid manifest



Przegląda: 1 gości

Menu