Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Dodanie skupu do mapy
#1
Witam
Robię swoją mapę, chcę dodać skup zbóż w gospodarstwie, czy jest jakaś sprawdzona i prosta metoda dodania skupu przez GE bez konieczności kupowania całego silosa w sklepie, znalazłem filmik po angielsku o dodawaniu skupu, a czy jest jakiś prostszy poradnik lub po polsku?
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
Po polsku nie ma a co do skupu nalezy dodac gp przez giants editor oraz odpowiednie wpisy w xml-u który odpowiada za skupy trigery ,które mają działać na mapie nie jest to trudne i postaram sie zrobić poradnik zobrazowany screnami
 
Odpowiedz
#3
po angielsku ale ogarniesz



Pomogłem? Daj REP+ !! 
At
 
Odpowiedz
#4
Robiłem na podstawie tego poradnika ale cos pomyliłem w którymś momencie i nie działa
 
Odpowiedz
#5
Wnioskuje że nie działa dlatego że coś pomyliłeś.. spróbuj jeszcze raz nie jest to dużo pracy minuta po minucie analizuj ....
Pomogłem? Daj REP+ !! 
At
 
Odpowiedz
#6
Podejrzewam że zrobiłem gdzieś jakaś literówkę i dlatego nie działa... a jest w ogóle poradnik czy coś podobnego dotyczące dodawania obiektów do mapy przez GE tych które kupuje się w sklepie?? Np kompletny silos lub zagrodę dla krów, tak jak to było w LS 17
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
Jeżeli chodzi o orginalne budowle z gry to nie ma problemu ale jak zrobisz 'swoją' oborę to jest mały problem którego sam jeszcze nie ogarnąłem bo nie miałem czasu to są rzeczy które zrobie na końcu mapy.. ale da się zrobić własną obore w sensie wymodelowac obiekt itp i postawić ją w grze u mnie działa tylko jak robie żeby stała już po odpaleniu nowej gry to nie działa ;p będe myślał nad tym jeszcze ale do tego długa droga.
U tego gościa na kanale masz poradnik jak to zrobić poszukaj sobie Shywizzard na yt
Pomogłem? Daj REP+ !! 
At
 
Odpowiedz
#8
Przepraszam Panowie za odkop ale jestem w trakcie przerabiania oryginalnej mapy "Felsbrunn".
Wszystkie skupy są zostawione jak były, niby triggery są itp ale ani w liście CEN nie ma ich, ani też przy robieniu z poradnika nie działa.
Czy ktoś z Was jest mądrzejszy ode mnie i mógłby mi pomóc?
 
Odpowiedz
#9
napisz czy ta mapa jest jako mod czy oryginał w grze
 
Odpowiedz
#10
(02-13-2019, 20:40)Ibrakadabra napisał(a): napisz czy ta  mapa  jest  jako mod  czy  oryginał  w  grze

Jako mod, robię wszystko jak w poradniku, nawet usunąłem wszystkie oryginalne skupy i za przeproszeniem...

Jakiś pomysł? Mogę nawet pogadać na TS.
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  dodanie kierunek jazdy Darecki30 2 166 11-03-2020, 07:32
Ostatni post: Darecki30
  Błędy mapy Rafal1212 0 358 10-27-2020, 17:14
Ostatni post: Rafal1212
  teren mapy Taktyk POLSKA 7 346 10-13-2020, 17:59
Ostatni post: Taktyk POLSKA
  dodanie clover i alfalfa apocominick 1 241 08-16-2020, 11:41
Ostatni post: apocominick
  Problem z przerobieniem mapy Hexolic 1 369 06-18-2020, 12:14
Ostatni post: AgrotechnikPL
  Dodanie obciążników. Małorolny92 0 250 06-07-2020, 15:29
Ostatni post: Małorolny92
  CZARNA TEKSTURA DROGI - TWORZENIE MAPY notik 0 315 05-31-2020, 13:45
Ostatni post: notik
  Pomoc w edycji mapy filc1906 1 361 05-05-2020, 18:57
Ostatni post: ibrakadabra
  Dodanie modelu placeble do giantsa Vertonosky 2 466 05-03-2020, 11:38
Ostatni post: Vertonosky
  dodanie skupu na mape Grzanka__ 2 468 05-02-2020, 22:20
Ostatni post: Grzanka__



Przegląda: 1 gości

Menu