Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Dodanie skupu do mapy
#1
Witam
Robię swoją mapę, chcę dodać skup zbóż w gospodarstwie, czy jest jakaś sprawdzona i prosta metoda dodania skupu przez GE bez konieczności kupowania całego silosa w sklepie, znalazłem filmik po angielsku o dodawaniu skupu, a czy jest jakiś prostszy poradnik lub po polsku?
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
Po polsku nie ma a co do skupu nalezy dodac gp przez giants editor oraz odpowiednie wpisy w xml-u który odpowiada za skupy trigery ,które mają działać na mapie nie jest to trudne i postaram sie zrobić poradnik zobrazowany screnami
 
Odpowiedz
#3
po angielsku ale ogarniesz



Pomogłem? Daj REP +  Zaciera 

Tworzymirek ze mnie jest polecam się!
Intel i7 2600 
GTX 970
 
Odpowiedz
#4
Robiłem na podstawie tego poradnika ale cos pomyliłem w którymś momencie i nie działa
 
Odpowiedz
#5
Wnioskuje że nie działa dlatego że coś pomyliłeś.. spróbuj jeszcze raz nie jest to dużo pracy minuta po minucie analizuj ....
Pomogłem? Daj REP +  Zaciera 

Tworzymirek ze mnie jest polecam się!
Intel i7 2600 
GTX 970
 
Odpowiedz
#6
Podejrzewam że zrobiłem gdzieś jakaś literówkę i dlatego nie działa... a jest w ogóle poradnik czy coś podobnego dotyczące dodawania obiektów do mapy przez GE tych które kupuje się w sklepie?? Np kompletny silos lub zagrodę dla krów, tak jak to było w LS 17
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
Jeżeli chodzi o orginalne budowle z gry to nie ma problemu ale jak zrobisz 'swoją' oborę to jest mały problem którego sam jeszcze nie ogarnąłem bo nie miałem czasu to są rzeczy które zrobie na końcu mapy.. ale da się zrobić własną obore w sensie wymodelowac obiekt itp i postawić ją w grze u mnie działa tylko jak robie żeby stała już po odpaleniu nowej gry to nie działa ;p będe myślał nad tym jeszcze ale do tego długa droga.
U tego gościa na kanale masz poradnik jak to zrobić poszukaj sobie Shywizzard na yt
Pomogłem? Daj REP +  Zaciera 

Tworzymirek ze mnie jest polecam się!
Intel i7 2600 
GTX 970
 
Odpowiedz
#8
Przepraszam Panowie za odkop ale jestem w trakcie przerabiania oryginalnej mapy "Felsbrunn".
Wszystkie skupy są zostawione jak były, niby triggery są itp ale ani w liście CEN nie ma ich, ani też przy robieniu z poradnika nie działa.
Czy ktoś z Was jest mądrzejszy ode mnie i mógłby mi pomóc?
 
Odpowiedz
#9
napisz czy ta mapa jest jako mod czy oryginał w grze
 
Odpowiedz
#10
(02-13-2019, 20:40)Ibrakadabra napisał(a): napisz czy ta  mapa  jest  jako mod  czy  oryginał  w  grze

Jako mod, robię wszystko jak w poradniku, nawet usunąłem wszystkie oryginalne skupy i za przeproszeniem...

Jakiś pomysł? Mogę nawet pogadać na TS.
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Mapy - brak punktów skupu jacekz40 3 66 Wczoraj, 13:50
Ostatni post: Ryzen Farming
  Jak zrobić PDA do mapy 4X Jacek Stepien 4 213 03-18-2019, 05:22
Ostatni post: Jacek Stepien
  Dodanie uprawy do przyczepy skibol83 1 81 03-10-2019, 17:36
Ostatni post: Sadownyk 981
  Tworzenie mapy - szybkie pytanka. Florek_2k18 2 170 02-20-2019, 22:43
Ostatni post: Florek_2k18
  Dodanie miejsca snu konrad9991 0 79 02-17-2019, 13:18
Ostatni post: konrad9991
  Błąd podczas włączania mapy fander12 0 144 02-14-2019, 03:47
Ostatni post: fander12
  Edytowanie mapy mod Eryk Orwat 9 382 02-07-2019, 21:42
Ostatni post: marcelinsigniaa
  Dodanie nowej uprawy Zenek 0 157 02-06-2019, 17:27
Ostatni post: Zenek
  Edycja mapy - uprawy na start skibol83 10 388 01-31-2019, 22:02
Ostatni post: marcelinsigniaa
  Edycja mapy (z budynkami z mojego save) kondziu07 4 227 01-28-2019, 19:34
Ostatni post: kondziu07



Przegląda: 1 gości

Menu