Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Program GIANTS Engine przestał działać
#1
Witam serdecznie forumowiczów i proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Problem jak w temacie jest z uruchomieniem gry pojawia się komunikat "Program GIANTS Engine 8.0.0 przestał działać "

Poniżej wstawiam log
GIANTS Engine Runtime 8.0.0 (17741) 64bit (Build Date: Nov  6 2018)
Copyright © 2008-2018, GIANTS Software GmbH (giants-software.com), All Rights Reserved.
Copyright © 2003-2018, Christian Ammann and Stefan Geiger, All Rights Reserved.
Application: FarmingSimulator2019
Main System
  CPU: Intel® Core™ i5-4300M CPU @ 2.60GHz
  Memory: 7876 MB
  OS: Windows NT 6.1 64-bit
Physics System
  Version: 5.9.5
  Thread(s): 2
Input System
  Keyboard enabled
  Mouse enabled
  Gamepad/Joystick enabled
  Force Feedback disabled
Audio System
  Driver: SoftMixer WASAPI Stereo
  Version: 1.11
  Frequency: 48000
  Max. active sources: 256
Render System
  Driver: Direct 3D 11
  Card Vendor: Intel Corporation
  Renderer: Intel® HD Graphics 4600
  Version: 10.18.14.4414 (23.3.2016)
  Revision: 6
  Feature level: DirectX 11
  Windowed Mode : off
  V-Sync        : on
  Effective Window Resolution:  1280 x 720
Error: Shader archive 'C:/Users/Wiktor/Documents/My Games/FarmingSimulator2019/shader_cache/shader_3FFF6AEF458F2F72D58A15340EE06A3B_0_4_1_7_155.sharc' cannot be found.
Started 2 threads for threadpool 'Render threadpool'
Hardware Profile
  Level: Low (auto)
  View Distance Factor: 0.750000
  Shadow Quality: 0.000000 Base-Size: 2048 Filter-Size: 4 Shadow Focus Box false
  Shader Quality: 0
  Skip Mipmaps: 1
  LOD Distance Factor: 0.750000
  Terrain LOD Distance Factor: 0.750000
  Terrain Normal Mapping: Yes
  Foliage View Distance Factor: 1.000000
  Volume Mesh Tessellation Factor: 1.500000
  Tyre Tracks Segments Factor: 0.500000
  Max. Number of Shadow Lights: 1
  Max. Number of Lights: 512
  Max. Number of Lights Per Cluster: 32
  MSAA: 0
  Bloom Quality: 0
  SSAO Quality: 0
  DOF: Disabled
  Cloud Quality: 1
  Setting 'Master Volume': 1
  Setting 'Is Train Tabbable': true
  Setting 'Radio Vehicle Only': true
  Setting 'Radio Active': false
  Setting 'Use Colorblind Mode': false
  Setting 'Easy Arm Control': true
  Setting 'Show Trigger Marker': true
  Setting 'Show Field-Info': true
  Setting 'Invert Y-Look': false
  Setting 'Show Help Icons': true
  Setting 'Radio Volume': 0.5
  Setting 'Vehicle Volume': 0.8
  Setting 'Environment Volume': 0.8
  Setting 'GUI Volume': 0.5
  Setting 'Master Volume': 1
  Setting 'Music Volume': 0.7
Farming Simulator 19 (Steam)
  Version: 1.1.0.0 b2877
  Available Languages: en de jp pl cz fr es ru it pt hu nl cs ct br tr ro kr
  Language: pl
  Time: 2019-01-11 10:39:21
dataS2/character/humans/characterAnimation.i3d (326.91 ms)
dataS2/character/humans/pedestrians/pedestrianAnimation.i3d (110.16 ms)
 1

Tę metodę z usuwaniem plików game.xml, gameSetting.xml i folderu shader_cache sprawdzałem nie działa, ponowna instalacja także.

Bardzo proszę o pomoc co może być przyczyną?
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
(01-11-2019, 10:55)serval napisał(a): ...
Tę metodę z usuwaniem plików game.xml, gameSetting.xml i folderu shader_cache sprawdzałem nie działa...

Bo zapomniałeś przed tym zaktualizować grę i sterowniki od grafiki...
 
Odpowiedz
#3
(01-11-2019, 16:54)Ziuta napisał(a):
(01-11-2019, 10:55)serval napisał(a): ...
Tę metodę z usuwaniem plików game.xml, gameSetting.xml i folderu shader_cache sprawdzałem nie działa...

Bo zapomniałeś przed tym zaktualizować grę i sterowniki od grafiki...

Po aktualizacji gry problem nadal występuje natomiast nowszych sterowników nie ma. Te co mam to najnowsze ze strony producenta, natomiast jak chcę zainstalować najnowsze intela to wyskakuje błąd instalacji i odsyła mnie do producenta laptopa.
 
Odpowiedz
#4
(01-11-2019, 20:52)serval napisał(a):
(01-11-2019, 16:54)Ziuta napisał(a):
(01-11-2019, 10:55)serval napisał(a): ...
Tę metodę z usuwaniem plików game.xml, gameSetting.xml i folderu shader_cache sprawdzałem nie działa...

Bo zapomniałeś przed tym zaktualizować grę i sterowniki od grafiki...

Po aktualizacji gry problem nadal występuje natomiast nowszych sterowników nie ma. Te co mam to najnowsze ze strony producenta, natomiast jak chcę zainstalować najnowsze intela to wyskakuje błąd instalacji i odsyła mnie do producenta laptopa.

To wykonaj czystą instalację sterowników, najnowsze są z tego co widzę z 18 września 2018 a ty masz z 2016.
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  usuwanie obiektów w giants editor mehzlasu 0 142 10-19-2021, 18:35
Ostatni post: mehzlasu
  Giants Editor nie ładuje żadnej mapy ShizeR 2 469 05-16-2021, 14:52
Ostatni post: ShizeR
  Giants Editor michał21 0 352 04-23-2021, 11:12
Ostatni post: michał21
  Problem z Giants Editor bartosz000 1 663 03-26-2021, 15:31
Ostatni post: Rusheer
  Zacinający się pędzel w Giants Editor wpc500 0 475 03-23-2021, 11:18
Ostatni post: wpc500
  Problem z giants editor pro100wd 4 844 03-14-2021, 12:58
Ostatni post: Rusheer
  Problem giants editor 8.2.2 Piekus2006 1 1,062 02-12-2021, 13:10
Ostatni post: Nolnejm
  Giants Editor nie działa. Kamil 12 3 723 11-04-2020, 17:10
Ostatni post: Ziuta
  Wklejanie bram poprzez Giants. Lewy9511 1 458 11-01-2020, 14:51
Ostatni post: ibrakadabra
  giants editor krecion7887 8 1,239 05-25-2020, 19:51
Ostatni post: krecion7887



Przegląda: 1 gości

Menu