Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Giants Editor 8.1.0 Beta nie robi pełnego zapisu
#1
Witam, tak jak w temacie, edytuję oryginalną mapę FS żeby dokonać kilku zmian, podczas edycji wszystko gra pięknie ładnie idzie jak z płatka, ale jak zapiszę po przez save albo saveall, i odpalę ponownie plik z mapą to widzę że nie wszystko jest zapisane, a to jest nowa wersja GE więc nie jestem pewien czy te opcje save saveall faktycznie zapisują, to może trzeba robić exportall nie wiem, proszę o pomoc.
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
Tzn po czym stwierdzasz że nie zapisują?
 
Odpowiedz
#3
Jest już pełna edycja nowego GE
PS: Stąd możesz sobie pobrać, https://gdn.giants-software.com/downloads.php
 
Odpowiedz
#4
(02-20-2019, 22:36)Florek_2k18 napisał(a): Tzn po czym stwierdzasz że nie zapisują?
Po tym że np na polu narysowałem drogę i zapisałem, to po ponowny odpaleniu tego samego pliku mapy już tej drogi na polu nie było.

(02-21-2019, 07:36)kosmiak0 napisał(a): Jest już pełna edycja nowego GE
PS: Stąd możesz sobie pobrać, https://gdn.giants-software.com/downloads.php

Tylko że się nie da tego pobrać, a pzn to co mam to jest najnowsza wersja, bo jak na razie nie znalazłem wersji typu 8.0.1 albo 8.1.0
 
Odpowiedz
#5
Jak się nie da pobrać? Musisz się zarejestrować i wtedy pobierasz...
A może musisz odpalić nowego save-a żeby widzieć zmiany?
 
Odpowiedz
#6
(02-22-2019, 00:38)Randall napisał(a):
(02-20-2019, 22:36)Florek_2k18 napisał(a): Tzn po czym stwierdzasz że nie zapisują?
Po tym że np na polu narysowałem drogę i zapisałem, to po ponowny odpaleniu tego samego pliku mapy już tej drogi na polu nie było.


A nie było czasem tak że droga była ale nie ustawiłeś pól dla NPC? "Fields" w GE i po edycji takiego pola NPC zaorał Ci i tak twoją drogę ?


 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
(02-22-2019, 13:30)Florek_2k18 napisał(a):
(02-22-2019, 00:38)Randall napisał(a):
(02-20-2019, 22:36)Florek_2k18 napisał(a): Tzn po czym stwierdzasz że nie zapisują?
Po tym że np na polu narysowałem drogę i zapisałem, to po ponowny odpaleniu tego samego pliku mapy już tej drogi na polu nie było.


A nie było czasem tak że droga była ale nie ustawiłeś pól dla NPC? "Fields" w GE i po edycji takiego pola NPC zaorał Ci i tak twoją drogę ?


To tylko był przykład, chodzi dokładnie o to że mi nie dokonuje zmian na moich polach, dokładnie na mapie felsburn czy jakoś tak ta mapa się zwie, pole 11 chciałem powiększyć, w tym celu przeniosłem dom który tam stał, wygładziłem góry które tam były i zrównałem pole 11 z polem 12 które również należy do mnie, a natomiast między polem 12 a 13 one też jest moje usunąłem słup i te pola połączyłem, czyli pole 11 12 i 13 stało się jednym polem, taki wielki kwadrat i to zapisałem, ale niestety po ponownym otwarciu pliku z mapą, zapisał się przeniesiony dom i usunięty słup a reszta pozostała bez zmian, pola były tak jak przed edycją :/
 
Odpowiedz
#8
JESLI CHODZI O ORYGINALNĄ MAPE W PLIKACH GRY....gdybyście czytali niektóre odpowiedzi z pomocy ze zrozumieniem to od razu domyśliłbyś sie że oryginalaną mapę z plików gry nie da sie edytowac ...nie pozwoli na to scrypt,i blokada Giantsa odpowiadająca za edycję oryginalnych i3d, natomiast edytowac można wszystkie mapy w formie sample mod map czyli abyście zrozumieli ...mapy na bazie mod...wtedy giants editor pozwoli wam na edycje każdej tego rodzaju mapy...nawet wyexportowanej oryginalnej mapy.Można taką oryginalną mape pobrac z sieci i wtedy dokonywac każdych edycji ...
 
Odpowiedz
#9
(02-22-2019, 08:21)kosmiak0 napisał(a): Jak się nie da pobrać? Musisz się zarejestrować i wtedy pobierasz...
A może musisz odpalić nowego save-a żeby widzieć zmiany?
Odpalałem nowego save-a i to samo :/ a co do wersji to zwracam honor, wczoraj jak odpaliłem GE to wyskoczył mi komunikat o wersji 8.1.0

(02-27-2019, 15:45)Ibrakadabra napisał(a): JESLI  CHODZI  O  ORYGINALNĄ   MAPE  W PLIKACH  GRY....gdybyście  czytali  niektóre  odpowiedzi  z  pomocy  ze  zrozumieniem   to  od  razu  domyśliłbyś  sie  że  oryginalaną  mapę z  plików  gry  nie  da  sie  edytowac ...nie  pozwoli  na  to  scrypt,i  blokada  Giantsa  odpowiadająca  za  edycję  oryginalnych  i3d, natomiast  edytowac można wszystkie  mapy  w  formie  sample mod  map   czyli  abyście  zrozumieli ...mapy na  bazie mod...wtedy  giants  editor  pozwoli  wam na  edycje  każdej  tego rodzaju  mapy...nawet  wyexportowanej  oryginalnej  mapy.Można  taką  oryginalną  mape pobrac z  sieci  i  wtedy  dokonywac  każdych  edycji ...

Wiem że z plików gry nie da się edytować dlatego zawsze jak chcę edytować to plik i3d mapy przenoszę na pulpit, a potem dopiero już po edycji wrzucam do plików gry i zamieniam, i działać działa normalnie, tylko tak jak już wcześniej wspomniałem, nie wszystkie zmiany są zapisane :/
 
Odpowiedz
#10
bo edytujesz orgyginalną mape z gry w folderze z grą czego sie nie robi xD dlatego ci nie zapisuje zmian. W oryginale to że zmienisz i i3d nic nie daje bo gra ma pewną mechanikę która czyta też inne pliki których nie jesteś w stanie zmienić
Pomogłem? Daj REP+ !! 
At
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Giants Editor nie ładuje żadnej mapy ShizeR 2 209 05-16-2021, 14:52
Ostatni post: ShizeR
  Giants Editor michał21 0 205 04-23-2021, 11:12
Ostatni post: michał21
  Problem z Giants Editor bartosz000 1 448 03-26-2021, 15:31
Ostatni post: Rusheer
  Zacinający się pędzel w Giants Editor wpc500 0 284 03-23-2021, 11:18
Ostatni post: wpc500
  Problem z giants editor pro100wd 4 611 03-14-2021, 12:58
Ostatni post: Rusheer
  Problem giants editor 8.2.2 Piekus2006 1 759 02-12-2021, 13:10
Ostatni post: Nolnejm
  Giants Editor nie działa. Kamil 12 3 533 11-04-2020, 17:10
Ostatni post: Ziuta
  Wklejanie bram poprzez Giants. Lewy9511 1 296 11-01-2020, 14:51
Ostatni post: ibrakadabra
  giants editor krecion7887 8 1,008 05-25-2020, 19:51
Ostatni post: krecion7887
  Problem z Giants editor [email protected] 4 916 05-19-2020, 18:52
Ostatni post: krys239



Przegląda: 1 gości

Menu