Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

edycja mapy
#1
witajcie. mam zapytanie .chciałbym edytowac mapkę .mianowicie chodzi mi o usunienie kilku budowli krzaków i drzew. jak zrobic to ? z góry dzięki
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
Wystarczy klasycznie odpalić mapę w GE, i usunąć te elementy. To są absolutne podstawy.
"To nie ten czas, że jak ze wsi to zaraz gorszy"- T.Cz.
[Obrazek: zzzzzbhkfy.png]
 
Odpowiedz
#3
tylko jak chce otworzyć plik mapy w giantsie to wali błedy i program nie odpowiada;/
 
Odpowiedz
#4
Przede wszystkim upewnij się, że masz GE o wersji 8.1.0. Odpalaj najpierw GE, a potem File>Open, i szukasz pliku i3d, który chcesz otworzyć.
"To nie ten czas, że jak ze wsi to zaraz gorszy"- T.Cz.
[Obrazek: zzzzzbhkfy.png]
 
Odpowiedz
#5
No jeśli jest to kogoś mapa, to nie dziwota że błędami nawala + program się nie otwiera...

 
Odpowiedz
#6
aby to dobrze zrobić nalezy pamietac o dwóch podstawowych rzeczach....map oryginalnych z folderu gry nie da sie edytowac bo włansie mogą sie pojawiać tego rodzaju sprawy o której piszesz druga mapa z folderu mods musi być wypakowana z zip jak równiez edytowana niekiedy z pozycji pulpitu...
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
eastbridgeHills to ta mapa.a chodzi mianowicie o usuniecie kilku elementów i drzew..

a podpowie ktoś jak dodać oborę z modów? mam pobrany plik zip i co dalej?
 
Odpowiedz
#8
1.Wypakuj wszystko do folderu najlepiej na pulpit/
2.Odpal sam Giants Editor 8.1 Upewnij się że napewno masz tą wersję.
3.Importuj mape poprzez files w GE
4.Mapa musi się odpalić jak sie nie odpali to albo zła wersja/mapa zepsuta (ale mi i tak udało się na 7.1 odpalić z 19 mape co prawda nie było terenu itp)
5.Jak się odpali to usuwasz sobie to czego nie chcesz zapisujesz i exportujesz do Zipa

PAMIĘTAJ
mapę pakujesz do ZIP'a a nie do RAR'a

tj
mapa.zip
|-data
|-foliages
|-moddesc itp

a nie np

mapa.zip
|-mapafolder
|-data
|-foliage
Pomogłem? Daj REP+ !! 
At
 
Odpowiedz
#9
jeśli jest to obiekt placable tę oborę można dodac z gry wybierając opcję dodawania budynków i ustawiania podczas gry natomiast jeśli jest to budynek statyczny......
Należy pamietać aby model był wypakowany z zipa i zwykły folder z modelem i3d i texturami należy wrzucic do folderu mapy....po otwarciu i3d filu mapy importujemy ten budynek i ustawiamy na wybranym przez nas dowolnym miejscu na mapie.Następnie zapisujemy ... i kompresujemy do formatu zip używając zasady najlepsza kompresacja
 
Odpowiedz
#10
po czesci się udało.ale przez przypadek w tym miescu postwailem jakies budynki ktore po odpaleniu gry widać. a w giantsie ich nie widzę . czemu?
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Giants Editor nie ładuje żadnej mapy ShizeR 2 202 05-16-2021, 14:52
Ostatni post: ShizeR
  Przerobienie mapy na ps4 RunOnOk 4 269 04-20-2021, 10:31
Ostatni post: sebixkombajnista
  Polesie nie wczytuje mapy Olek2011Katowice 3 364 01-21-2021, 23:27
Ostatni post: Rusheer
  Edycja dds criss20ster 0 255 01-14-2021, 08:44
Ostatni post: criss20ster
  Edycja mapy w GE MxZbikowski 5 748 12-18-2020, 22:05
Ostatni post: MxZbikowski
  Błędy mapy Rafal1212 0 1,515 10-27-2020, 17:14
Ostatni post: Rafal1212
  teren mapy Taktyk POLSKA 7 839 10-13-2020, 17:59
Ostatni post: Taktyk POLSKA
  Dodanie skupu do mapy skibol83 25 6,757 09-15-2020, 15:52
Ostatni post: radkus25
  Problem z przerobieniem mapy Hexolic 1 619 06-18-2020, 12:14
Ostatni post: AgrotechnikPL
  CZARNA TEKSTURA DROGI - TWORZENIE MAPY notik 0 525 05-31-2020, 13:45
Ostatni post: notik



Przegląda: 1 gości

Menu