Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

problem przy tworzeniem mapy
#1
witam. mam problem nw czy dobrze trafilem na forum moze ktos pomoze tworze mape do fs 17 ( tak dla sb bardziej) zrobilem mala przerwe od tego i wczesniej bylo wszystko ok a teraz mam takie bledy 
.... /AsphaltCloseups0003_L.jpg raw format.
..../AsphaltCloseups0003_L.jpg width or height doesn't equal 2^n
nie wiem jak sb z tym poradzic dotyczy to drogi a niechcem jej usowac i sciagac innej poniewaz kosztowalo mnie to duzo pracy a wczesniej bylo ok. Sad
z gory dziekuje za pomoc. Smile
i sorki za bledy w pisowni Przerażony
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
Zmień format tekstury na .dds w formacie DXT1 bądz DXT5 i do tego musisz ją przeskalować do wartości do potęgi 2 np. px - 256px, 512px, 1024px, 2048px - Te formaty sa obsługiwane w Giants. Zmień też ścieżke w map.i3d najlepiej otwórz ją notepadem++ i znajdz tą teksture i zamień końcówke z jpg na .dds

Czyli
Tekstura w formacie .dds DTX1 bądz DXT5 i rozmiar tej tekstury musi być np. 512x1024px albo 1024x1024px albo 256x256.
Mam nadzieje że wiesz o co chodzi
Pomogłem? Daj REP+ !! 
At
 
Odpowiedz
#3
Ok dzieki bardzo za odpowiesz i pomoc jak znajde czas to zrobie tak jak mowisz
 
Odpowiedz
#4
(05-04-2019, 17:14)marcelinsigniaa napisał(a): Zmień format tekstury na .dds w formacie DXT1 bądz DXT5 i do tego musisz ją przeskalować do wartości do potęgi 2 np. px - 256px, 512px, 1024px, 2048px - Te formaty sa obsługiwane w Giants. Zmień też ścieżke w map.i3d najlepiej otwórz ją notepadem++ i znajdz tą teksture i zamień końcówke z jpg na .dds

Czyli
Tekstura w formacie .dds DTX1 bądz DXT5 i rozmiar tej tekstury musi być np. 512x1024px albo 1024x1024px albo 256x256.
Mam nadzieje że wiesz o co chodzi

Zrobilem tak jak pisales i znikla mi calkiem tekstura i blad jakis w stylu ze nieodnajduje tej drogi
 
Odpowiedz
#5
a zmieniłeś nazwe pliku w i3d mapy z png na dds? i czy wogóle zmieniałeś nazwe i miejsce tej tekstury
Pomogłem? Daj REP+ !! 
At
 
Odpowiedz
#6
(05-13-2019, 12:17)marcelinsigniaa napisał(a): a zmieniłeś nazwe pliku w i3d mapy z png na dds? i czy wogóle zmieniałeś nazwe i miejsce tej tekstury

Tak zmienilem i wyszlo cos w stylu ze nieodnajduje tej textury i GE niemam textury
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
Jak nie odnajduje tekstury to znaczy że zmieniłeś ścieżke/nazwe tekstury. Wróc do poprzedniego modelu który działał, zazacz i Wyeksportuj go sobie gdzieś do folderu wraz z texturami. I wtedy zmień te tekstury tam gdzie je wyekportowałeś ale ze zmienionymi rozmiarami i importuj spowrotem
Pomogłem? Daj REP+ !! 
At
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z modem Kacper0345 4 256 06-11-2021, 16:48
Ostatni post: Kacper0345
  Problem Wola Brudnowska Sebastian Martyński 1 229 06-09-2021, 19:02
Ostatni post: mathriuyt
  Problem widoczności w Giantsie FeuerFrei 3 226 06-01-2021, 14:03
Ostatni post: FeuerFrei
  Wkurzający problem. Matrix12 2 291 05-25-2021, 00:27
Ostatni post: _qkohe155
  Problem z wałami Rollnick 1 202 05-24-2021, 06:38
Ostatni post: Kacper0345
  Problem z wzrostem roślin Mac23 6 2,694 05-22-2021, 09:37
Ostatni post: KROL897
  Giants Editor nie ładuje żadnej mapy ShizeR 2 214 05-16-2021, 14:52
Ostatni post: ShizeR
  Dochód Stadniny-Problem Patryk10d 1 233 05-11-2021, 17:28
Ostatni post: Kacper0345
  Problem z AutoDrive Triple_F 0 218 05-08-2021, 00:34
Ostatni post: Triple_F
  Problem z bizonem marek136 0 244 05-03-2021, 14:12
Ostatni post: marek136



Przegląda: 1 gości

Menu