Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Dodawanie zaczepu
#1
Witam, tak jak w temacie. Wie ktoś jak dodać zaczep do ciągnika ? nie można doczepiać przyczep do niego. Z góry dzięki Big Grin
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
Wiem XD, a jaki Farming?
 
Odpowiedz
#3
Tak jak w dziale. 19 oczywiście Big Grin
 
Odpowiedz
#4
jest to całkowicie proste, w ge szukasz trailerattacherjoint czy jakoś tak w jakimś innym ciągniku, exportujesz do folderu z tym twoim, wklejasz go do ciągnika w ge, piszesz lub wklejasz i troche zmieniasz odpowiednie linijki w xml dotyczące trailerattacherjoint z innego i gotowe...

 
Odpowiedz
#5
Nie trzeba się bawić w żadne eksportowanie, to zwykły transform, a nie jakiś zaklęty, tak żeby działał Big Grin
Zacznij od GE. W pliku i3d ciągnika, otwartym przez GE, klikasz na górze zakładkę Create>Transform Group. Zaznacz ją w Scenegraph, wrzuć w główny component ciągnika (Ctrl+X, zaznaczasz główny index, i Ctrl+V), potem strzałkami ustaw tak, jak uważasz, ale pamiętaj, żeby rotacja tego transforma była tak ustawiona, aby czerwona strzałka była "wycelowana" w kierunku tyłu ciągnika, a zielona- w górę, coby potem wariacji nie było jak w połowie polskich modów wydanych dotychczas.
Szukasz w xml-u edytowanego ciągnika przedziału <attacherJoints>, i przed </attacherJoints> wklejasz coś takiego (skopiowane z oryginalnego armaTraca):

<attacherJoint node="X" jointType="trailer" lowerRotLimit="10 50 50" upperRotRotationOffset="0" allowsJointLimitMovement="false" comboTime="1">
<distanceToGround lower="0.44" upper="1.02" />
<transNode node="X" minY="0.367" maxY="0.947" height="0.3"/>
<schema position="1 0" rotation="0" invertX="false" />
</attacherJoint>

X oznacza index zaczepu w GE, który musisz tutaj wpisać.
"To nie ten czas, że jak ze wsi to zaraz gorszy"- T.Cz.
[Obrazek: zzzzzbhkfy.png]
 
Odpowiedz
#6
no też tak można, moja wersja bardziej skomplikowana... heh

 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
Dzięki wielkie Big Grin Jeszcze węże dynamiczne. Ale to pewnie już ogarnę według tego co pisaliście Big Grin
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Dodawanie upraw do silosu na kiszonkę. walker27781 0 259 12-22-2020, 14:01
Ostatni post: walker27781
  Dodawanie zboża do silosów iridium3000 0 706 04-10-2020, 23:46
Ostatni post: iridium3000
  Dodawanie modeli placeble do mapy Vertonosky 1 603 04-03-2020, 14:43
Ostatni post: Darecki30
  Dodawanie Błotników FeNdT 308 1 524 09-09-2019, 20:32
Ostatni post: user12
  Dodawanie tekstury Szysiuuu 0 506 08-10-2019, 22:21
Ostatni post: Szysiuuu
  Dodawanie modeli GE Vertonosky 7 1,158 07-24-2019, 06:57
Ostatni post: Vertonosky
  Dodawanie silosu do mapy Szysiuuu 6 1,427 07-04-2019, 18:00
Ostatni post: Szysiuuu
  Dodawanie Placeable przez GE Michał Rudnik 1 908 01-19-2019, 22:30
Ostatni post: marcelinsigniaa
  Dodawanie kolizji do moda Rafał LOWEL 0 477 12-28-2018, 20:47
Ostatni post: Rafał LOWEL
  Dodawanie skupu do mapy login1147 3 3,049 12-13-2018, 20:36
Ostatni post: marcelinsigniaa



Przegląda: 1 gości

Menu