Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

problem z modelem i3d w giants editor
#1
Witam, problem polega na tym, że po załadowaniu modelu do "GE" nie ma nic tylko zielone i białe linie. W czym może tkwić problem ??
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
Możesz zarzucić screena jak wyglądają te linie i log giantsa? nigdy się z tym nie spotkałem
Pomogłem? Daj REP+ !! 
At
 
Odpowiedz
#3
Pewnie shadery w nieobsługiwanej wersji. Tak się dzieje jeśli np. do GE 8.1 załadujesz model z FS 17, którą obsługiwał GE w wersji 7. Wystarczy podać mu ścieżkę do nowego shadera i powinieneś normalnie zobaczyć model.
 
Odpowiedz
#4
(06-11-2019, 18:36)Misio napisał(a): Pewnie shadery w nieobsługiwanej wersji. Tak się dzieje jeśli np. do GE 8.1 załadujesz model z FS 17, którą obsługiwał GE w wersji 7. Wystarczy podać mu ścieżkę do nowego shadera i powinieneś normalnie zobaczyć model.

Jak podać tą ścieżkę ??
 
Odpowiedz
#5
Material Editing -> Custom Shader i wczytujesz go w okienku "Shader Source"
 
Odpowiedz
#6
(06-11-2019, 19:33)Misio napisał(a): Material Editing -> Custom Shader i wczytujesz go w okienku "Shader Source"

Super to znalazłem ale nie wiem, co tam wpisać?? Wpisać ścieżkę, lokalizację folderu w którym znajduje się mod ??

(06-11-2019, 17:43)marcelinsigniaa napisał(a): Możesz zarzucić screena jak wyglądają te linie i log giantsa? nigdy się z tym nie spotkałem

[Obrazek: file.html] Całość wygląda tak jakby nie wczytywało tekstur.

(06-12-2019, 11:32)zwrh napisał(a):
(06-11-2019, 19:33)Misio napisał(a): Material Editing -> Custom Shader i wczytujesz go w okienku "Shader Source"

Super to znalazłem ale nie wiem, co tam wpisać?? Wpisać ścieżkę, lokalizację folderu w którym znajduje się mod ??

(06-11-2019, 17:43)marcelinsigniaa napisał(a): Możesz zarzucić screena jak wyglądają te linie i log giantsa? nigdy się z tym nie spotkałem

[Obrazek: file.html] Całość wygląda tak jakby nie wczytywało tekstur.
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
[quote='zwrh' pid='71388' dateline='1560335562']



Super to znalazłem ale nie wiem, co tam wpisać?? Wpisać ścieżkę, lokalizację folderu w którym znajduje się mod ??


Trollujesz prawda?

W przypadku gdybyś jednak poważnie pisał: Podajesz tam lokalizację potrzebnego Ci shadera. Ten shader możesz wziąć np z innego moda, czy choćby z oryginalnych plików gry i wrzucić do swojego moda.
Co do fotki: wrzuć ją na np "Fotosik" czy inny tego typu serwer i wklej tu link.
 
Odpowiedz
#8
https://www.fotosik.pl/zdjecie/6bd0afaa778efceb
Link do zdjecia
 
Odpowiedz
#9
Podstawowy convert tej przyczepy zajął mi 4 sekundy...brak oczywiscie w niej tex specular ls19 ,,,co widoczne jest na fotce...w zakładce po prawej stronie w material editing masz podaną w "Shader Source" ściezkę do shadera...może być załadowana z głównego folderu gry z shader folderu bo gra czyta ściezki z głównego katalogu ....myśle że ten sposób bedzie dla Ciebie zrozumiały i prosty...oczywiscie jest jeszcze jedna opcja w giants editor aby convert był niejako w automacie i to giants editor robi podstawowy convert po podaniu polecenia lecz tylko modelu i3d bo pliki xml i moddesc należy samemu dopisać...

http://pokazywarka.pl/pk8p7u/
 
Odpowiedz
#10
(06-15-2019, 07:42)ibrakadabra napisał(a): Podstawowy  convert  tej  przyczepy  zajął mi  4  sekundy...brak  oczywiscie  w  niej  tex specular  ls19 ,,,co  widoczne  jest  na  fotce...w  zakładce po prawej  stronie  w  material  editing masz  podaną  w "Shader Source" ściezkę  do  shadera...może  być załadowana  z  głównego  folderu  gry  z  shader folderu bo gra  czyta  ściezki z  głównego  katalogu ....myśle  że  ten  sposób  bedzie  dla  Ciebie  zrozumiały i prosty...oczywiscie   jest  jeszcze jedna  opcja  w  giants  editor  aby  convert  był niejako  w  automacie i  to  giants editor  robi podstawowy  convert po   podaniu  polecenia  lecz tylko  modelu i3d  bo pliki xml i moddesc  należy samemu  dopisać...

http://pokazywarka.pl/pk8p7u/

nie mam pojęcia jak to zrobić, robię tak jak piszecie czyli wczytuję shadery z folderu shader tam gdzie jest zainstalowana gra i nic, nic się nie dzieje wciąż to samo może coś nie tak jest z programem ??
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Giants editor. you_kamil 1 63 12-06-2019, 11:17
Ostatni post: ibrakadabra
  Problem z Fast Forward priest88 0 53 12-02-2019, 13:58
Ostatni post: priest88
  Problem z gnojowicą skibol83 0 69 12-01-2019, 11:16
Ostatni post: skibol83
  Problem z obornikiem. Lewy9511 0 87 11-27-2019, 12:00
Ostatni post: Lewy9511
  ge problem kowalczyk5 3 121 11-23-2019, 18:04
Ostatni post: ibrakadabra
  Problem z mp Pro Gamer 0 103 11-22-2019, 17:37
Ostatni post: Pro Gamer
  problem z podłączeniem Łukasz Dudek 0 101 11-20-2019, 17:03
Ostatni post: Łukasz Dudek
  Problem Save/Pracownik Farmer Kunowiak 0 137 11-19-2019, 23:05
Ostatni post: Farmer Kunowiak
  Problem z wysypywaniem Michał Rudnik 2 170 11-15-2019, 19:18
Ostatni post: Michał Rudnik
  Problem z mapą michalg4 2 172 11-14-2019, 22:28
Ostatni post: michalg4



Przegląda: 1 gości

Menu