Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

problem z modelem i3d w giants editor
#1
Witam, problem polega na tym, że po załadowaniu modelu do "GE" nie ma nic tylko zielone i białe linie. W czym może tkwić problem ??
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
Możesz zarzucić screena jak wyglądają te linie i log giantsa? nigdy się z tym nie spotkałem
Pomogłem? Daj REP+ !! 
At
 
Odpowiedz
#3
Pewnie shadery w nieobsługiwanej wersji. Tak się dzieje jeśli np. do GE 8.1 załadujesz model z FS 17, którą obsługiwał GE w wersji 7. Wystarczy podać mu ścieżkę do nowego shadera i powinieneś normalnie zobaczyć model.
 
Odpowiedz
#4
(06-11-2019, 18:36)Misio napisał(a): Pewnie shadery w nieobsługiwanej wersji. Tak się dzieje jeśli np. do GE 8.1 załadujesz model z FS 17, którą obsługiwał GE w wersji 7. Wystarczy podać mu ścieżkę do nowego shadera i powinieneś normalnie zobaczyć model.

Jak podać tą ścieżkę ??
 
Odpowiedz
#5
Material Editing -> Custom Shader i wczytujesz go w okienku "Shader Source"
 
Odpowiedz
#6
(06-11-2019, 19:33)Misio napisał(a): Material Editing -> Custom Shader i wczytujesz go w okienku "Shader Source"

Super to znalazłem ale nie wiem, co tam wpisać?? Wpisać ścieżkę, lokalizację folderu w którym znajduje się mod ??

(06-11-2019, 17:43)marcelinsigniaa napisał(a): Możesz zarzucić screena jak wyglądają te linie i log giantsa? nigdy się z tym nie spotkałem

[Obrazek: file.html] Całość wygląda tak jakby nie wczytywało tekstur.

(06-12-2019, 11:32)zwrh napisał(a):
(06-11-2019, 19:33)Misio napisał(a): Material Editing -> Custom Shader i wczytujesz go w okienku "Shader Source"

Super to znalazłem ale nie wiem, co tam wpisać?? Wpisać ścieżkę, lokalizację folderu w którym znajduje się mod ??

(06-11-2019, 17:43)marcelinsigniaa napisał(a): Możesz zarzucić screena jak wyglądają te linie i log giantsa? nigdy się z tym nie spotkałem

[Obrazek: file.html] Całość wygląda tak jakby nie wczytywało tekstur.
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
[quote='zwrh' pid='71388' dateline='1560335562']



Super to znalazłem ale nie wiem, co tam wpisać?? Wpisać ścieżkę, lokalizację folderu w którym znajduje się mod ??


Trollujesz prawda?

W przypadku gdybyś jednak poważnie pisał: Podajesz tam lokalizację potrzebnego Ci shadera. Ten shader możesz wziąć np z innego moda, czy choćby z oryginalnych plików gry i wrzucić do swojego moda.
Co do fotki: wrzuć ją na np "Fotosik" czy inny tego typu serwer i wklej tu link.
 
Odpowiedz
#8
https://www.fotosik.pl/zdjecie/6bd0afaa778efceb
Link do zdjecia
 
Odpowiedz
#9
Podstawowy convert tej przyczepy zajął mi 4 sekundy...brak oczywiscie w niej tex specular ls19 ,,,co widoczne jest na fotce...w zakładce po prawej stronie w material editing masz podaną w "Shader Source" ściezkę do shadera...może być załadowana z głównego folderu gry z shader folderu bo gra czyta ściezki z głównego katalogu ....myśle że ten sposób bedzie dla Ciebie zrozumiały i prosty...oczywiscie jest jeszcze jedna opcja w giants editor aby convert był niejako w automacie i to giants editor robi podstawowy convert po podaniu polecenia lecz tylko modelu i3d bo pliki xml i moddesc należy samemu dopisać...

http://pokazywarka.pl/pk8p7u/
 
Odpowiedz
#10
(06-15-2019, 07:42)ibrakadabra napisał(a): Podstawowy  convert  tej  przyczepy  zajął mi  4  sekundy...brak  oczywiscie  w  niej  tex specular  ls19 ,,,co  widoczne  jest  na  fotce...w  zakładce po prawej  stronie  w  material  editing masz  podaną  w "Shader Source" ściezkę  do  shadera...może  być załadowana  z  głównego  folderu  gry  z  shader folderu bo gra  czyta  ściezki z  głównego  katalogu ....myśle  że  ten  sposób  bedzie  dla  Ciebie  zrozumiały i prosty...oczywiscie   jest  jeszcze jedna  opcja  w  giants  editor  aby  convert  był niejako  w  automacie i  to  giants editor  robi podstawowy  convert po   podaniu  polecenia  lecz tylko  modelu i3d  bo pliki xml i moddesc  należy samemu  dopisać...

http://pokazywarka.pl/pk8p7u/

nie mam pojęcia jak to zrobić, robię tak jak piszecie czyli wczytuję shadery z folderu shader tam gdzie jest zainstalowana gra i nic, nic się nie dzieje wciąż to samo może coś nie tak jest z programem ??
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z belkami wojtek1 0 70 08-17-2019, 07:02
Ostatni post: wojtek1
  Problem z Animation Map Trigerr Mosio oo 1 52 08-16-2019, 09:25
Ostatni post: Ziuta
  Problem z Courseplay kosiu 1 86 08-15-2019, 14:25
Ostatni post: damienduff16
  program giants engine 8.0.0 przestal dzialac xozuxo 5 85 08-12-2019, 19:11
Ostatni post: Don Kwiato
  Problem z bledami mapy AgrotechnikPL 0 54 08-12-2019, 18:00
Ostatni post: AgrotechnikPL
  Problem z otwieraniem drzwi pucek123 5 84 08-11-2019, 11:00
Ostatni post: CaranthirXx
  Problem z dużym podatkiem na multiplayer bovired 0 65 08-07-2019, 20:05
Ostatni post: bovired
  Problem z wiatą PLACEABLE FarWar 0 69 08-07-2019, 11:11
Ostatni post: FarWar
  problem s season Przemek Jasinski 0 140 08-04-2019, 16:28
Ostatni post: Przemek Jasinski
  Giants Editor 8.0.1 lipenfarmer 5 189 08-03-2019, 11:04
Ostatni post: lipenfarmer



Przegląda: 1 gości

Menu