Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Problem z modelem AC3D
#1
Mam nadzieję, że to dobry dział. Otóż zacząłem ostatnio robić w AC3D. Chciałem stworzyć model stodoły, napotkałem jednak na dziwny problem. Po nałożeniu tekstur w programie wszystko było ok

[Obrazek: 29d1f64b47f35.png]

Jednak ,gdy otworzyłem model w GE stało się to:

[Obrazek: d7bbb91071979.png]

Jak pozbyć się tych dziwnych cieni?
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
Jeżeli robiłeś to w blenderze wystarczy że zaimportujesz .obj -

1. zaznaczasz model w scenografii
2. na pasku dolnym robisz Texture (taka biała kulka)
3. zmieniasz Object mode na EDIT MODE
4. Wciskasz CTRL+E i szukasz lini na dole EDGE SPLIT
5. zmieniasz tryb z edit na Oject mode
EXPORT do i3d
zmieniasz linie do textur w i3d aby sie wczytywały
Pomogłem? Daj REP+ !! 
At
 
Odpowiedz
#3
Niech ci Bóg w dzieciach wynagrodzi!
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z Patchem 1.4 HyniekPL 13 274 Wczoraj, 14:05
Ostatni post: PanMroku
  Problem z Shader Model po aktualizacji Windows 10 1903 Goral19 9 192 Wczoraj, 11:49
Ostatni post: Goral19
  PGR Sliwno problem ze Strychem Paweł Komuński 0 91 06-15-2019, 18:46
Ostatni post: Paweł Komuński
  problem z modelem i3d w giants editor zwrh 8 215 06-15-2019, 07:42
Ostatni post: Ibrakadabra
  Problem z mapą Vertonosky 0 95 06-13-2019, 10:33
Ostatni post: Vertonosky
  problem przy tworzeniem mapy miki01210 6 396 05-28-2019, 17:04
Ostatni post: marcelinsigniaa
  Courseplay problem MrKlapkart 5 211 05-27-2019, 21:57
Ostatni post: MrKlapkart
  problem z zapisem gry wpc500 5 143 05-27-2019, 11:54
Ostatni post: wpc500
  Problem z wczytanie giants editora 8.0.0 na mapie Lubelska Dolinav 3.1 Mateusz Englart 13 357 05-26-2019, 17:39
Ostatni post: Mateusz Englart
  Problem z teksturą gnojowicy. jakubini 0 113 05-23-2019, 17:31
Ostatni post: jakubini



Przegląda: 1 gości

Menu