Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

skup na mapie
#1
cześć, dodałem sobie skup do mapy, wyswietla mi się, że jest (PDA) ale nie działa, nie ma cen. WIecie jak to rozwiązać?
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
zobacz czy w xml tego skupu masz to co chesz aby tam było skupowane:

np.
<sellingStation stationName="WK Transport" appearsOnPDA="true" storageRadius="0" litersForFullPriceDrop="100000" fullPriceRecoverHours="48">
<unloadTrigger exactFillRootNode="0|0|0|0|0" baleTriggerNode="0|0|0|0|1" />
<fillType name="wheat" priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
<fillType name="barley" priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
<fillType name="canola" priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
<fillType name="sunflower" priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
<fillType name="soybean" priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
<fillType name="maize" priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
<fillType name="potato" priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
<fillType name="sugarBeet" priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
<fillType name="sugarCane" priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
<fillType name="oat" priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
<fillType name="egg" priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
<fillType name="milk" priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
<fillType name="cotton" priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
</sellingStation>

na samym końcu xml;a
Pomogłem? Daj REP+ !! 
At
 
Odpowiedz
#3
(07-10-2019, 21:06)marcelinsigniaa napisał(a): zobacz czy w xml tego skupu masz to co chesz aby tam było skupowane:

np.
   <sellingStation stationName="WK Transport" appearsOnPDA="true" storageRadius="0" litersForFullPriceDrop="100000" fullPriceRecoverHours="48">
       <unloadTrigger exactFillRootNode="0|0|0|0|0" baleTriggerNode="0|0|0|0|1" />
<fillType name="wheat"            priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
       <fillType name="barley"           priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
       <fillType name="canola"           priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
<fillType name="sunflower"        priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
<fillType name="soybean"          priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
<fillType name="maize"            priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
<fillType name="potato"           priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
<fillType name="sugarBeet"        priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
<fillType name="sugarCane"        priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
       <fillType name="oat"              priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
       <fillType name="egg"              priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
       <fillType name="milk"             priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
       <fillType name="cotton"             priceScale="1" supportsGreatDemand="true" disablePriceDrop="false" />
   </sellingStation>

na samym końcu xml;a

Mam dokładnie to samo Sad  hmmm bo też zauważyłem, że nie spawnują mi się obiekty tego skupu. W defaultItems.xml mam wpisaną pozycję a mimo to nic mi się nie pokazuje. Być może to jest problem...  wiesz jak to naprawić?
 
Odpowiedz
#4
W defautlItems.xml trzeba także podać ścieżkę do pliku xml skupu.
 
Odpowiedz
#5
w takim razie masz jakiś błąd w pliku defaultitems.xml

wyślij linie zobaczymy jak to wygląda. jak masz ceny i xml to musi działać. chyba że czegoś ci brakuje np i3d tego skupu,

wyślij log po odpaleniu gry i defaulitems.xml
Pomogłem? Daj REP+ !! 
At
 
Odpowiedz
#6
(07-13-2019, 11:51)marcelinsigniaa napisał(a): w takim razie masz jakiś błąd w pliku defaultitems.xml

wyślij linie zobaczymy jak to wygląda. jak masz ceny i xml to musi działać. chyba że czegoś ci brakuje np i3d tego skupu,

wyślij log po odpaleniu gry i defaulitems.xml

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="no" ?>
<items>
<item mapBoundId="sellingStationPort01" className="SellingStationPlaceable" filename="$moddir$mapadofs19/maps/placeable/sellingStationPort01.xml" position="-471.355 89.541 -739.446" rotation="0 -90 0" /> <!-- SE Port -->
</items>

tyle mi zostało po próbach i błędach Big Grin

(07-13-2019, 11:51)marcelinsigniaa napisał(a): w takim razie masz jakiś błąd w pliku defaultitems.xml

wyślij linie zobaczymy jak to wygląda. jak masz ceny i xml to musi działać. chyba że czegoś ci brakuje np i3d tego skupu,

wyślij log po odpaleniu gry i defaulitems.xml

https://sharemods.com/119uz44inpe7/log.txt.html
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
po pierwsze to zacznij od podstaw czyli ogarnięcia warningów i errorów takie rzeczy jak skupy to można zrobić na końcu.

ale zobacz czy masz na 100% poprawną ścieżke do xml
$moddir$mapadofs19/maps/placeable/sellingStationPort01.xml"

Tutaj masz placeable i od razu xml pewnie masz ten xml w jakims podfolderze jeszcze i dlatego go nie czyta
Pomogłem? Daj REP+ !! 
At
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  zamiana modeli na mapie RolnikzPGR 8 235 09-07-2019, 08:20
Ostatni post: ibrakadabra
  Konie na mapie Hof Bergmann białas 0 149 08-13-2019, 16:30
Ostatni post: białas
  Owies na mapie welker farms zgred1908 0 162 08-02-2019, 11:53
Ostatni post: zgred1908
  przygotowanie terenu na mapie guitarsolo 4 256 07-18-2019, 22:45
Ostatni post: guitarsolo
  skup ge Skurwon 1 101 07-18-2019, 20:19
Ostatni post: ibrakadabra
  Rosnąca trawa na mapie. w fs 19. Kacper Sułkowski 9 455 06-15-2019, 16:04
Ostatni post: Kacper Sułkowski
  Problem z wczytanie giants editora 8.0.0 na mapie Lubelska Dolinav 3.1 Mateusz Englart 13 740 05-26-2019, 17:39
Ostatni post: Mateusz Englart
  Problem z wapnem na przerobionej mapie lodowy wilk 2 306 05-06-2019, 09:17
Ostatni post: lodowy wilk
  Czy można zmniejszyć uszkodzenia maszyn na mapie Jakub Jasiński 2 407 02-11-2019, 18:10
Ostatni post: Jakub Jasiński
  Tekstury na mapie SamediBaron 3 399 02-11-2019, 15:53
Ostatni post: SamediBaron



Przegląda: 1 gości

Menu