Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Obora
Mam problem z oborą, obora jest placeable i po usunięciu ogrodzenie itp. w pliku i3d gdy po ustawieniu jej na mapie nie da się otworzyć drzwi ani wyłączyć swiateł, Angry

Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
najprawdopodniej usunąleś w w scenografii transform który był potrzebny do pozycji siwatel i lamp

tzn
1.obora
2.plot
3.lampy
4.xdxd
i jak usunąłes 2.plot to gra szuka linijek od lampy w linijce 4.xdxd
tzn
1.obora
2.lampy
3.xdxd

zostaw sam transorm ew. zmien index;y w xmlu od lamp
ale prościej po prostu zrobić tak aby wszystko miało taka samą kolejność jak rpzed usunięciem plotu
Pomogłem? Daj REP+ !! 
At

Odpowiedz
Dzięki ziomek,i drugie pytanie, dlaczego mogę zmieniać obrót obory tylko o 90 stopni.
Czy taką oborę moge ustawić na mapie przez ge, oczywiście dodając linijki od drzwi do animatedobjects?

Odpowiedz
nie sprawdzałem czy da sie zmienić tak aby obracało się dowolnie pewnie gdzies to się zmienia nie che mi się teraz sprawdzać. Objekt da się ustawić na mapie w GE tylko robisz to w inny sposób,
Wrzucasz cały folder z obora najlepiej do MAPA/maps/placeable/OBPRA

i teraz tak:
1.robisz tą linie fodlerów tak jak wyżej
2.odpalasz mape GE i wrzucasz do tej mapy obore.i3d
3, ustawiasz sobie w takim miejscu jakim chcesz aby stała i rotacjami.
4.szukasz w folderze mapy plik o nazwie defaultitems.xml
tu doddajezsz linie od xml pliku tej obory np:
<item className="AnimalHusbandry" filename="$moddir$wielkopolska/maps/placeables/krowy/husbandryCow.xml" position="204.938 67.527 417.798" rotation="0 -70 0" age="0" price="30000.000000" farmId="1" globalProductionFactor="0.000000" />

Filename=" tu podajesz własną sciezke do placeable xml'u
Position oraz rotation też cie interesuje bo to kopiujesz z GE który sobie tam ustawiłeś ( Pozniej usuwasz to co miales w GE zaimporotwane)
zapiszujesz XMl items

i przechodzisz do pliku moddesc i dodajesz linie
<storeitems>
<storeItem xmlFilename="maps/placeables/krowy/husbandryCow.xml" />
</storeitems>
na sam koniec modddescu (oczywiście sciezka taka jaką ty masz do tego xml;u

I teraz jak wejdziesz do gry to obora będzie stać na mapie pamiętaj tylko aby usunąc to co zaimportowałeś na mape bo to będzie statyczny budynek który bedzie przeszkadzać. Wrota i lampy robisz w pliku obora i3d oraz dodajesz linie w tym obora.xml linie do otwierania i zamykania
Pomogłem? Daj REP+ !! 
At

Odpowiedz
<placement testSizeX="36.0" testSizeZ="36.0" sizeX="30" sizeZ="30" useRandomYRotation="false" useManualYRotation="true" placementRotationSnapAngle="5" placementPositionSnapSize="0.5" placementPositionSnapOffset="0.25"/>
Wartość grubą czcionką oznacza kąt obrotu obiektu, ustaw sobie jaką chcesz. (XML obiektu)
"To nie ten czas, że jak ze wsi to zaraz gorszy"- T.Cz.
[Obrazek: zzzzzbhkfy.png]

Odpowiedz