Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Białe Tekstury Na Mapie
#1
Witam. Mianowicię gdy importuję objekt do mapy to wszystko jest ok tekstury działają. Gdy zaś wyłączę i włączę Giants Editor to na wstawionych budynkach nagle pojawiają się białe tekstury? Co robić proszę o pomoc.
 
Taka tam sobie reklama.
#2
Włącz tę mapę w GE, następnie Window -> Console (1), skopiuj stamtąd treść logu (2) i wklej na pastebin.com, wygenerowany link wklej tutaj. Tu nie ma wróżek Wink
[Obrazek: zrzutekranu326fjfn.png]
No to jedziemy, gnębić podpadziochów!
 
#3
Może jest jakiś inny sposób ?
 
#4
Nikt z forum nie jest wróżką...
C:/Users/(nazwa_użytkownika)/AppData/Local/GIANTS Editor 64bit (wersja na której uruchomiłeś mapę)/editor_log.txt - wrzuć go na jakiś hosting (byle nie uploadedy, rapidu i inne syfy z ograniczeniami) i daj do niego link, tam może znaleźć się przyczyna powstałego problemu.
Poza tym najprawdopodobniej źle wyciągnąłeś obiekt z innej mapy czy jak to inaczej.
No to jedziemy, gnębić podpadziochów!
 
#5
[Obrazek: 66829460_1505146682956801_91869727903165...e=5DA6D097][Obrazek: 67416913_420097658594787_818889478669493...e=5DB54BE7]Objekt pobierałem z internetu. Plik i3d otworzyłem w notatniku a tam wszystko ok. A w folderze textures są te same textury co na zdjęciu.
 
#6
Oskarolbrych posłuchaj się rad Rusheer'a to wtedy na pewno uzyskasz pomoc
 
Taka tam sobie reklama.
#7
Dobra to na później. A tym razem mapy nie widać w grze. Jakby jej nie było. Wgrałem ją i nic.
 
#8
Przyczyn tego że gra nie widzi mapy jest kilka i któraś z nich jest prawdziwa:
1. Źle spakowałeś mapę - układ folderów i plików w archiwum może wyglądać tak: [Obrazek: 86dckwc.png] 
A powinien wyglądać tak:
[Obrazek: 87y9kd7.png]
Żeby było tak jak na drugim obrazku, wejdź do głównego folderu mapy, zaznacz wszystkie elementy i PPM -> Dodaj do archiwum (a jak nie masz winRARa to Wyślij do -> folder skompresowany (zip)). Ta reguła dotyczy każdej wersji farminga wspierającej mody.
2. Niedozwolone znaki w nazwie archiwum lub folderu z mapą. Dopuszczalne są tylko a-z, A-Z, 0-9, _ (podkreślnik czy kto woli podłoga; przy czym pierwszy znak w nazwie nie może być cyfrą).
3. Jeśli pakowałeś mapę to może po prostu zapomniałeś do zipa dołączyć modDesc?
No to jedziemy, gnębić podpadziochów!
 
#9
I jeszcze jedno, i3d samego obiektu nie ma żadnego znaczenia przy rozwiązywaniu tego problemu, w przeciwieństwie do i3d mapy.
No to jedziemy, gnębić podpadziochów!
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Tekstury gleby MichaelMF 8 2,075 05-29-2020, 19:50
Ostatni post: Marcinek123
  Tekstury Małorolny92 0 1,294 01-06-2020, 20:25
Ostatni post: Małorolny92
  Tekstury Przemysław Chinek 0 1,294 10-15-2019, 10:23
Ostatni post: Przemysław Chinek
  Brak tekstury trawy i siana na balikach AgroMorawiany 95 2 899 09-30-2019, 20:12
Ostatni post: AgroMorawiany 95
  Białe TXT obornika i innych D1zZyY 6 1,267 03-11-2019, 21:40
Ostatni post: zajawkowiecone
  problem świecące tekstury Taktyk POLSKA 3 3,015 12-17-2018, 20:56
Ostatni post: villa7
  Problem z bramami na mapie Fudzo16 0 1,381 12-02-2018, 22:14
Ostatni post: Fudzo16
  Tekstury ziemi Konwert TheMini221 2 934 10-29-2018, 11:59
Ostatni post: TheMini221
  Tekstury gleby lodowy wilk 4 1,053 10-14-2018, 17:37
Ostatni post: lodowy wilk
  Czarna Woda na mapie pomocy :( stoczko19255349 0 684 09-18-2018, 09:19
Ostatni post: stoczko19255349



Przegląda: 1 gości

Menu