Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Jak skasować wbudowany w mapę Chlew?
Witam.Postanowiłem, że zagram na Wschodniej Dolinie w 19, bo fajnie jest tym razem wybierać jakie zagrody dla zwierząt są na twojej gospodarce(nie jak w 17).Niestety uruchamiając mapę zauważyłem, iż na jednym z Gospodarstw(właściwie to w prawie każdym z nich ale tutaj skupię się tylko na jednym) jest wbudowany Chlew.Problemu by nie było, gdyby to było oryginalne pastwisko które by można było sprzedać (w formie placeable).

Teraz przechodzę do głównego tematu: Jak skasować ten Chlew w taki sposób, aby wszystko było w porządku?(bez błędów w logu).Chodzi mi o to że taki chlew zawiera różne Trrigery, które pewnie zostaną jak tylko skasuję Chlew tak po prostu. Znając życie kasując ten Chlew w xml mapy zostaną animację od otwierania drzwi w nim. W jaki sposób mam to zrobić?

Mam nadzieję że dobrze i zrozumiale opisałem problem.Pozdrawiam Big Grin

PS: Czy ktoś z was wie również jak wykasować ten obszar w którym nie da się wysypywać upraw luzem? (TipColison czy coś takiego)
Pamiętajmy:
[Obrazek: LogoRespectForModders100px.jpg]

Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
Usunąć ze <storeItems> w modDesc i powinno wystarczyć, chyba że sam model chlewa jest dodany na stałe - wtedy trzeba jeszcze jego wywalić przez GE.

Odpowiedz
To że z modDesc usuniesz sprawi tylko że zniknie ze sklepu, żeby zlikwidować go z mapy musisz usunąć wpis o nim w pliku items.xml, z którego korzysta mapa.
"To nie ten czas, że jak ze wsi to zaraz gorszy"- T.Cz.
[Obrazek: zzzzzbhkfy.png]

Odpowiedz
A sory zapomniałem napisać o pliku defaultItems.

Odpowiedz
Nie nie, chlewu nie ma w sklepie on jest wbudowany w mapę jak napisałem wcześniej.

To co mam zrobić dokładnie?

Tak wgl jakbym chciał wywalić jakieś obiekty z mapy (np płot czy kamienie) to muszę przesłać całą mapę żeby na mp kolega po mojej edycji zagrał ze mną czy tylko parę plików hmmm?
Pamiętajmy:
[Obrazek: LogoRespectForModders100px.jpg]

Odpowiedz
Usunąć ze <storeItems> w pliku modDesc i z <items> w pliku DefaultItems linijkę odpowiadającą za ten chlew
i powinno wystarczyć, chyba że sam model chlewa jest dodany na stałe - wtedy trzeba jeszcze jego wywalić przez GE.

To najpierw wykasuj te linijki i napisz czy znikł, tylko zrób se kopie mapy jak coś.

A jak chcesz dać koledze potem tą mapę o ile on ma jej oryginał to wystarczy parę plików(te w których grzebałeś) podmienić, a jak nie będzie działać to skopiuj mu wszystko, ale możesz np. nie kopiować folderów z texturami bo dużo ważą.

Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.