Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Wtyczka blender_i3d
Niedawno przeniosłem się na nowszą wersję Blendera 2.80, po czym chciałem zainstalować znaną wszystkim wtyczkę blender_i3d_export_8.0.0_win. Oczywiście pobrana z głównej strony, zainstalowana po czym uruchamiam blendera. W preferencjach znajduje się owa wtyczka lecz nie można jej zaznaczyć. Obok jest tzw. "Warning" o treści "upgrade to 2.8x required" Czy może ktoś mi pomóc z tym problemem ? Czy mi się wydaje, czy jeszcze nie ma aktualizacji tej wtyczki do nowszej wersji blendera ?
[Obrazek: 0Yo1Owq.jpg]

Taka tam sobie reklama.
ale z sukcesem można robic export w formacie FBX który odczytuje giants editor

Na szczęście od wczoraj jest dostępna wtyczka i3d pod wersję 2.80, dałbym tu link ale ze względu na Regulamin prześlę Ci go przez priv Wink
No to jedziemy, gnębić podpadziochów!

No ok, ale dalej nie mogę zaznaczyć tej wtyczki w Blenderze. W konsoli wywala taki błąd:
C:\Users\Alexl\AppData\Roaming\Blender Foundation\Blender\2.80\scripts\addons\io_export_i3d\__init__.py
addon not found: 'io_export_i3d'

[Obrazek: blend1dkkw.png]
Dziwię się że nie chce działać, u mnie poszło w porządku... A odinstalowałeś przed tym tę wersję od giantsa którą miałeś?
No to jedziemy, gnębić podpadziochów!

Tak. Ogólnie to zrobiłem od nowa instalację tego blendera. I nie dodawałem tej starej wtyczki, ale spróbuje jeszcze raz... :/
Edit: Troszkę pokombinowałem i udało się. @Rusheer Wielkie dzięki za pomoc.

Taka tam sobie reklama.

Przegląda: 1 gości

Menu