Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Seasons "znikające belki"
#1
Witam sytuacja wygląda tak że na modzie seasons znikają mi belki w sensie ubywa ich pojemność a następnie znikają i tu moje pytanie czy trzeba je jakoś specjalnie przechowywać czy może da się jakoś te znikanie wyłączyć bo co zrobię belki to w następnym sezonie już znikają i muszę dokupywac cały czas
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
(08-16-2019, 19:35)Teksai napisał(a): Witam sytuacja wygląda tak że na modzie seasons znikają mi belki w sensie ubywa ich pojemność a następnie znikają i tu moje pytanie czy trzeba je jakoś specjalnie przechowywać czy może da się jakoś te znikanie wyłączyć bo co zrobię belki to w następnym sezonie już znikają i muszę dokupywac cały czas

Jeśli przechowujesz je na wolnym powietrzu albo nie masz maski śnieżnej wgranej na mapie, to jest to normalne. Jest to po prostu odpowiednik gnicia w realu. Aby zabezpieczyć słomę, trawę itp. musisz przechowywać je pod dachem z maską śnieżną.
 
Odpowiedz
#3
(08-16-2019, 19:41)Misio napisał(a):
(08-16-2019, 19:35)Teksai napisał(a): Witam sytuacja wygląda tak że na modzie seasons znikają mi belki w sensie ubywa ich pojemność a następnie znikają i tu moje pytanie czy trzeba je jakoś specjalnie przechowywać czy może da się jakoś te znikanie wyłączyć bo co zrobię belki to w następnym sezonie już znikają i muszę dokupywac cały czas

Jeśli przechowujesz je na wolnym powietrzu albo nie masz maski śnieżnej wgranej na mapie, to jest to normalne. Jest to po prostu odpowiednik gnicia w realu. Aby zabezpieczyć słomę, trawę itp. musisz przechowywać je pod dachem z maską śnieżną.

A z belkami sianokiszonki będzie tak samo?

Wstawię te belki do stodoły i zobaczę czy wtedy nie będą "gniły"

A mam jeszcze jedno pytanie bo padok dla koni ze wschodniej doliny jest chyba zepsuty i chciałbym go wymienić na ten oryginalny z tym że mam problem bo wyskakuje mi komunikat "nie możesz sprzedać bo jest w użyciu" jak to rozwiązać?
 
Odpowiedz
#4
Bele sianokiszonki (słomy i siana, jeżeli są owinięte też) można przechowywać na zewnątrz bez obawy gnicia Big Grin
"Oko za oko, ząb za ząb, d*pa za pieniądze"~Paolo Coelho

[Obrazek: FPKrNu.jpg]
 
Odpowiedz
#5
(08-16-2019, 20:17)Teksai napisał(a): A z belkami sianokiszonki będzie tak samo?

Wstawię te belki do stodoły i zobaczę czy wtedy nie będą "gniły"

Jeśli masz maskę śnieżną na tej stodole, to powinno być ok.
 
Odpowiedz
#6
A mam jeszcze jedno pytanie bo padok dla koni ze wschodniej doliny jest chyba zepsuty i chciałbym go wymienić na ten oryginalny z tym że mam problem bo wyskakuje mi komunikat "nie możesz sprzedać bo jest w użyciu" jak to rozwiązać?


Czyli siano i słomę mogę sobie normalnie owijarką owinąć jak bym nie miał maski śniegu na budynku?
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
(08-16-2019, 20:21)Teksai napisał(a): A mam jeszcze jedno pytanie bo padok dla koni ze wschodniej doliny jest chyba zepsuty i chciałbym go wymienić na ten oryginalny z tym że mam problem bo wyskakuje mi komunikat "nie możesz sprzedać bo jest w użyciu" jak to rozwiązać?

Sprzedaj konie albo je gdzieś przenieś (w sensie inny padok)
"Oko za oko, ząb za ząb, d*pa za pieniądze"~Paolo Coelho

[Obrazek: FPKrNu.jpg]
 
Odpowiedz
#8
(08-16-2019, 20:22)SamediBaron napisał(a):
(08-16-2019, 20:21)Teksai napisał(a): A mam jeszcze jedno pytanie bo padok dla koni ze wschodniej doliny jest chyba zepsuty i chciałbym go wymienić na ten oryginalny z tym że mam problem bo wyskakuje mi komunikat "nie możesz sprzedać bo jest w użyciu" jak to rozwiązać?

Sprzedaj konie albo je gdzieś przenieś

Właśnie jak próbuje sprzedać konie to jest ten sam komunikat
 
Odpowiedz
#9
(08-16-2019, 20:23)Teksai napisał(a):
(08-16-2019, 20:22)SamediBaron napisał(a):
(08-16-2019, 20:21)Teksai napisał(a): A mam jeszcze jedno pytanie bo padok dla koni ze wschodniej doliny jest chyba zepsuty i chciałbym go wymienić na ten oryginalny z tym że mam problem bo wyskakuje mi komunikat "nie możesz sprzedać bo jest w użyciu" jak to rozwiązać?

Sprzedaj konie albo je gdzieś przenieś

Właśnie jak próbuje sprzedać konie to jest ten sam komunikat

A próbowałeś je przenieść do innego padoka?
"Oko za oko, ząb za ząb, d*pa za pieniądze"~Paolo Coelho

[Obrazek: FPKrNu.jpg]
 
Odpowiedz
#10
(08-16-2019, 20:24)SamediBaron napisał(a):
(08-16-2019, 20:23)Teksai napisał(a):
(08-16-2019, 20:22)SamediBaron napisał(a):
(08-16-2019, 20:21)Teksai napisał(a): A mam jeszcze jedno pytanie bo padok dla koni ze wschodniej doliny jest chyba zepsuty i chciałbym go wymienić na ten oryginalny z tym że mam problem bo wyskakuje mi komunikat "nie możesz sprzedać bo jest w użyciu" jak to rozwiązać?

Sprzedaj konie albo je gdzieś przenieś

Właśnie jak próbuje sprzedać konie to jest ten sam komunikat

A próbowałeś je przenieść do innego padoka?

No właśnie jest ten sam komunikat jak próbuje przenieść, można to jakoś w pliku save zmienić?
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  znikające tekstury 8MG 1 395 10-03-2020, 11:53
Ostatni post: 8MG
  Tekstury balotów siana na Seasons Zebalaq 0 159 08-12-2020, 22:08
Ostatni post: Zebalaq
  znikające zwierzeta Paw3ll 3 600 07-23-2020, 13:25
Ostatni post: Charmer
  Seasons mk926 2 335 07-22-2020, 19:19
Ostatni post: mk926
  Cybuchowo a SEASONS Rolnik009 10 870 07-18-2020, 08:16
Ostatni post: Rolnik009
  Osina + Seasons - Jak napełnić zbiornik na wodę mr-misza 2 381 05-16-2020, 22:29
Ostatni post: mr-misza
  Mod seasons memek124 1 429 05-10-2020, 17:56
Ostatni post: kosmiak0
  geo seasons kacper778 1 450 05-03-2020, 18:18
Ostatni post: kacper778
  Brak tekstury gleby z SEASONS michal78563 2 579 05-02-2020, 11:53
Ostatni post: michal78563
  Czas w modzie seasons karfitos 1 430 04-13-2020, 16:07
Ostatni post: kosmiak0



Przegląda: 1 gości

Menu