Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Seasons "znikające belki"
#1
Witam sytuacja wygląda tak że na modzie seasons znikają mi belki w sensie ubywa ich pojemność a następnie znikają i tu moje pytanie czy trzeba je jakoś specjalnie przechowywać czy może da się jakoś te znikanie wyłączyć bo co zrobię belki to w następnym sezonie już znikają i muszę dokupywac cały czas
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
(08-16-2019, 19:35)Teksai napisał(a): Witam sytuacja wygląda tak że na modzie seasons znikają mi belki w sensie ubywa ich pojemność a następnie znikają i tu moje pytanie czy trzeba je jakoś specjalnie przechowywać czy może da się jakoś te znikanie wyłączyć bo co zrobię belki to w następnym sezonie już znikają i muszę dokupywac cały czas

Jeśli przechowujesz je na wolnym powietrzu albo nie masz maski śnieżnej wgranej na mapie, to jest to normalne. Jest to po prostu odpowiednik gnicia w realu. Aby zabezpieczyć słomę, trawę itp. musisz przechowywać je pod dachem z maską śnieżną.
 
Odpowiedz
#3
(08-16-2019, 19:41)Misio napisał(a):
(08-16-2019, 19:35)Teksai napisał(a): Witam sytuacja wygląda tak że na modzie seasons znikają mi belki w sensie ubywa ich pojemność a następnie znikają i tu moje pytanie czy trzeba je jakoś specjalnie przechowywać czy może da się jakoś te znikanie wyłączyć bo co zrobię belki to w następnym sezonie już znikają i muszę dokupywac cały czas

Jeśli przechowujesz je na wolnym powietrzu albo nie masz maski śnieżnej wgranej na mapie, to jest to normalne. Jest to po prostu odpowiednik gnicia w realu. Aby zabezpieczyć słomę, trawę itp. musisz przechowywać je pod dachem z maską śnieżną.

A z belkami sianokiszonki będzie tak samo?

Wstawię te belki do stodoły i zobaczę czy wtedy nie będą "gniły"

A mam jeszcze jedno pytanie bo padok dla koni ze wschodniej doliny jest chyba zepsuty i chciałbym go wymienić na ten oryginalny z tym że mam problem bo wyskakuje mi komunikat "nie możesz sprzedać bo jest w użyciu" jak to rozwiązać?
 
Odpowiedz
#4
Bele sianokiszonki (słomy i siana, jeżeli są owinięte też) można przechowywać na zewnątrz bez obawy gnicia Big Grin
"Oko za oko, ząb za ząb, d*pa za pieniądze"~Paolo Coelho

[Obrazek: FPKrNu.jpg]
 
Odpowiedz
#5
(08-16-2019, 20:17)Teksai napisał(a): A z belkami sianokiszonki będzie tak samo?

Wstawię te belki do stodoły i zobaczę czy wtedy nie będą "gniły"

Jeśli masz maskę śnieżną na tej stodole, to powinno być ok.
 
Odpowiedz
#6
A mam jeszcze jedno pytanie bo padok dla koni ze wschodniej doliny jest chyba zepsuty i chciałbym go wymienić na ten oryginalny z tym że mam problem bo wyskakuje mi komunikat "nie możesz sprzedać bo jest w użyciu" jak to rozwiązać?


Czyli siano i słomę mogę sobie normalnie owijarką owinąć jak bym nie miał maski śniegu na budynku?
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
(08-16-2019, 20:21)Teksai napisał(a): A mam jeszcze jedno pytanie bo padok dla koni ze wschodniej doliny jest chyba zepsuty i chciałbym go wymienić na ten oryginalny z tym że mam problem bo wyskakuje mi komunikat "nie możesz sprzedać bo jest w użyciu" jak to rozwiązać?

Sprzedaj konie albo je gdzieś przenieś (w sensie inny padok)
"Oko za oko, ząb za ząb, d*pa za pieniądze"~Paolo Coelho

[Obrazek: FPKrNu.jpg]
 
Odpowiedz
#8
(08-16-2019, 20:22)SamediBaron napisał(a):
(08-16-2019, 20:21)Teksai napisał(a): A mam jeszcze jedno pytanie bo padok dla koni ze wschodniej doliny jest chyba zepsuty i chciałbym go wymienić na ten oryginalny z tym że mam problem bo wyskakuje mi komunikat "nie możesz sprzedać bo jest w użyciu" jak to rozwiązać?

Sprzedaj konie albo je gdzieś przenieś

Właśnie jak próbuje sprzedać konie to jest ten sam komunikat
 
Odpowiedz
#9
(08-16-2019, 20:23)Teksai napisał(a):
(08-16-2019, 20:22)SamediBaron napisał(a):
(08-16-2019, 20:21)Teksai napisał(a): A mam jeszcze jedno pytanie bo padok dla koni ze wschodniej doliny jest chyba zepsuty i chciałbym go wymienić na ten oryginalny z tym że mam problem bo wyskakuje mi komunikat "nie możesz sprzedać bo jest w użyciu" jak to rozwiązać?

Sprzedaj konie albo je gdzieś przenieś

Właśnie jak próbuje sprzedać konie to jest ten sam komunikat

A próbowałeś je przenieść do innego padoka?
"Oko za oko, ząb za ząb, d*pa za pieniądze"~Paolo Coelho

[Obrazek: FPKrNu.jpg]
 
Odpowiedz
#10
(08-16-2019, 20:24)SamediBaron napisał(a):
(08-16-2019, 20:23)Teksai napisał(a):
(08-16-2019, 20:22)SamediBaron napisał(a):
(08-16-2019, 20:21)Teksai napisał(a): A mam jeszcze jedno pytanie bo padok dla koni ze wschodniej doliny jest chyba zepsuty i chciałbym go wymienić na ten oryginalny z tym że mam problem bo wyskakuje mi komunikat "nie możesz sprzedać bo jest w użyciu" jak to rozwiązać?

Sprzedaj konie albo je gdzieś przenieś

Właśnie jak próbuje sprzedać konie to jest ten sam komunikat

A próbowałeś je przenieść do innego padoka?

No właśnie jest ten sam komunikat jak próbuje przenieść, można to jakoś w pliku save zmienić?
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Seasons GEO Darecki30 2 282 03-07-2021, 20:18
Ostatni post: Darecki30
  Seasons Rolnik009 0 196 03-07-2021, 14:08
Ostatni post: Rolnik009
  Wzrost trawy a seasons GEO Paw3ll 0 153 03-05-2021, 11:09
Ostatni post: Paw3ll
  Mod seasons 19 _StaryRolnik_ 2 240 02-06-2021, 16:55
Ostatni post: _StaryRolnik_
  Seasons i Seasons GEO radkus25 2 223 02-05-2021, 18:21
Ostatni post: radkus25
  Trawa i krzaki, Seasons guitarsolo 0 169 02-02-2021, 20:51
Ostatni post: guitarsolo
  Seasons BoskiLs 2 356 01-02-2021, 16:57
Ostatni post: BoskiLs
  nie produkuje sie gnojowica ani mleko gry włącze seasons mod Fenix 1 437 11-15-2020, 12:25
Ostatni post: RAFALEX
  Mod Seasons wyładuj tutaj Bartek1230102 1 314 10-24-2020, 15:42
Ostatni post: TJ98
  znikające tekstury 8MG 1 708 10-03-2020, 11:53
Ostatni post: 8MG



Przegląda: 1 gości

Menu