Witam . Ostatnio męczę się z dodaniem silosu na kiszonkę na mapę . W zasadzie wszystko wyszło mi prawie dobrze , po stworzeniu zapisu na najłatwiejszym poziomie silos pojawia się w odpowiednim miejscu , lecz nie da się w nim robić kiszonki . Na dodatek nie da się go sprzedać , mimo iż widnieje w garażu . Chce dodać silos oryginalny , umieściłem odpowiednią ścieżkę w ModDesc oraz w defaultItems.xml . Czy nadal robie coś źle , lub czegoś nie robie ?
Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK
Silos przez GE
|
Taka tam sobie reklama.
|
|
08-28-2019, 19:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-28-2019, 19:27 przez marcelinsigniaa.
Powód edycji: sciezki
)
tak dodaj ścieżke w moddesc jeszcze
<storeItems>
<storeItem xmlFilename="maps/placeables/bunkerSilo/bunkerSiloSmall.xml" />
</storeItems>
na samym koncu przed
</modDesc>
oczywiscie pamietaj sciezka podana tutaj jest inna niż u ciebie
<storeItems>
</storeItems>
na samym koncu przed
</modDesc>
Pomogłem? Daj REP+ !!

08-28-2019, 20:21
Przyłączę się do Tematu , a więc dodałem świnie { pleacable ) przez GE , LOG jak co czysty , lecz nic nie działa , z jakiego Folderu muszę przepisać ścieżki dodam że w moddesc zrobiłem wpisy , lecz nie czaje z czego przepisać i gdzie ścieżki pozostałe .
08-28-2019, 20:35
musisz podać sciezke tam gdzie masz wrzucone swinie. i podać scieżke do pliku xml tych swin.
Pomogłem? Daj REP+ !!

08-28-2019, 20:48
W moddesc mam dodany wpis , tylko nie czaje gdzie zrobic następny wpis\y aby można było je kupić przy bramie i tego typu .
08-28-2019, 21:54
(08-28-2019, 19:26)marcelinsigniaa napisał(a): tak dodaj ścieżke w moddesc jeszczeMam już dodaną taką ścieżkę . Najdziwniejsze jest to że dodałem już pare rzeczy typu zwierzęta , silosy na zboże , skupy itp , wszystko działa lecz gdy dodaje silos na kiszonkę występuje problem . Silos widnieje w garażu lecz gdy chcę go sprzedać , po jednym kliknieciu w sprzedaj buguje sie system sprzedaży i kupna w grze , nie da sie nacisnąć w "przycisk" kup lub sprzedaj pod każdą rzeczą np traktorem . Pozatem silos mimo że pojawia sie we właściwym miejscu , ma wszystkie triggery , to nie działa ...
<storeItems>
</storeItems>
na samym koncu przed
</modDesc>
Taka tam sobie reklama.
|
|
Przegląda: 1 gości