Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Błąd przy otwieraniu pliku I3D
#1
Witam! Mój problem polega na tym, że gdy chcę otworzyć plik I3D wyskakuje błąd : "Error while loading I3D file." Czytałem jak to otworzyć w internecie ale za każdym razem nie działa. Dodam że gdy kliknę OK, to na dole w okienku pisze coś takiego: Error: Parse error in 'C:/Users/komp/Desktop/ADPL/objects/roundbales/roundbaleStraw.i3d' at line 56. not well-formed (invalid token).
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
No dyć wszystko napisane jak na dłoni: Błąd odczytu w linii 56, źle sformułowany zapis. Sprawdź to sobie Big Grin
"To nie ten czas, że jak ze wsi to zaraz gorszy"- T.Cz.
[Obrazek: zzzzzbhkfy.png]
 
Odpowiedz
#3
Plik i3d jest uszkodzony, jeśli nie ogarniasz składni HTML to nie będziesz w stanie tego naprawić.
 
Odpowiedz
#4
Niekoniecznie, taki błąd wyskakuje np. w sytuacji, gdy zakończy się akapit znakiem "<akapit>", zamiast "</akapit>", po wprowadzeniu poprawek zazwyczaj wszystko jest git Big Grin
"To nie ten czas, że jak ze wsi to zaraz gorszy"- T.Cz.
[Obrazek: zzzzzbhkfy.png]
 
Odpowiedz
#5
(08-31-2019, 10:09)user12 napisał(a): Niekoniecznie, taki błąd wyskakuje np. w sytuacji, gdy zakończy się akapit znakiem "<akapit>", zamiast "</akapit>", po wprowadzeniu poprawek zazwyczaj wszystko jest git Big Grin

No to też dlatego pisałem o HTML... i3d bazuje na tej samej składni co HTML więc jak wie o co biega z tymi znacznikami to będzie w stanie naprawić, no chyba że wystąpił taki błąd przy zapisie że brakuje połowy linijek to już wtedy nic się nie da zrobić.
 
Odpowiedz
#6
Panowie udało mi się otworzyć, ale następny problem polega na tym, że nie widzi mi w ogóle tekstur. Wyskakuje taki komunikat:
Warning: Shape roundBale with id 1 not found. Replace with empty transform group.
Warning: Shape attacherTrigger with id 2 not found. Replace with empty transform group.
Warning: Shape roundbale_vis with id 3 not found. Replace with empty transform group.
Warning: Shape extra with id 4 not found. Replace with empty transform group.
Nie wiem dlaczego się tak dzieje, wszystkie tekstuty są na miejscu. Dodam że na transformy nie da się zaimportować tekstur i w tym polega problem.
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
A nie usunąłeś przypadkiem pliku shapes przypisanego do i3d?
"To nie ten czas, że jak ze wsi to zaraz gorszy"- T.Cz.
[Obrazek: zzzzzbhkfy.png]
 
Odpowiedz
#8
Nie, był razem z plikiem I3D.
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Błąd z Lua - Zapis gry JeryCF 1 81 10-23-2020, 17:58
Ostatni post: JeryCF
  błąd w logu krystian_ 0 154 08-24-2020, 22:18
Ostatni post: krystian_
  błąd podczas instalaci patcha 1.6.0 lisu990813 4 370 07-16-2020, 19:55
Ostatni post: lisu990813
  Wóz paszowy nie działa przy silosie Spizganyziomek 2 255 06-07-2020, 21:04
Ostatni post: Spizganyziomek
  Błąd w ładowaniu tekstur kauczuk14 0 314 05-13-2020, 15:58
Ostatni post: kauczuk14
  wystający kraniec przy platformie dedar12 1 344 05-02-2020, 15:30
Ostatni post: Atanazy Rurka
  Błąd skryptu LUA (brak zapisu gry) SZOPiX 1 487 03-06-2020, 12:14
Ostatni post: SZOPiX
  Błąd przy łączeniu z serwerem Mason2481 3 729 02-14-2020, 15:46
Ostatni post: Ziuta
  Problem przy tworzeniu mapy pawel1188 0 315 02-10-2020, 12:01
Ostatni post: pawel1188
  błąd mapy tomaszek5 0 800 02-09-2020, 12:21
Ostatni post: tomaszek5



Przegląda: 1 gości

Menu