Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Przenoszenie obiektów na inną mape
#1
Witam, chciałem przenieść kilka obiektów z jednej do drugiej mapy, wyeksportowałem je w GE, importuje w drugiej mapie i niby wszystko ok, ale dany budynek nie ma tekstur. próbowałem przenieść tekstury z folderu mapy X do folderu mapy Y ale nie pomogło.
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
Uzywasz wersji 8.0 ona nie przenosi textur, Zainstaluj 8.1 ona juz exportuje textury
Pomogłem? Daj REP+ !! 
At
 
Odpowiedz
#3
miałem wwersje 8.1 ale źle eksportowałem modele.
Teraz było wszystko ok. dodałem modele, włączyłem gre wszystko jest z prawidłowymi teksturami.
Ale było kilka rzeczy do zmiany i zacząłem od nowa, na "czystej" mapie, dodałem tak samo modele do folderu maps - model - (tu moje modele każdy w osobnym folderze z teksturą) (wcześniej dokładnie tak samo wszystko było ok)
No import, ustawianie modeli w edytorze, wszystko ok. Ale gdy włączyłem grę, tekstur brak.  Modele są dokłanie tak samo wrzucone jak wcześniej, gdy działały.
W logu błędy tylko takie, nie może wczytać tekstury? Ale ona jest właśnie w tej lokalizacji.

Cytat:2019-10-05 14:13 Error: Can't load resource 'E:/Pliki, dokumenty/My Games/FarmingSimulator2019/FS19_Babrosty/maps/modele/administracja/textures/bok2.dds'.

2019-10-05 14:13 Error: Can't load resource 'E:/Pliki, dokumenty/My Games/FarmingSimulator2019/FS19_Babrosty/maps/modele/slupy/textures/S9.dds'.

Nie mam pojęcia o co chodzi....  Nie wiem
Proszę o pomoc :Smile

Tak w grze:
Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników którzy potwierdzili adres E-mail.

tak to wygląda w plikach
Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników którzy potwierdzili adres E-mail.

Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników którzy potwierdzili adres E-mail.

(mapkę edytuję na własne potrzeby, dodaje swoje gospodarstwo)
 
Odpowiedz
#4
gdy exportujesz pliki to te foldery z texturami również muszą byc w folderze gry w pliku maps tak samo i i3d file....pewnie są one na pulpicie gdy otwierasz mapę modele beda ale w grze textur już nie będzie
 
Odpowiedz
#5
Są one spakowane w folderze z mapą, ('MAPA.rar' -> maps -> modele -> foldery z modelami+tekstury. Tak samo miałem zrobione wcześniej i działało.
Eksportowałem modele, każdy do osobnego folderu, potem wrzuciłem do mapy i z tej lokalizacji importowałem do edytora.
Wrzuciłem dodatkowo te modele do folderu maps w lokalizacji gry, ale nie pomogło.
 
Odpowiedz
#6
I jeszcze napotykam taki problem jak edytuje mapę ze dwa razy i za trzecim chcę ją odpalić w edytorze to wyskakuje error:
Cytat:Error: Parse error in 'C:/FS19_Babrosty/maps/mapUS.i3d' at line 2084. out of memory.
Nawet jeśli wejdę i tylko zapiszę mapę to za trzecim razem wywala błąd i koniec, w grze też się nie włączy.
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  przenoszenie save JestemJohn2K20 1 226 03-29-2021, 14:27
Ostatni post: _qkohe155
  jak wbudowac mod we wlasna mape Kapitan_VLAD CAVE 0 143 01-25-2021, 16:32
Ostatni post: Kapitan_VLAD CAVE
  dodanie skupu na mape Grzanka__ 2 672 05-02-2020, 22:20
Ostatni post: Grzanka__
  usuwanie obiektów 85camillo 0 972 11-10-2019, 13:36
Ostatni post: 85camillo
  Przenoszenie save Creeperowy 0 418 10-18-2019, 21:19
Ostatni post: Creeperowy
  Zamiana tekstur obiektów bartek1611 0 539 10-08-2019, 16:12
Ostatni post: bartek1611
  Po zmianie pojazdu spadam pod mapę RolnikzPGR 2 631 09-07-2019, 20:12
Ostatni post: RolnikzPGR
  Jak skasować wbudowany w mapę Chlew? AgroMaster 5 1,014 07-23-2019, 22:59
Ostatni post: _qkohe155
  Usunięcie obiektów niewidocznych w GE Grzesiu1091 1 1,187 05-31-2019, 09:05
Ostatni post: user12
  Usuwanie obiektow w GE konrad.230 1 1,666 04-24-2019, 19:23
Ostatni post: marcelinsigniaa



Przegląda: 1 gości

Menu