Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Season krowy
#1
Witam?Mam małe pytanko odnośnie krów w Season mod...dopiero zacząłem grę i czy ktoś orientuje się jak wygląda z wycieleniami oraz co potem? Z góry dzięki za pomoc ?
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
Wygląda to tak, że rasy mięsne nie rozmnażają się w ogóle. Rasy mleczne do momentu wycielenia nie dają w ogóle mleka, po wycieleniu dają mleko no i pojawia się cielak. Po jakimś czasie(nie pamiętam jakim) krowa znów zachodzi w ciążę i przestaje dawać mleko. Gra automatycznie to rozkłada w czasie więc nie ma tak, że po zakupie krów wszystkie na raz zachodzą w ciążę.
 
Odpowiedz
#3
(10-26-2019, 07:01)Grzesiu1091 napisał(a): Wygląda to tak, że rasy mięsne nie rozmnażają się w ogóle. Rasy mleczne do momentu wycielenia nie dają w ogóle mleka, po wycieleniu dają mleko no i pojawia się cielak. Po jakimś czasie(nie pamiętam jakim) krowa znów zachodzi w ciążę i przestaje dawać mleko. Gra automatycznie to rozkłada w czasie więc nie ma tak, że po zakupie krów wszystkie na raz zachodzą w ciążę.

Aaa rozumiem, a z tymi cielakami co robić, po prostu maja zostać w oborze do momentu, aż zostaną krową?
 
Odpowiedz
#4
To już Twoja decyzja. Jeżeli nie jesteś w stanie ich wykarmić to możesz od razu sprzedać. Poza tym cielak może być też płci męskiej.
 
Odpowiedz
#5
(10-26-2019, 10:22)Grzesiu1091 napisał(a): To już Twoja decyzja. Jeżeli nie jesteś w stanie ich wykarmić to możesz od razu sprzedać. Poza tym cielak może być też płci męskiej.

Aaa super sprawa a czy można je np.przewiezc do innej obory?
 
Odpowiedz
#6
Oczywiście że tak. Przypomniało mi się jeszcze to, że rasy mleczne jedzą więcej niż rasy mięsne, to też trzeba brać pod uwagę.
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
(10-26-2019, 21:21)Grzesiu1091 napisał(a): Oczywiście że tak. Przypomniało mi się jeszcze to, że rasy mleczne jedzą więcej niż rasy mięsne, to też trzeba brać pod uwagę.

Super wielkie dzięki za pomoc
 
Odpowiedz
#8
A wiecie może co jest przyczyną tego że bydło nie chce jeść? Mają wode, trawe, siano i słome. Nic nie jedzą. Jak tylko wpuściłem inwentarz do obory to czystość miałem na 0%. Jechałem szuflą w oborze ale nic nie nabiera syfu. Gram na Osinie.
 
Odpowiedz
#9
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak działa czystość gdyż gram z modem zapewniającym zawsze 100% czystości, może 0% czystości to jest przyczyna. Wrzuć moda na czyszczenie i zobacz co się stanie.
 
Odpowiedz
#10
A co robić z krowami mlecznymi? Sprzedać je gdy osiągnął jakiś wiek, czy nie ma sensu ich sprzedawać?
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Mod Season/skalowanie trawy Teksai 1 383 08-16-2021, 08:02
Ostatni post: Mirek777
  Season nie dziala z nowymi uprawami AgrotechnikPL 0 278 08-03-2021, 21:26
Ostatni post: AgrotechnikPL
  Season 19 a Precision Farming DLC AgrotechnikPL 1 480 07-27-2021, 18:24
Ostatni post: michal78563
  trawa a siano na season mod puszek31 2 590 04-29-2021, 18:07
Ostatni post: puszek31
  Gnojowka i obornika w Season - jest sposób? sulekmk4 0 1,994 04-10-2021, 12:28
Ostatni post: sulekmk4
  problem z season JestemJohn2K20 0 630 04-08-2021, 13:09
Ostatni post: JestemJohn2K20
  Problem z modem Season Chudy69 0 532 02-25-2021, 20:36
Ostatni post: Chudy69
  MOD Season - Jak zwiększyć pojemność koryta? tomix87 2 601 02-17-2021, 13:51
Ostatni post: tomix87
  Mod Season krzysiek758 1 762 08-11-2020, 16:41
Ostatni post: Ziuta
  Zmiana tekstur drzew mod Season AgrotechnikPL 0 719 07-27-2020, 16:17
Ostatni post: AgrotechnikPL



Przegląda: 1 gości

Menu