Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Hof Bergmann
Witam,
zacząłem grać na Hof Bergmann i kilka problemów:
1. Co zrobić, żeby krowy dawały mleko? Mają,  wodę, słomę, jedzenie,  a nie da się ich wydoić ta maszyną...
2. Obok warsztatu jest pusty zbiornik na paliwo, ale jak go uzupełnić? Próbowałem z beczki z przyczepy na paliwo i nic...
3. Nie mam od początku gry budynku, w którym wytwarza się masło i sery, jest tylko zbiornik i ślad po budynku. Nie ma go też do kupienia. Czym może to być spowodowane?
I mam jeszcze pytanie, czy budynek pomiędzy chlewem, a zbiornikiem na gnojowicę to jest garaż, czy może być to magazyn na zboże (stoi w nim taśma do podawania zboża)?
Z góry dziękuję za każdą pomoc i informacje!
Pozdrawiam graczy!

Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
Witaj grasz może z sezonami?
1. Krowy dają mleko dopiero gdy się ocielą , wtedy można doić.
2. Zbiornik napełniam z tej małej beczki od JD Gator chyba
3. Który masz patch i wersja mapy jaka?
Ja mam najnowszego patcha 1.5.1 i wersja mapy też najnowsza bodajże 1.0.0.4 i wszystko gra.
Co do tego budynku jeszcze nic tam nie sypałem, trzeba sprawdzić czy są kolizje
Pozdrawiam

P.S. Ten budynek sprawdziłem możesz tam sypać luzem  Zaciera

Odpowiedz
(10-26-2019, 00:47)ZeNWolFER napisał(a): Witaj grasz może z sezonami?
1. Krowy dają mleko dopiero gdy się ocielą , wtedy można doić.
2. Zbiornik napełniam z tej małej beczki od JD Gator chyba
3. Który masz patch i wersja mapy jaka?
Ja mam najnowszego patcha 1.5.1 i wersja mapy też najnowsza bodajże 1.0.0.4 i wszystko gra.
Co do tego budynku jeszcze nic tam nie sypałem, trzeba sprawdzić czy są kolizje
Pozdrawiam

P.S. Ten budynek sprawdziłem możesz tam sypać luzem  Zaciera

Hej,
dzięki za odpowiedź! Smile
tak, gram z seasons mod, patch zawsze aktualny,bo mam wersję steamową gry, a wersja mapy to 1.0.0.4.
Ahaa, rozumiem, czyli trzeba je najpierw rozmnożyć, że tak powiem, jakoś Wink
To sprobuje z ta beczką, może się z paliwem uda.
Dodam, że wyskakuje mi jakiś komunikat, że jest problem z modem company, mimo, że  mam najnowszą wersję i chyba wszystko działa, brak tylko tego budynku na masło i sery...może to wina jakichś modów....
Ekstra, bo do klimatu gry brakowało mi właśnie magazynu Big Grin

edit: Błąd z comapny mod był spowodowany niekompatybilnymi modami, usunąłem i jest ok Smile
natomiast jest problem, bo poza budynkiem na sery, nie mam tez szklarni po kupieniu tego miejsca na uprawę warzyw, nie wiem, czy to błąd?

Odpowiedz
Masz dokładnie tak jak i ja wersja steam najnowsza i najnowsza wersja mapy lecz ja wszystkie budynki mam...
Spróbuj jeszcze wyjąć wszystkie mod i wrzucić tylko to co jest w paczce od Hof Bergman i usuń zawartość folderu shader_cache czasem to pomaga

Odpowiedz
to i ja mam jeszcze pytanie odnośnie tej mapy: gdzie trzeba umieścić wodę dla koni w stadninie na farmie? o ile na pastwisku stoi koryto, to już w budynku nie ma.

Odpowiedz
(10-26-2019, 16:24)białas napisał(a): to i ja mam jeszcze pytanie odnośnie tej mapy:  gdzie trzeba umieścić wodę dla koni w stadninie na farmie? o ile na pastwisku stoi koryto, to już w budynku nie ma.

A tutaj:

https://abload.de/image.php?img=fsscreen...1rck9q.png

Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
(10-26-2019, 16:14)ZeNWolFER napisał(a): Masz dokładnie tak jak i ja wersja steam najnowsza i najnowsza wersja mapy lecz ja wszystkie budynki mam...
Spróbuj jeszcze wyjąć wszystkie mod i wrzucić tylko to co jest w paczce od Hof Bergman i usuń zawartość folderu shader_cache czasem to pomaga
Pomogło to plus nowy save.
Czyli krowy rozmnożą się same, wystarczy poczekać i wtedy zaczną dawać mleko? Smile

Odpowiedz
(10-26-2019, 17:18)ZeNWolFER napisał(a):
(10-26-2019, 16:24)białas napisał(a): to i ja mam jeszcze pytanie odnośnie tej mapy:  gdzie trzeba umieścić wodę dla koni w stadninie na farmie? o ile na pastwisku stoi koryto, to już w budynku nie ma.

A tutaj:

https://abload.de/image.php?img=fsscreen...1rck9q.png

pojawia mi się komunikat, że "woda nie jest tutaj przyjmowana". jakieś propozycje?

Odpowiedz
Zapewne podjechałeś za daleko i łapie ci trigger od dmuchawy tej do suszarni co jest za rogiem. Podjedź tak jak ja na foto i najlepiej tą beczką od JD gatora musi zatrybić Wink

Odpowiedz
(10-28-2019, 15:18)ZeNWolFER napisał(a): Zapewne podjechałeś za daleko i łapie ci trigger od dmuchawy tej do suszarni co jest za rogiem. Podjedź tak jak ja na foto i najlepiej tą beczką od JD gatora musi zatrybić Wink

beczka JD działa. nawet jak podjadę blisko suszarni. do tej pory próbowałem beczką, która byłą na starcie w gospodarstwie i ustawienie nie miał żadnego znaczenia. nie chciała działać i tyle. problem rozwiązany Wink

Odpowiedz