02-25-2020, 14:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-25-2020, 16:27 przez guitarsolo.)
cześć wszystkim, tak jak w temacie. jestem na końcówce robienia mapy i przyszedł czas na ustawienie ruchu ulicznego (ruchu samochodów). mapa oczywiście do FS19. sugerowałem się poradnikami do poprzednich FS17 i FS15. czynności wykonuje tak samo ale mimo to ruchu nie ma na mapie. Może ktoś wie jak go prawidłowo dodać?
1. W opcjach gry ruch drogowy: włączony.
2. Plik mapDE_trafficSystem.xml jest w folderze robionej mapy, choć nie wiem czy trzeba go jakoś edytować, wkleiłem go z oryginalnej.
3. Po ułożeniu nowej trasy przeze mnie całe "Splines" wyeksportowałem i podmieniłem.
4. Nie wiem jak dokładnie ma się nazywać "Splines" kiedy się eksportuje. Tzn pod jaką nazwą trzeba zapisać, aby gra widziała ten plik.
I nie wiem co dalej, jaki może być powód, że nie ma na mapie ruchu drogowego :/
1. W opcjach gry ruch drogowy: włączony.
2. Plik mapDE_trafficSystem.xml jest w folderze robionej mapy, choć nie wiem czy trzeba go jakoś edytować, wkleiłem go z oryginalnej.
3. Po ułożeniu nowej trasy przeze mnie całe "Splines" wyeksportowałem i podmieniłem.
4. Nie wiem jak dokładnie ma się nazywać "Splines" kiedy się eksportuje. Tzn pod jaką nazwą trzeba zapisać, aby gra widziała ten plik.
I nie wiem co dalej, jaki może być powód, że nie ma na mapie ruchu drogowego :/