Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Problem z animacja sieczki
#1
Witam, chciałem przenieśc animacje promieniową sieczki z lexiona 8900 z dodatku claas.   i niby sie udalo ale nie dokonca. bo efekt jest taki ze model sieczki przybiera kształt taki jak powinien ale nie ma animacji ruchu od lewa do prawa itd.  Wydaje mi sie ze napisałem to dobrze ale dla jasności wrzucam tutaj skrypt.
Animacja:
<animation name="Sieczkarnia" looping="true">
            <part node="0>18|0|0|0|4|0" startTime="0" endTime="20"  startRot="0 -20 0"  endRot="0 20 0" />
            <part node="0>18|0|0|0|4|0" startTime="20" endTime="0"  startRot="0 20 0" endRot="0 -20 0" />
           <part node="0>18|0|0|0|4|1" startTime="0" endTime="20"  startRot="0 20 0"  endRot="0 -20 0" />
            <part node="0>18|0|0|0|4|1" startTime="20" endTime="0"  startRot="0 -20 0" endRot="0 20 0" />
        </animation>

A tutaj sama sieczka:
        <chopperEffect>
              <effectNode effectClass="SlurrySideToSideEffect" effectNode="0>18|0|0|0|4|0" materialType="chopper" materialTypeId="2" delay="0" refAnimation="Sieczkarnia" offset="0.5"/>
            <effectNode effectClass="SlurrySideToSideEffect" effectNode="0>18|0|0|0|4|1" materialType="chopper" materialTypeId="2" delay="0" refAnimation="Sieczkarnia"/>
            <effectNode effectNode="0>20|1" materialType="chopper" materialTypeId="1" delay="0"/>
            <effectNode effectNode="0>18|0|0|0|4|2" effectClass="ParticleEffect" particleType="smoke"/>
            <effectNode effectNode="0>18|0|0|0|4|3" effectClass="ParticleEffect" particleType="smoke"/>
            <effectNode effectNode="0>8|1|3" effectClass="ParticleEffect" particleType="smoke"/>
            <effectNode  effectNode="0>8|1|4" effectClass="ParticleEffect" particleType="smoke"/>
        </chopperEffect>

Błędów ządnych w logu nie ma wiec jest ok tylko animacja ruchu sie nie odpala.


EDIT: Rozwiazałem problem i sieczka działa.  Nie zauwazylem jednego skryptu potrzebnego do działania:
<turnOnVehicle turnOffIfNotAllowed="true" >
        <turnedOnAnimation name="Sieczkarnia" turnOffFadeTime="10"/>
    </turnOnVehicle>
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z multiplayerem Extremek12 2 193 11-30-2020, 20:11
Ostatni post: Extremek12
  Problem ze sklepem roachxxx 0 142 11-27-2020, 03:46
Ostatni post: roachxxx
  Problem z otwieraniem bram burzowy 1 124 11-26-2020, 15:12
Ostatni post: Ziuta
  Problem z kamerą i sterowaniem gracjanLS 1 143 11-24-2020, 19:09
Ostatni post: Ziuta
  problem z kierownicą Indox 2 183 11-23-2020, 11:34
Ostatni post: Indox
  Problem ze maszynami marek136 3 514 11-21-2020, 20:21
Ostatni post: darek789789
  Problem z kamerą Karol_93 1 184 11-20-2020, 12:28
Ostatni post: Atanazy Rurka
  Problem ze Zwierzętami jenot12312 0 168 11-15-2020, 20:18
Ostatni post: jenot12312
  problem z Autodrive Nemeziso00o 0 167 11-12-2020, 12:46
Ostatni post: Nemeziso00o
  Problem z Aktywacją Platinium jenot12312 1 168 11-09-2020, 16:20
Ostatni post: Ziuta



Przegląda: 1 gości

Menu