Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

model i3d
#1
Hej, zrobiłem sobie modele w 3ds max i po dodaniu modeli do mapy wywala gre na sky.i3d
txt dxt1 dds w czym może być roblem, plik i3d.shapes jest wymagany, jak tak to jak go stworzyć ?
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
Może źle konwertowałeś ten model. Przy prawidłowej konwersji do i3d plik shapes powinien zostać utworzony automatycznie.
 
Odpowiedz
#3
(05-02-2020, 15:48)Atanazy Rurka napisał(a): Może źle konwertowałeś ten model. Przy prawidłowej konwersji do i3d plik shapes powinien zostać utworzony automatycznie.

zapisałem model do fbx, przeniosłem go do giantsa myszką, wyexportowałem go z giantsa do i3d
 
Odpowiedz
#4
(05-03-2020, 07:42)Vertonosky napisał(a): zapisałem model do fbx, przeniosłem go do giantsa myszką, wyexportowałem go z giantsa do i3d

Ale dlaczego tak kombinowałeś zamiast od razu przekonwertować je do i3d ? Przecież na GDN jest wtyczka i3d do 3ds max. Mogłeś wyeksportować te modele do i3d i od razu miałbyś pliki shapes
Rusheer napisał 05-06-2020, 13:06:
Staraj się unikać niepotrzebnego cytowania ostatniego wpisu w wątku, polecam funkcję "Szybka odpowiedź" Smile
 
Odpowiedz
#5
(05-03-2020, 21:49)Atanazy Rurka napisał(a):
(05-03-2020, 07:42)Vertonosky napisał(a): zapisałem model do fbx, przeniosłem go do giantsa myszką, wyexportowałem go z giantsa do i3d

Ale dlaczego tak kombinowałeś zamiast od razu przekonwertować je do i3d ? Przecież na GDN jest wtyczka i3d do 3ds max. Mogłeś wyeksportować te modele do i3d i od razu miałbyś pliki shapes

już wszystko działa okazało się ze to problem z txt a to troche dziwne bo inne działające mają to samo rozszerzenie
Rusheer napisał 05-06-2020, 13:06:
Staraj się unikać niepotrzebnego cytowania ostatniego wpisu w wątku, polecam funkcję "Szybka odpowiedź" Smile
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  model drabiny jak usunąć? Darecki30 2 226 09-04-2020, 23:20
Ostatni post: Darecki30
  Model JestemJohn2K20 1 366 04-13-2020, 20:51
Ostatni post: AgrotechnikPL
  Model nie daje cienia JestemJohn2K20 0 273 02-09-2020, 20:36
Ostatni post: JestemJohn2K20
  Nakładanie txt na model Vertonosky 2 426 01-05-2020, 14:01
Ostatni post: Vertonosky
  Shader model 3 krzysiu12 4 541 11-20-2019, 19:12
Ostatni post: krzysiu12
  Model jak lustro Damian Leśniewski 7 623 10-27-2019, 16:36
Ostatni post: Damian Leśniewski
  Problem z Shader Model po aktualizacji Windows 10 1903 Goral19 10 2,044 06-27-2019, 08:20
Ostatni post: Goral19
  Model budynku Tadeusz Raczynski 4 726 01-06-2019, 22:47
Ostatni post: marcelinsigniaa
  Shader Model Kuba Stelmach 10 2,450 11-25-2018, 13:02
Ostatni post: Kuba Stelmach
  shader model 3.0 Local 2 1,295 11-20-2018, 18:30
Ostatni post: Local



Przegląda: 1 gości

Menu