Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Obora placeable
#1
Witam, wyciągnąłem sobie oborę placeable z mapy Kolonia i dodałem ją do swojej innej mapy. Chcę ją przerobić trochę, tak aby usunąć całkowicie pastwisko i przede wszystkim krowy chodzące po nim. Jak to zrobić? Pierdzielę się już z tym od wczoraj, ustawiłem na nowo NavMesh ustawiając je tylko w oborze w wąskich korytarzach. Wszystko wydaje mi się zrobiłem prawidłowo, ładuje się, błędów żadnych, kupuję krowy i już problem. Kupiłem 5 - działa, dokupiłem kolejne 10 - i już problem, gra się zawiesza. Błędów nie pokazuje w logu żadnych więc o co chodzi? Najlepiej było by mi usunąć całkowicie te chodzące krowy ale nie wiem jak to poprawnie zrobić, żeby nie motać się w zmienianiu tych indeksów..
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
Widzę, zero odpowiedzi. Doszedłem sam do wniosku, że ilość krów w zagrodzie w FS 19 jest powiązania w wielkością pastwiska, tzn NavMesh, po których chodzą krowy. Im większe pole namalujemy tym więcej może być krów. Nic nie da, że wpiszemy w XML 100, krów jeżeli nie będą miały zrobionej odpowiednie dużej przestrzeni do chodzenia. Pytanie tylko czy można to obejść w jakiś sposób. Jak dla mnie jest to po prostu kretyńskie, bo nie każdy chce oborę z wielkim pastwiskiem
 
Odpowiedz
#3
1. Brawo za dedukcję, szkoda że zajęło ci to aż 2 dni...
2. Nie jest kretyńskie a realne, w FS krowy są na wolnym wybiegu więc każda potrzebuje miejsca do poruszania się, nie ma możliwości przypisania ich do kojca gdzie wtedy zmieściłoby się ich o wiele więcej na tej samej powierzchni.
 
Odpowiedz
#4
Nie było by to kretyńskie właśnie gdyby można było również je przypisać do kojca, bo tak to ciulowo na siłę trzeba robić wielkie pastwisko :}
 
Odpowiedz
#5
Giants bardzo łagodnie podchodzi do hodowli zwierząt i wszystkie są na wolnym wybiegu.
 
Odpowiedz
#6
Rozumiem, a czy można to jakoś obejść? Zależało by mi na oborze bez pastwiska ze względu na ograniczone miejsce
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
Nie ma takiej możliwości, w FS11 była możliwość ograniczenia renderowanych krów, ale już dawno to usunęli.
 
Odpowiedz
#8
Rozumiem, dziękuję za odpowiedzi!
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z animacjami w budynku placeable ShizeR 0 299 08-29-2020, 23:13
Ostatni post: ShizeR
  Placeable w GE Małorolny92 2 311 04-22-2020, 19:28
Ostatni post: marcelinsigniaa
  Budynki Placeable AdriXPLXX 0 333 04-06-2020, 12:31
Ostatni post: AdriXPLXX
  Obora naximus 1 411 03-09-2020, 17:10
Ostatni post: holatyboy71
  Problem z ciemnościa POLSKA OBORA V1.0.0.1 mateuszkasiek 0 310 01-11-2020, 10:51
Ostatni post: mateuszkasiek
  jak dodać obiekty placeable do mapy 12lukasz22 1 937 01-06-2020, 19:06
Ostatni post: krys239
  placeable marcelinsigniaa 0 372 10-18-2019, 23:25
Ostatni post: marcelinsigniaa
  tipCol dla placeable Damian Leśniewski 0 315 10-16-2019, 23:09
Ostatni post: Damian Leśniewski
  Obora na Wschodniej dolinie. you_kamil 0 352 09-19-2019, 14:00
Ostatni post: you_kamil
  Obiekt Placeable MarianoItaliano 2 480 08-21-2019, 19:03
Ostatni post: MarianoItaliano



Przegląda: 1 gości

Menu