Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Mapa
#1
Witam, mam takie pytanie, czy jak edytuje mapę w giants to wystarczy czy muszę pozmieniac coś w xml. Chciałbym edytować sobie Osine, a mianowicie na gospodarstwie z świniami chciałbym zrobić wjazd z asfaltu i usunąć budynki, bo chciałbym tam mieć krowy. I czy jak zrobię to w giants to wystarczy?
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
W giants już ogarnąłem usunięcie gospodarstwa, teraz mam takie pytanie, jak szybko i dobrze wygładzić skarpę z asfaltu tak aby był to wjazd na gospodarstwo, bo po kilku próbach te betonowe płyty lewitują na ziemi, a jeśli z tym będę miał kłopot to zrobię tylko 2 wyjeżdżone ślady. A i jeszcze sprawa jak usunąć zbiornik na RSM i samochód stojący na gospodarstwie, bo w giants mi się to nie pokazuje.
 
Odpowiedz
#3
Już prawie ogarnąłem edycję tej mapy, mam jeszcze tylko pytanie jak usunąć z gospodarstwa zbiornik na RSM i samochód statyczny których nie widać w giants
 
Odpowiedz
#4
Jeśli chcesz je usunąć, to otwierasz mapę w GE, szukasz indeksu splines -> trafficSystem -> parkedCars. Tam masz poszczególne "miejscówki" na których gra losowo ustawia pojazdy. Usuwając te indeksy pojedynczo, usuwasz poszczególne auta parkujące na mapie.
 
Odpowiedz
#5
Oki dzięki za info, już to ogarnąłem.
 
Odpowiedz
#6
Witam, mam jeszcze jedno pytanie jak wyjmę mapę z mods na której mam już save, i jak wrzucę ją do Giants, to czy będę musiał od nowa zakładać farmę?
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
Nie wiem jak jest teraz bo w FS19 zaszło troche zmian w mapach, ale dawniej edycja obiektów na mapie nie wpływała na save, wszystko bylo ok po takich zmianach i mozna bylo kontynuować zapis. Jedynie edycja pól i roślinności nie była odnotowywana przez gre bez rozpoczęcia rozgrywki od nowa na danej mapie. Jeśli nic przy tym nie grzebałeś to powinno być ok. Z reszta spróbuj, jak coś będzie nie tak to w najgorszym przypadku sie nie wczyta, a w najlepszym po prostu niektórych zmian nie będzie widać. Ale powinno być dobrze.
 
Odpowiedz
#8
Oki sprawdzę, dzięki
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Lucerna a mapa , EdiT dedar12 0 230 06-05-2020, 14:03
Ostatni post: dedar12
  Edytowana mapa Rolnik009 1 231 04-20-2020, 06:50
Ostatni post: AgrotechnikPL
  Mapa Rolnik009 3 379 04-08-2020, 11:33
Ostatni post: Rolnik009
  Mapa ellerbach Antek 0 203 03-19-2020, 13:23
Ostatni post: Antek
  Mapa małopolska wieś Rolnik009 4 430 02-17-2020, 20:04
Ostatni post: Rolnik009
  Problem z mapa Łukasz19028 1 332 02-05-2020, 10:53
Ostatni post: Łukasz19028
  Problem z mapą michalg4 2 485 11-14-2019, 22:28
Ostatni post: michalg4
  mapa wola zabierzowska nie działa na MP kubacz2 11 1,531 10-24-2019, 23:30
Ostatni post: horsch
  Mapa Babrosty.Obornik. Real 0 368 10-07-2019, 10:38
Ostatni post: Real
  Nowa mapa kauczuk14 2 521 10-05-2019, 13:04
Ostatni post: kauczuk14



Przegląda: 1 gości

Menu