Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Mapa
#1
Witam, mam takie pytanie, czy jak edytuje mapę w giants to wystarczy czy muszę pozmieniac coś w xml. Chciałbym edytować sobie Osine, a mianowicie na gospodarstwie z świniami chciałbym zrobić wjazd z asfaltu i usunąć budynki, bo chciałbym tam mieć krowy. I czy jak zrobię to w giants to wystarczy?
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
W giants już ogarnąłem usunięcie gospodarstwa, teraz mam takie pytanie, jak szybko i dobrze wygładzić skarpę z asfaltu tak aby był to wjazd na gospodarstwo, bo po kilku próbach te betonowe płyty lewitują na ziemi, a jeśli z tym będę miał kłopot to zrobię tylko 2 wyjeżdżone ślady. A i jeszcze sprawa jak usunąć zbiornik na RSM i samochód stojący na gospodarstwie, bo w giants mi się to nie pokazuje.
 
Odpowiedz
#3
Już prawie ogarnąłem edycję tej mapy, mam jeszcze tylko pytanie jak usunąć z gospodarstwa zbiornik na RSM i samochód statyczny których nie widać w giants
 
Odpowiedz
#4
Jeśli chcesz je usunąć, to otwierasz mapę w GE, szukasz indeksu splines -> trafficSystem -> parkedCars. Tam masz poszczególne "miejscówki" na których gra losowo ustawia pojazdy. Usuwając te indeksy pojedynczo, usuwasz poszczególne auta parkujące na mapie.
 
Odpowiedz
#5
Oki dzięki za info, już to ogarnąłem.
 
Odpowiedz
#6
Witam, mam jeszcze jedno pytanie jak wyjmę mapę z mods na której mam już save, i jak wrzucę ją do Giants, to czy będę musiał od nowa zakładać farmę?
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
Nie wiem jak jest teraz bo w FS19 zaszło troche zmian w mapach, ale dawniej edycja obiektów na mapie nie wpływała na save, wszystko bylo ok po takich zmianach i mozna bylo kontynuować zapis. Jedynie edycja pól i roślinności nie była odnotowywana przez gre bez rozpoczęcia rozgrywki od nowa na danej mapie. Jeśli nic przy tym nie grzebałeś to powinno być ok. Z reszta spróbuj, jak coś będzie nie tak to w najgorszym przypadku sie nie wczyta, a w najlepszym po prostu niektórych zmian nie będzie widać. Ale powinno być dobrze.
 
Odpowiedz
#8
Oki sprawdzę, dzięki
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Pomoc z mapą drogba14788888 0 107 02-28-2021, 21:50
Ostatni post: drogba14788888
  Świniaki mapa przenikanie tekstur. Małorolny92 7 288 01-23-2021, 12:18
Ostatni post: Szydar
  Problemy z mapą Gierusz 1 194 01-21-2021, 23:30
Ostatni post: Rusheer
  Mapa Wola Brudnowska v1.2.1 Antek 1 440 12-10-2020, 13:02
Ostatni post: Darecki30
  Mapa w GE, a save Rolnik009 3 352 11-23-2020, 11:05
Ostatni post: Rolnik009
  Mapa maciek2145 0 274 11-15-2020, 08:24
Ostatni post: maciek2145
  Lucerna a mapa , EdiT dedar12 0 503 06-05-2020, 14:03
Ostatni post: dedar12
  Edytowana mapa Rolnik009 1 421 04-20-2020, 06:50
Ostatni post: AgrotechnikPL
  Mapa Rolnik009 3 713 04-08-2020, 11:33
Ostatni post: Rolnik009
  Mapa ellerbach Antek 0 341 03-19-2020, 13:23
Ostatni post: Antek



Przegląda: 1 gości

Menu