Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Format tekstury
#1
Cześć mam wielki problem bo nie wiem jak pozbyć się z logu błędu kilku tekstur bo pomimo obróbki w dobrym programie ciągle pisze błąd że tekstura ma zły format (raw format) co mam zrobić żeby się tego pozbyć ?
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
1. Tekstura musi mieć wielkość będącą krotnością liczby 2 ( np. 256 X 256, 1024 X 1024, 512 X 1024, 1024 X 512 itd ).
2. Ja zawsze zapisuję tekstury w programie paint.Net w formacie DXT1 lub DXT5 (tekstury "przezroczyste").
3. Tekstura musi być w formacie DDS ( nie w jpg, png itd )
 
Odpowiedz
#3
(08-19-2020, 16:30)Atanazy Rurka napisał(a): 1. Tekstura musi mieć wielkość będącą krotnością liczby 2 ( np. 256 X 256, 1024 X 1024, 512 X 1024, 1024 X 512 itd ).
2. Ja zawsze zapisuję tekstury w programie paint.Net w formacie DXT1 lub DXT5 (tekstury "przezroczyste").
3. Tekstura musi być w formacie DDS ( nie w jpg, png itd )

działa dźięki miałem w gimpie zły format
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Czarne tekstury po wyciągnięciu modeli radkus25 2 153 11-05-2020, 22:06
Ostatni post: radkus25
  znikające tekstury 8MG 1 489 10-03-2020, 11:53
Ostatni post: 8MG
  Zmiana tekstury w mapie. mccormick2000 1 257 10-03-2020, 02:14
Ostatni post: Atanazy Rurka
  Tekstury balotów siana na Seasons Zebalaq 0 254 08-12-2020, 22:08
Ostatni post: Zebalaq
  Tekstury piotrek16656 0 421 07-31-2020, 07:14
Ostatni post: piotrek16656
  Tekstury jenot12312 0 461 06-27-2020, 13:55
Ostatni post: jenot12312
  tekstury kacper778 0 413 05-28-2020, 20:50
Ostatni post: kacper778
  Brak tekstury gleby z SEASONS michal78563 2 651 05-02-2020, 11:53
Ostatni post: michal78563
  Tekstury ziemi playmaker 2 417 04-25-2020, 09:32
Ostatni post: playmaker
  zmiana tekstury Darecki30 0 487 04-08-2020, 13:28
Ostatni post: Darecki30



Przegląda: 1 gości

Menu