Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Multi
#1
Witam pewnie temat częsty aczkolwiek ja nie znalazłem rozwiązania problemu, 
Chodzi o to że jeszcze jakieś dwa trzy dni temu grałem z kolegami na MP i nie było żadnego problemu zero lagów od wczoraj nie mogę dołączyc nawet do serwera gdzie drugi kolega może i Gra bez problemu próbowaliśmy przez chamahi to ping 30-10000... Dodam że neta mam światłowod 30mb/s.
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
30Mb/s światłowodem? Na pewno to światłowód bo zazwyczaj to tam powyżej 100 dają, a zazwyczaj to koło 300. Co do pingu to z hamachi tak jest bo tam łączysz się z serwerami poza polską, ale rozumiem że udało się połączyć więc problemem jest u ciebie zablokowany ruch sieciowy, więc albo antywirus blokuje (choć skoro wcześniej działało to dziwne by było) albo zapora systemowa (ale to że dziwne tak jak z antywirusem) lub zapora w routerze (zablokowany ruch na zakresie portów z którego akurat korzysta gra), co do ostatniego to jeśli masz te 30Mb/s to pewnie jakiś lokalny dostawca neta więc możliwe że to on u siebie zablokował te porty.
 
Odpowiedz
#3
(10-24-2020, 18:59)Ziuta napisał(a): 30Mb/s światłowodem? Na pewno to światłowód bo zazwyczaj to tam powyżej 100 dają, a zazwyczaj to koło 300. Co do pingu to z hamachi tak jest bo tam łączysz się z serwerami poza polską, ale rozumiem że udało się połączyć więc problemem jest u ciebie zablokowany ruch sieciowy, więc albo antywirus blokuje (choć skoro wcześniej działało to dziwne by było) albo zapora systemowa (ale to że dziwne tak jak z antywirusem) lub zapora w routerze (zablokowany ruch na zakresie portów z którego akurat korzysta gra), co do ostatniego to jeśli masz te 30Mb/s to pewnie jakiś lokalny dostawca neta więc możliwe że to on u siebie zablokował te porty.

To co mam zrobić by działało jakiś pomysł? Na speed test ping mam 11 pobieranie dokładnie 35Mbps przesyłanie w okolicach 2/3
 
Odpowiedz
#4
No pisałem że coś zablokowało ci ruch sieciowy ma porcie który używa gra (10823), albo jest to zapora systemowa, albo antywirus, albo zapora w routerze, albo dostawca. Sprawdzaj po kolej aż coś się zmieni, jeśli nie to dzwoń do dostawcy.
 
Odpowiedz
#5
(10-26-2020, 20:12)Ziuta napisał(a): No pisałem że coś zablokowało ci ruch sieciowy ma porcie który używa gra (10823), albo jest to zapora systemowa, albo antywirus, albo zapora w routerze, albo dostawca. Sprawdzaj po kolej aż coś się zmieni, jeśli nie to dzwoń do dostawcy.

No ale  to jest tak że mogę dołączyc bez hamachi teraz no nie tylko są fest lagi i bez modów musi być... Coś się zepsuło bo wcześniej miałem dużo modów z nimi i ping idealny płynna gra w logu też nie widać by jakieś mody się gryzły... A dzwonić dzwoniłem i mówili że ten port nie jest zablokowany u nich informatyk sprawdźił na ruterze też git ehhh Zapory są git... Dodam że to gra z epic games
 
Odpowiedz
#6
Hmm, nie wiem jakie Epic używa porty, ale skoro bez modów działa to możliwe, że masz jakieś mody wypakowane z ZIP do folderu, albo jakiś jest co nie działa poprawnie w MP (choć wtedy raczej przy synchronizacji pojawia się problem), niestety nie zawsze pojawi się wpis w logu, czasami jest to tak dziwny błąd że po prostu miesza coś z przesyłaniem danych, ale nie wywołuje nic krytycznego w funkcji gry więc gra nic nie zgłasza do loga.
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
(10-28-2020, 16:29)Ziuta napisał(a): Hmm, nie wiem jakie Epic używa porty, ale skoro bez modów działa to możliwe, że masz jakieś mody wypakowane z ZIP do folderu, albo jakiś jest co nie działa poprawnie w MP (choć wtedy raczej przy synchronizacji pojawia się problem), niestety nie zawsze pojawi się wpis w logu, czasami jest to tak dziwny błąd że po prostu miesza coś z przesyłaniem danych, ale nie wywołuje nic krytycznego w funkcji gry więc gra nic nie zgłasza do loga.
Gdyby był problem z modem to drugi kolega by wbił bez problemu? W sensie w trzech gramy i tylko ja mam problem dalej...
 
Odpowiedz
#8
Zdarzały się takie mody co kilku graczy mogło wpić a pozostali nie, sprawdźcie bez modów, jeśli problem nie zniknie to przyczyna jest u ciebie z netem, coś blokuje ruch dla gry (możesz poszukać w necie na jakich portach epic działa, może któryś z nich masz zablokowany).
 
Odpowiedz
#9
(10-31-2020, 15:48)Ziuta napisał(a): Zdarzały się takie mody co kilku graczy mogło wpić a pozostali nie, sprawdźcie bez modów, jeśli problem nie zniknie to przyczyna jest u ciebie z netem, coś blokuje ruch dla gry (możesz poszukać w necie na jakich portach epic działa, może któryś z nich masz zablokowany).

Dzięki wielkie za pomoc problem nie rozwiązany ale trudno będzie coś myśleć jeszcze
 
Odpowiedz
#10
Podobno jeszcze pomaga założenie serwera na innym regionie (np. na niemczech albo na inne)
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  multi kowalczyk5 3 154 11-04-2020, 17:47
Ostatni post: Ziuta
  Multi terrain angle xkolox123213 1 363 05-10-2020, 18:52
Ostatni post: kosmiak0
  Problem z multi przemek3106 1 482 05-06-2020, 14:45
Ostatni post: Ziuta
  Mody na multi motyl1 1 348 04-17-2020, 13:07
Ostatni post: Ziuta
  Maszyny na multi Lojalny 2 397 04-07-2020, 09:55
Ostatni post: kawka0032
  multi terrain marcin21014 0 474 09-16-2019, 17:08
Ostatni post: marcin21014
  mody na multi Czarny22 0 344 07-20-2019, 09:12
Ostatni post: Czarny22
  multi terrain radkus25 3 680 06-29-2019, 20:19
Ostatni post: Ziuta
  Multi player błąd Zaniek Moto 1 658 05-01-2019, 02:09
Ostatni post: Ziuta
  Pilne multi kasa Wujmer 2 720 04-30-2019, 15:00
Ostatni post: Zaniek Moto



Przegląda: 1 gości

Menu