Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Pytanie o ustawienia pojazdów
#1
Witam.
Mam pytanie czy da się zmienić jakoś ilość motogodzin w traktorze (chodzi mi o liczbę pod licznikiem prędkości) a jeśli tak to jak?
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
Możesz dokonać takiej edycji w pliku "vehicle" który znajduje się w folderze z zapisem stanu gry.

1. Najpierw musisz posiadać na gospodarstwie interesujący Cię traktor.
2. Zapisz stan gry
3. Odszukaj folder z zapisem stanu gry a w nim plik "vehicle" który otwórz notatnikiem. (W tym pliku zapisywane są wszystkie informacje o maszynach i innych nabytych obiektach jakie posiadasz na gospodarstwie, współrzędne, konfiguracje, wiek itd).
4 Odszukaj interesujący Cię traktor. Wpis będzie wyglądał mniej więcej tak, jak podany poniżej wpis dotyczący jednego z ciągników na na moim wirtualnym gospodarstwie:

<vehicle id="47" modName="Fendt_800_Favorit_Gearshift" filename="$moddir$Fendt_800_Favorit_Gearshift/fendt_800_gearshift.xml" isAbsolute="true" age="105.000000" price="117850.000000" farmId="1" propertyState="1" operatingTime="123520.929688">

5. Ciebie interesuje ostatnia podana w linijce wartość czyli: operatingTime="123520.929688"
Nie jestem pewien, ale ta wartość wyrażona jest chyba w sekundach, bo po przeliczeniu na godziny wyszło mi około 34 motogodziny a więc tyle ile mój Fendt przepracował rzeczywiście w grze.
6. Chyba nie musze tłumaczyć co musisz dalej zrobić Smile
Ps. Edytujesz tylko te liczby przed kropką czyli w powyższym przypadku 123520 reszta Cię nie interesuje.
 
Odpowiedz
#3
Ok, dzięki za pomoc ....
 
Odpowiedz
#4
To Jest Oszustwo , ciągle będziesz Mieć Nowy Sprzęd . Czy Tak Jest w Realu ??
 
Odpowiedz
#5
(11-13-2020, 20:44)krys239 napisał(a): To Jest Oszustwo , ciągle będziesz Mieć Nowy Sprzęd . Czy Tak Jest w Realu  ??

Nie , ale ja mam zamiar użyć tylko raz bo zagapilem się  i zaczęsto używałem tego samego ciągnikaw polu i teraz mam ponad 70mtg , a
 i tak go nie sprzedam bo jest dobry do kiszonki , a chcem jedynie by nie miał czerwonej ceny w liście wszystkich pojazdów posiadanych.
 
Odpowiedz
#6
(11-13-2020, 20:44)krys239 napisał(a): To Jest Oszustwo , ciągle będziesz Mieć Nowy Sprzęd . Czy Tak Jest w Realu  ??

Oszustwem jest ustawienie szybkości zużywania się sprzętu przez Giantsa  Big Grin . Czy w realu masz tak, że ledwie wypalisz zbiornik paliwa, a już musisz robić remont kapitalny ciągnika? Ja przy edycji maszyn zwiększam resurs międzynaprawczy, bo wtedy gram realniej  Tongue
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Brak ruchu pojazdów Teksai 0 108 11-14-2020, 09:07
Ostatni post: Teksai
  Pytanie jak używać panelu IC Kacper0345 2 207 10-21-2020, 14:53
Ostatni post: Kacper0345
  Reshade Ustawienia Teksai 0 196 10-15-2020, 12:18
Ostatni post: Teksai
  Pytanie jenot12312 0 214 08-24-2020, 16:52
Ostatni post: jenot12312
  Pytanie BoskiLs 0 321 07-19-2020, 15:27
Ostatni post: BoskiLs
  Pytanie jenot12312 0 341 07-01-2020, 13:35
Ostatni post: jenot12312
  Słoma!!!PYTANIE. wysypana w dowolnym miejscu zozom3d 1 354 05-15-2020, 16:51
Ostatni post: pawelek_n
  Pytanie . krys239 5 542 03-31-2020, 19:47
Ostatni post: krys239
  Seasons 19 płodozmian i inne pytanie D K 1 920 12-07-2019, 12:01
Ostatni post: stif9430
  Pytanie obiekty Walewiadraxd 2 603 09-27-2019, 20:47
Ostatni post: Walewiadraxd



Przegląda: 1 gości

Menu