Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Jak usunąć oryginalne budynki na Sosnówce 2019
#1
Pobrałem mapę z modhuba i mianowicie chciałem pousowac  oryginalne budynki między innymi te wiaty dziurawe na placu głównym owce świnie itp po odpaleniu mapy przez Giant editor nie ma tych budynków tylko gole place.Jest na to jakiś sposób.
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
no tam masz folder placeables i w nim są wszystkie budynki które się znajdują na farmie,te hangary to masz w tym farmBuildings
 
Odpowiedz
#3
(11-15-2020, 14:33)Darecki30 napisał(a): no tam masz folder  placeables i w nim są wszystkie budynki które się znajdują na farmie,te hangary to masz w tym   farmBuildings

I wystarczy usunąć to co chce i po wejściu w zapis będę miał czysto?
 
Odpowiedz
#4
Usunąłem to co mi było nie potrzebnie z tego folderu po wczytaniu zapisu miałem to czego oczekiwałem czyli pusty plac bez tych budynków ale gdy chciałem zapisać grę zapisywała się w nieskończoność,aż do momentu Alt+F4.Teraz nasuwa się pytanie czy potrzebna jest jeszcze ingerencja w jakieś pliki czy ewentualnie jakieś kroki w GE.?
 
Odpowiedz
#5
zobacz na nowym save może trzeba nowy save zrobić
 
Odpowiedz
#6
Co prawda na mapach znam się jak kura na pieprzu, ale myślę że w pierwszej kolejności trzeba usunąć te budynki z pliku "sosnovka_items.xml".  Ten plik zawiera dane o rodzaju, ilości i położeniu tych obiektów. Kiedy usunąłeś je z folderu, a zostawiłeś wpis w xml, to gra zaczyna ich szukać w podanej lokalizacji, a nie znajdując, zaczyna sypać błędami.
Jeśli masz save, to to samo musisz zrobić w pliku "items.xml".... albo zacząć nowy save...
W obu przypadkach pamiętaj o zrobieniu kopii zapasowych obu plików.
Jak wspomniałem nie znam się na edycji map i mogę pleść głupoty, ale wydaje mi się to raczej logicznym posunięciem. W razie potrzeby proszę kogoś mądrzejszego o skorygowanie moich wypocin Smile
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#7
Faktycznie o tym nie pomyslalem.Sprawdze i dam znać.
 
Odpowiedz
#8
Atanazy Rurka , ma rację . Musisz usunąć w Items Dem , jak się nie mylę . Ja w taki sposób usuwałem silosy na Kandelin .
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jak usunąć słomę enevis85 0 106 10-29-2020, 16:42
Ostatni post: enevis85
  jak usunąć psy?? mik8 0 117 10-13-2020, 17:42
Ostatni post: mik8
  model drabiny jak usunąć? Darecki30 2 283 09-04-2020, 23:20
Ostatni post: Darecki30
  Jak to usunać? playmaker 1 285 04-29-2020, 13:57
Ostatni post: Darecki30
  Nie mogę usunąć kurnika Karol_93 2 491 04-19-2020, 14:38
Ostatni post: Karol_93
  Budynki Placeable AdriXPLXX 0 329 04-06-2020, 12:31
Ostatni post: AdriXPLXX
  oryginalne maszyny Darecki30 1 506 03-28-2020, 14:54
Ostatni post: Ziuta
  znikające budynki (fs19) bets32 0 1,991 02-09-2020, 20:55
Ostatni post: bets32
  Jak wyciągnąć budynki z innej mapy Sebastian Body 1 609 01-25-2020, 23:18
Ostatni post: Przemek Jasinski
  Oryginalne tekstury belek 12lukasz22 0 342 01-03-2020, 14:01
Ostatni post: 12lukasz22



Przegląda: 1 gości

Menu