Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Jak zwiększyc ilość trawy na mapie
#1
Chodzi mi o to jak zwiększyć ilość trawy na mapie żeby było na przykład  więcej bel lub przyczep z trawą.
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
#2
Chodzi mi o to jak zwiększyć ilość trawy --- za pomocą notatnika czy w GE dodać dodatkowe łąki
 
Odpowiedz
#3
za pomocą notatnika
 
Odpowiedz
#4
To trochę roboty jest przy tym ale co mi tam.....
1) przykład w pliku mapy masz plik  --  defaultVehicles  --  sa tam maszyny na start i masz tam przyczepę z trawą , jesli nie masz to musisz jedną kupić ( bo tak jest prościej --bierzesz pożyczkę z banku i kupujesz )
2) przykład dotyczy jednej gry (savwgame)  i w nim masz plik   --  vehicles  --  to maszyny   i masz tam przyczepę z trawą , jesli nie masz to musisz jedną kupić ( bo tak jest prościej --bierzesz pożyczkę z banku i kupujesz ) i tam też masz zapisane bele  i kostki (sam znajdziesz ) teraz podaje przykład przyzepy.



--szukasz linijki przyczepy-
<vehicle id="23" filename="data/vehicles/trailers/strautmann/strautmannTeraVitesse5201.xml" isAbsolute="true" fillLevel="0" fillType="unknown" dirtAmount="0">
      <component1 position="116.74996185303 100.93621826172 47.997936248779" rotation="0.021571664139628 -4.1257590055466e-007 -9.5230643637478e-006" />
      <movingTool1 rotation="0"/>
      <movingTool2 rotation="0"/>
   </vehicle>
 <vehicle id="23" filename="data/vehicles/trailers/strautmann/strautmannTeraVitesse5201.xml" isAbsolute="true" fillLevel="0" fillType="unknown" dirtAmount="0">
      <component1 position="116.74996185303 100.93621826172 47.997936248779" rotation="0.021571664139628 -4.1257590055466e-007 -9.5230643637478e-006" />
      <movingTool1 rotation="0"/>
      <movingTool2 rotation="0"/>
   </vehicle>

i masz pusta przyczepę samozaładowczą --  strautmannTeraVitesse5201---
chodzi o ta linijki--
isAbsolute="true" fillLevel="0" fillType="unknown" dirtAmount="0">
--  unknown  -- oznacza pusta wiec w to miejsce wpisujesz  --  grass_windrow  --  trawa skoszona -- masz "0" trawy  więc w to---  fillLevel="0"---- to miejsce wpisujesz "38000" zamiast zera bo taka jest chyba jej ładowność w litrach nie pamiętam.
 I masz pełna przyczepę i ma ona dwa ważne parametry
 --  <vehicle id="23"  -- to jest nr na mapie i nie może się powtórzyć ( u Ciebie będzie inny)  oraz  --  prametr jej lokalizacji --  -- <component1 position="116.74996185303 100.93621826172 47.997936248779"
Jeżeli czcesz więcej pełnych trawy przyczep to  kopiujesz tą już pełną i wklejasz pod ostatnim wpisem   </vehicle>    i zmieniasz numer na  oststni jaki jest +1 oraz zmieniasz pozycję przyczepy w osi "X" lub "Z"   "Y" nie bo to wysokość  np
  <component1 position="120 -- tu X 100.93621826172  tu Y   47.997936248779 a to jest Z  " czyli w zaokrągleniu będzie
    -------------    <component1 position="120 101 48" to jest nowa pozycja na mapie drugiej takiej samej przyczepy. --------------
na razie wystarczy.
 
Odpowiedz
#5
Otwierasz plik Xml prasy lub przyczepy i szukasz linijki <fillScale value="1" /> i zwiększ z 1 na np:2 i przyczepa będzie zbierać więcej trawy czy robić bel słomy i siana bez zmian w mapie.
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Oakfield Farm 19 | Start na nowej Farmie | Belowanie Siana i Trawy | FS 19 Gameplay o Pawełeł 0 1,090 04-11-2020, 13:55
Ostatni post: Pawełeł
  Oakfield Farm 19 | Start na nowej Farmie | Koszenie Trawy | FS 19 Gameplay odc : 1 Pawełeł 0 1,163 04-08-2020, 19:20
Ostatni post: Pawełeł
  Gdzie można napełnić wodę na mapie TPW v3 BaconLord 0 1,067 06-22-2016, 22:42
Ostatni post: BaconLord
  tekst na nowej mapie aklam1 2 1,342 06-22-2016, 20:36
Ostatni post: aklam1
  podczas jazdy po polu pojawia się słoma na mapie SLOVAKIA MAP V1.1 1pi 2 1,566 06-22-2016, 15:03
Ostatni post: Kisiel8888
  Za dużo trawy lookee86 1 1,169 06-18-2016, 13:32
Ostatni post: MichaelMF
  Jak zmienic ilosc produkowanego obornika przez krowy Welcio17 5 3,246 06-08-2016, 15:35
Ostatni post: Ziuta
  Błoto na mapie-nie mogę malować błota Zeus 12345 0 1,047 06-03-2016, 09:05
Ostatni post: Zeus 12345
  Kopiowanie błota na mapie Husky 4 1,557 05-26-2016, 17:54
Ostatni post: Husky
  Nie mogę grac MP na mapie z modów Michal1614 3 1,391 05-14-2016, 21:38
Ostatni post: Michal1614



Przegląda: 1 gości

Menu