Cześć,
Tak jak w temacie. Czy ktoś zna wzór na kredyt w fs22?
Niby znalazłem na reddit, jednak wg mnie on nie działa.
local roundedTo5000 = math.floor(Farm.EQUITY_LOAN_RATIO * self:getEquity(x) / 5000) * 5000
gdzie:
Farm.EQUITY_LOAN_RATIO - wynosi niby 0,8
ile wynosi współczynnik math.floor??
Wzór jest w ogóle prawdziwy?? (wg mnie nie działa)
Wzór wg autora na reddit upraszcza się niby do:
Max Loan = (0.8 * (farmland.price + placeable.sellprice)) roundedTo5000 (but only if higher than MIN_LOAN)
(moim zdaniem słabe uproszczenie :/ )
Wynika z tego że maszyny w ogóle nie są brane pod uwagę.. a tylko nieruchomości..
Moim zdaniem nie działa, bo kupiłem masę pól na francuskiej mapie, a kredyt ani drgnął, zaś jak kupiłem kolejny budynek przy tej masie działek (bo już wcześniej miałem jekieś budyki) to od razu się odblokował do ponad 1mln. Z moich obserwacji wynika że następny poziom kredytu jest dostępny od 800tys.
Więc ponawiam pytanie. Czy zna ktoś wzór/funkcję na kredyt w FS22?
Tak jak w temacie. Czy ktoś zna wzór na kredyt w fs22?
Niby znalazłem na reddit, jednak wg mnie on nie działa.
local roundedTo5000 = math.floor(Farm.EQUITY_LOAN_RATIO * self:getEquity(x) / 5000) * 5000
gdzie:
Farm.EQUITY_LOAN_RATIO - wynosi niby 0,8
ile wynosi współczynnik math.floor??
Wzór jest w ogóle prawdziwy?? (wg mnie nie działa)
Wzór wg autora na reddit upraszcza się niby do:
Max Loan = (0.8 * (farmland.price + placeable.sellprice)) roundedTo5000 (but only if higher than MIN_LOAN)
(moim zdaniem słabe uproszczenie :/ )
Wynika z tego że maszyny w ogóle nie są brane pod uwagę.. a tylko nieruchomości..
Moim zdaniem nie działa, bo kupiłem masę pól na francuskiej mapie, a kredyt ani drgnął, zaś jak kupiłem kolejny budynek przy tej masie działek (bo już wcześniej miałem jekieś budyki) to od razu się odblokował do ponad 1mln. Z moich obserwacji wynika że następny poziom kredytu jest dostępny od 800tys.
Więc ponawiam pytanie. Czy zna ktoś wzór/funkcję na kredyt w FS22?