Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Problem z mapą
Siema.. Wątpię aby znalazł się ktoś taki kto mi pomoże ale spróbuję :v 

A mianowicie. Zaimportowałem drogę na mapę, na samym początku, nie patrzyłem w log bo myślałem że wszystko okej. Dzisiaj gdy dochodziłem z drogą polną do asfaltu odpaliłem log i patrzę, a tam pełno takich błędów z różnymi teksturami.

Cytat:Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/drogazygzak2.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/drogazygzak2normal.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/skala.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/skalanormal.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/drogazygzak.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/drogazygzaknormal.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Ozdobne/TxT/fences_diffuse.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Ozdobne/TxT/fences_normal.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/1droga.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/1droganormal.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/drogazygzak3.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/drogazygzak3normal.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/drogabloto.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/drogablotonormal.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/4bloto.dds'.
Error: Can't load resource 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/4blotonormal.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Asfaltowe/Road.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/gliniasta.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/gliniastanormal.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/1drogabloto.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/1drogablotonormal.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/2droga.dds'.
Error: Can't load resource 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/2droganormal.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/drogazygzak1.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/drogazygzak1normal.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/drogazygzak5.dds'.
Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/drogazygzak5normal.dds'.
100 Postów   - 2016-11-27

[Obrazek: pictures-download-hip8ksy0.jpg]

Taka tam sobie reklama.
Tekstury wyglądają ok. Może to jest spowodowane tym, że te drogi były pierwotnie robione pod LS 13 i GE 6.0.3 wywala warninga iż plik "shapes" jest w starej wersji (pewnie pod GE w wersji 5) i prosi o konwert do nowszej wersji. Bo chyba format tekstur (512 x 1024 zamiast 1024 x 512) nie ma znaczenia. No, ale to raczej tylko zgadywanie...

Ech ;/ Ale po kolejnym konwercie dróg nie wyświetlają się te errory. Więc o co chodzi ?

Jeśli nie wyświetlają się errory, a drogi tak - to chyba dobrze? No chyba, że nie wyświetlają się ani errory, ani drogi...

Kolego źle czyta ścieżki do plików:

Warning: Loading file with invalid case 'C:/Users/ASUS/Desktop/Mapa/Mapa/map/Budynki/moje/Drogi/Polne/MokreDrogiPolne/drogazygzak2.dds'.

po tej ścieżce i każdej innej widać że próbuje przeczytać je z pulpitu. Zamiast zaimportować pliki z folderu mapy, załadowałeś je z folderu na pulpicie

No tak, ale być może mapę do edycji wypakował na pulpit. Ja tak to zrozumiałem...

Taka tam sobie reklama.
Może chodzi o rodzaje dużych i małych liter między ścieżką a rzeczywistą nazwą pliku. Należało by otworzyć i3d mapy i sprawdzić wielkość liter ścieżki w i3d i lokalizacji tego pliku.

Nic nie importowałem z pulpitu wszystko z folderu mapy. Bo mapka jest na pulpicie. Wielkość liter w ścieżce jak i w folderze tekstur jest taka sama i wszystko z małej.

A jaką masz wersję tych dróg?

Wersja to v3 od seby j.