Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

agRush2k modding [FS 15]
Siema wszystkim! Najpewniej ktoś z Was wie o tym, że robię mapę "Polskie Rolnictwo: Wilkowa & Okolice", ale niestety nie miałem czasu się zabrać za jakiekolwiek modele (no wiecie - cały czas mam zlecenia Smile ). Ale to już o tym później w innym wątku. Ta mapa nie będzie moim jedynym projektem. A jakie jeszcze będę mógł realizować - proszę bardzo:
- Mapa ‘Polskie Rolnictwo: Wilkowa & Okolice’ (LS 13, 15, 17; w trakcie)
- Ładowacze czołowe  Hydramet XTREME
- Mało znane prototypy ZM Ursus: 1414S, C-3110 (1972-75), C-330-3P, C-336, C-340, C-342, C-345, C-355P, C-355D, C-356, C-360M, 202
- Wersje eksportowe ciągników Ursus: 3822, 3824, 4822, 4824, C-350
- Kultywator 13 zębów (special na 1 rok kanału i 50 subskrypcji, w trakcie realizacji)
- Ursus C-330 (edycja na podst. konwertu z dodatku Ursus do LS 13, mod bazowy (http://ls-world.pl/mod/details/16025) nie miał zakazów Smile ).

A tymczasem zapraszam Was do obejrzenia zapisu z live'a: W.I.P #1 (Ursus C-330 - zmiana audio):

EDIT (2016-09-19): Nie jestem pewny, czy C-3110 (1972-75) jest prototypem, ale niech będzie takim "bonusem" Big Grin
O Ursusie 202 jest mało wiadomo, zostało po nim parę zdjęć (w tym to: Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników którzy potwierdzili adres E-mail.), było na YouTube wydanie Dziennika Telewizyjnego z 29.12.1984, gdzie ten ciągnik pojawił się w jednym z reportaży o ZM Ursus, ale niestety, jest on zablokowany, ten ciągnik podobno był na sprzedaż (i kilka bardziej szczegółowych zdjęć też jest). Wszystko z C-330 oprócz tyłu. Jeżeli ktoś ma wspomniany film z "tajemniczym" 202, to proszę pisać na PW. Repka gwarantowana Smile

EDIT (2017-06-19): Ja to teraz planuję tak żeby prototypy ZM Ursus połączyć ze starą serią C wraz z ich wersjami exportowymi jako jedna paczka, chciałbym żeby była gotowa na 2019 rok, kiedy to mam zamiar startować na Mod Contest.
No to jedziemy, gnębić podpadziochów!

Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
Nie za dużo tych projektów?Ciekawe skąd dźwięki do tych mało znanych prototypów weźmiesz,a o zdjęcia na model też nie będzie łatwo.

Odpowiedz
Jeden z prototypów Ursusa (C-342) stoi w Muzeum Narodowym Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie. Natomiast C-330-3P ma własny artykuł w Wikipedii, a przy robieniu C-336 i C-340 muszę polegać na starych, kilkudziesięcioletnich zdjęciach (łatwo wyszukać w Google). Ten pierwszy i oba ostatnie mają maski podobne do C-325/28. Jeśli chodzi o dźwięki - to te z silnika 3P na podstawie jego numeru modelu znalazłem na YT, podobnie z tymi do C-342. Projektów jest sporo, ale nie za dużo jak na razie. Prototypy Ursusa dopiero jak skończę i wydam mapę.

Edit (2017-10-29)
Mam dźwięki silnika który prawdopodobnie został wsadzony do prototypu Ursusa C-355D (silnik Deutz F4L912 o mocy znamionowej 51 kW (69 KM)/2350 rpm)
Dlaczego ten silnik? Zauważyłem kilka podobieństw:
[Obrazek: c-355dpodobienstwonasy4.jpg]
1. (obszar zaznaczony na niebiesko) - 4 przewody idące do każdego z cylindrów + jakiś jeszcze jeden, i klips zamykający pokrywę
2. (obszar zaznaczony na zielono) - korek wlewu jakiegoś płynu
3. (obszar zaznaczony na niebiesko) - 2 filtry (przy czym jeden się różni najpewniej długością), wcześniej wspomniany klips, drugą różnicą jest to że w silniku zamontowanym w ursusie do tych filtrów biegnie jeden przewód nie dwa

To mógł być również jakiś inny podobny silnik czterocylindrowy typu F4L (np. F4L913)..... Pzdr.

Odpowiedz
Bardzo ambitne projekty i aż miło słyszeć, że bierzesz pod lupę rzadsze modele, o niektórych istnieniu nawet nie wiedziałem. Miło gdyby również na FS2013 się pojawiły, ale i tak masz dość pracy przed sobą bez konwertowania, życzę powodzenia przy tworzeniu.

Odpowiedz
Dzięki Smile Niewykluczone, że niektóre z nich pojawi się także w wersji do LS 2013, tak jak kultywator.

EDIT:
Zmiana dźwięków na tymczasowe to dopiero początek tego, co będzie się działo z tym skromniutkim modelem C-330 w wykonaniu GIANTS.

Z tej racji, że podczas transmisji były lagi nie wiem z jakich przyczyn, jest właśnie ten film. Dźwięki są tymczasowe (przecież w finalnej wersji nie dam do mojego ursuska dźwięku odpalania, w którym psy szczekają w tle Big Grin) i na ostatniej prostej wstawię nowe, być może ze specjalnym skryptem na nie (dany dźwięk w danej ilości rpm).

Odpowiedz
Całe modele tych ursusów od 0? po tym co kiedyś pokazywałeś zycze powodzenia! Big Grin rzuciłeś się na głęboka wodę i obyś nie utonął

Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
Mam nadzieję Smile Modele ursusów C-336, C-340 i C-342 będą na podstawie modelu C-328, a C-345, C-350, C-355M i C-360-4P - na podstawie modelu C-360. Ten dość obszerny projekt będę realizować, jak otrzymam zgody od autorów na wykorzystanie/edycję ich modeli.

Odpowiedz
Wiem, nie powinienem pisać post pod postem.
A dziś zachęcam Was do obejrzenia zapisu z transmisji: W.I.P #2 - Kultywator 2m:

Dzisiaj odrabiam straty z powodu utraty połowy modelu.

Śledźcie kanał na bieżąco - subskrybujcie po więcej materiałów! Link do niego niżej. Pozdrawiam Smile

Edit (2016-09-19): W.I.P #3 - Kultywator 2 m c.d.

Odpowiedz
Cuda tworzysz powodzenia przy tworzeniu Ursusów a szczególnie 325/328
#FizykaFarminga
[Obrazek: e45de41c6f8f8bb4d6f11c4ad6620b4b_orig.jpg]

Odpowiedz
(09-20-2016, 15:35)Malykm napisał(a): Cuda tworzysz powodzenia przy tworzeniu Ursusów a szczególnie 325/328

Nie będę robił ciągników C-325 i C-328, tylko modele Ursusów C-342, C-336, C-340 będą miały podobne do tych pierwszych! Smile

W.I.P #4 - Kultywator 2m - Day n+3. (Zaipis z live'a):

Tworzenia kultywatora dzień n+3 (n dni modelowania przed stratą połowy modelu, dzień 3. odrabiania tychże strat).

Odpowiedz

Przegląda: 1 gości

Menu