Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Spadek Mocy w Farmtrac 535
Witam ! Mam mały problem z moim ciągnikiem ponieważ gdy tydzień temu talerzowałem nim tytonisko to zaczęło mu tak jakby brakować mocy i do tego było słychać taki jakby dziwny bulgot z rury wydechowej brzmiał on podobnie do gotującej się wody .

Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
Jest w nim dwumasówka?
Prawdopodobnie coś z zapłonem nie tak. Zaglądałeś do silnika od tego zdarzenia?
"To nie ten czas, że jak ze wsi to zaraz gorszy"- T.Cz.
[Obrazek: zzzzzbhkfy.png]

Odpowiedz
(10-22-2016, 21:16)user12 napisał(a): Jest w nim dwumasówka?
Prawdopodobnie coś z zapłonem nie tak. Zaglądałeś do silnika od tego zdarzenia?

Czy jest w nim dwumasówka to nie wiem nawet co to jest . Dla ułatwienia dodam jeszcze że mam 15 lat.Co do zapłonu to było już trochę problemu z nim ale to aby w stacyjce więc wontpie czy by to było od tego. A do silnika nie zaglądałem .

Odpowiedz
Wybacz, ale jeśli masz 15 lat to nie będę tłumaczył, wiadomo, że za młody Smile W zapłonie nie chodzi o odpalanie, zapłon to jest w cylindrach Smile A dwumas to dwumasowe koło zamachowe Smile

Odpowiedz
(10-23-2016, 10:10)user12 napisał(a): Wybacz, ale jeśli masz 15 lat to nie będę tłumaczył, wiadomo, że za młody Smile W zapłonie nie chodzi o odpalanie, zapłon to jest w cylindrach Smile A dwumas to dwumasowe koło zamachowe Smile

Trochę szkoda bo to jest bardzo ważne Tongue

Odpowiedz
hahahahah to żeś kurde wytłumaczył... Big Grin Może po prostu wystarczy kurde sprawdzić szczelnosć układu dolotowego? A jak z paliwem? przypadkiem nie zapowietrza się? Big Grin

Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
(10-23-2016, 18:38)Fergusson napisał(a): hahahahah to żeś kurde wytłumaczył... Big Grin Może po prostu wystarczy kurde sprawdzić szczelnosć układu dolotowego? A jak z paliwem? przypadkiem nie zapowietrza się? Big Grin

Może być możliwość że i się zapowietrzył przed tym jak wymieniliśmy węże paliwowe które były popękane .

Odpowiedz
@Fergusson wybacz, taki typowy paradoks człowieka który się uczy mechaniki, wyklucza podstawowe pierdoły i od razu szuka głębszych usterek. Ale wcale niewykluczone że coś z zapłonem może być nie tak przy takich "objawach".

Odpowiedz

Przegląda: 1 gości

Menu