Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Giants Editor
#1
Witam czy może mi ktoś doradzić jaki GE obsługuje modele do FS 17 pytam ponieważ GE 6.0.3 i 6.0.5 pokazują mi wszystko prócz modelu


Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników którzy potwierdzili adres E-mail.
 

a GE 7.0.0 i 7.0.2 robi mi taki numer (dodam że instalowałem już ich kilka z różnych witryn)

Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników którzy potwierdzili adres E-mail.
 
Taka tam sobie reklama.
#2
No, niestety modele do LS 17 obsługuje tylko wersja 7 GE (tzn GE 7.0.0 i 7.0.2)
 
#3
Ale raczej wina jest po stronie systemu ponieważ używam Win 7 od ładnych kilku lat gdyż nie mogę się przekonać do tych Gates-sowych ósemek i dziesiątek.
Raczej o sam komputer się nie martwię bo zbyt dużo kasy w niego władowałem żeby mi takie numery wywijał :

Procek - Intel Core I7 5930K Haswell-E CPU Socked 2011-3
Płyta Gł - MSI X99S SLI Plus Intel X99 2011-3
Grafika 2 x GeForce GTX Titan X
RAM 2 x Corsair Vengeance LPX Black 16 GB DDR4 2666MHz
Dyski 3 x Seagate ST2000 DX 001 2TB SSHD Hybrid
Chłodzenie - Corsair Hydro Series H80 Liquid 2x120mm
Nagrywarka - Pioneer BDR-209M

Tylko co teraz uczynić z tym fantem skoro mi ten błąd wyłazi dodam że raz próbowałem i wynalazłem jakiś skład dll i pozamieniałem tak jak było wypisane w poście i się okazało że muszę cofnąć system bo komputer wariował i niebieski ekran pokazywał ?
 
#4
(11-07-2016, 10:49)TomekBorek napisał(a): (...)

Tylko co teraz uczynić z tym fantem skoro mi ten błąd wyłazi dodam że raz próbowałem i wynalazłem jakiś skład dll i pozamieniałem tak jak było wypisane w poście i się okazało że muszę cofnąć system bo komputer wariował i niebieski ekran pokazywał ?

To jest jeden z największych błędów jaki każdy popełnia gdy próbuje rozwiązać tego typu problemy: ściąga z neta pliki .dll i je podmienia zamiast ponownie zainstalować program, który takie pliki dodaje.

Wpisałem w wyszukiwarkę Google taką fajną frazę: editor.exe 0xc000007b (możesz dodać jeszcze windows 7 64bit):
1) http://answers.unity3d.com/questions/112...00007.html

2) https://www.youtube.com/watch?v=5ufnMaYv0Jg

W skrócie - problemy może powodować błędna instalacja: Microsoft Visual C++ lub DirectX.
Intel i5-3570K @ 3,8 GHz / Asus GeForce GTX 660 Ti / 16 Gb RAM @ 1600 MHz Kingstone :: 45-60 FPS | Benchmark score (FS15): 1548
 
#5
Więc tak pierwsza opcja najpierw odwołuje się do ściągnięcia paczki plików dll a poniżej do sprawdzenia raczej przeskanowania za pomocą wiersza polecenia plików dll.
Sciągnąłem tą samą paczkę dll więc jej nie wrzucałem natomiast przeskanowałem te pliki z windows i o:

Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników którzy potwierdzili adres E-mail.

Drugi wariant film z YouTube pokazujący użycie programu McRip VC Redist Installer ok użyłem kompek po męczył się i po zamieniał te barachło
i po restarcie mam dalej tą samą czarną dziurę co miałem
      (0xc000007b)
 
#6
Tak temat został rozwiązany i nic tak nie pomogło jak stary dobry przyjaciel który żyje w systemie < śniadanie - praca - obiad - komputer - spać >
aby z nim się umówić na przykład na piwo trzeba składać ofertę z miesięcznym wyprzedzeniem , ale gdy zadzwoniłem do niego i powiedziałem że mam problem z błędem 0xc000007b i już rozkładam ręce to tylko usłyszałem hmmmmm to ja podejdę do ciebie za jakieś pół godzinki.
Przychodzi siada i co włączam GE 7.0.2 wywala błąd 0xc000007b i było tylko tak : patrz: ściąga program ( depends ) odpala i robi <open/file/giants editor 7.0.2 i buch pokazało błąd pliku X3DAUDIO1.7 który jako jedyny na całej liście x64 okazał się plikiem x86 !! i mówi (tu masz bolący ząb)
ściąga ze strony oryginal.dll plik X3DAudio1.7 (x64) odpala mi kompa awaryjnie podmienia tego dll . Po całej operacji która trwała góra piętnaście minut Giants Editor 7.0.2 śmiga jak złoto ! Więc odmowy na piwo nawet nie chciałem słuchać !!
 
Taka tam sobie reklama.
#7
A czy nie szybciej by było ściągnąć DirectX i go przeinstalować? Smile
Nie mniej dzięki za info - nie znałem narzędzia "Dependency Walker", przyda się gdyby ktoś inny miał tego typu problem Smile

Ja czasami też stosuję technikę usuwania WSZYSTKICH M$ Visual C++ Redistributable, wtedy aplikacja instaluje braki a gdy nie zrobi tego to odpalam instalkę softu i klikam "Napraw", działa w (prawie) każdym przypadku Smile
Intel i5-3570K @ 3,8 GHz / Asus GeForce GTX 660 Ti / 16 Gb RAM @ 1600 MHz Kingstone :: 45-60 FPS | Benchmark score (FS15): 1548
 
#8
W narzędziu Dependency Walker aby dobrze zadziałało należy wejść do zakładki [ View ] i zaznaczyć opcję [ Full Paths ] wtedy będzie git.

Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników którzy potwierdzili adres E-mail.
 
#9
Czy jest giant editor na 32 bit???+
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Giants Editor marcinexx 0 99 03-29-2018, 09:58
Ostatni post: marcinexx
  edycja terenu w giants editor freeazy 5 188 03-05-2018, 20:50
Ostatni post: freeazy
  problem z giants editor konrad.230 5 327 03-03-2018, 12:15
Ostatni post: konrad.230
  Giants Editor nie wczytuje mapy rolnik sadi 3 223 03-02-2018, 14:15
Ostatni post: rolnik sadi
  Giants Edytor Pierre Katisavan 1 170 02-17-2018, 21:22
Ostatni post: XEnter
  Giants 6.0.5 Error while loading michaael15 6 272 02-13-2018, 14:09
Ostatni post: michaael15
  Giants editor przenoszenie. KamS. 1 183 02-04-2018, 17:26
Ostatni post: radkus25
  problem z trawą giants editor KamS. 1 208 02-04-2018, 12:20
Ostatni post: Małorolny92
  giants editor edycja bartek2606 4 248 02-03-2018, 11:46
Ostatni post: Małorolny92
  problem z giants editor the trawatv 5 285 01-23-2018, 22:29
Ostatni post: agRush2k



Przegląda: 1 gości

Menu