Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Kilka pytań odnośnie FS17
#1
Witam
Mam kilka pytań związanych z farmingiem 17-tym:

1. Czy podczas rozgrywki można gdzieś kupić obornik lub gnojowicę nie posiadając jeszcze zwierząt
( pytam ponieważ podczas convertu mapy w triggerze od nasion jest pod indeks o nazwie liquidFertilizerTrigger )

2. Convertuję mapę którą robiłem sobie do FS15,budynki i inne elementy mapy działają ( tzn są w grze i normalnie się wyświetlają )
ale gdy zrobię ( namaluję ) pole i zasieje np. kukurydzę w grze nie ma kukurydzy,a dokładniej będąc daleko od pola widać żółtawy zarys dojrzałej kukurydzy ( taką zasiałem w ge) ale gdy podejdę do pola nie ma uprawy.
Dodam że na podglądzie mapy pod ESC w zakładce rośliny widnieje kukurydza w tym miejscu.........
Widok z GE :

[Obrazek: ge.jpg]


widok z gry :

[Obrazek: farmingsimulator2017game-2016-11-11-09-09-34-90.jpg]

[Obrazek: farmingsimulator2017game-2016-11-11-09-09-41-23.jpg]

[Obrazek: farmingsimulator2017game-2016-11-11-09-09-48-52.jpg]

[Obrazek: farmingsimulator2017game-2016-11-11-09-09-51-38.jpg]





3. Nie stety chwilowo mam bardzo ograniczony transfer internetów ( mobilny ) ...
Szukałem odpowiedzi na ten temat : http://farming-simulator.pl/showthread.php?tid=4436
ale nie mam na tyle czasu i transferu żeby szukać odpowiedzi w 2 godzinnych filmach.... ;(

4. Jak robi się kupowane pola ,czy jest z tym dużo  "zabawy" ?

5. Problem z silosem do kiszonki.... a mianowicie w FS15 robiłem sobie "duplicate" gdy chciałem kilka kopii danego elementu
( oczywiście w każdy kolejny miał zmienioną nazwę w attributes np . silo 01  ,  silo 02 itd... ) ,
a w FS17 po tym zabiegu gra wczytuje się bez końca...
Kopiuj,wklej jako dodatkowy obiekt  - efekt taki sam

6. Jak w GE zwiększyć zasięg widzenia? ( chodzi mi o to że gdy oddale kamerę to widok zanika )
 
Taka tam sobie reklama.
#2
2. W GE 7.0.2 naprawili ten błąd.
4. Ustawiasz indexy na narożnikach pola (a jak jest nierówne to musisz ustawić ich więcej, chyba jako trójkąty to jest rozpoznawane, kiedyś był poradnik chyba od Giantsa jak to ustawić z graficznym przedstawieniem).
6. Musiałbyś edytować plik editor.xml, aby zmienić profil graficzny na najwyższy, ale to też pewnie za wiele nie zwiększy ci bo jedynie w grze są opcje do zwiększania odległości renderowania.
 
#3
dzięki za odpowiedź ,nie stety ściągnąłem GE 7.0.2 ze strony giants-a ale nie działa,
przeinstalowałem Direct X i VC i nic nie uruchamia się .......
Edit /
Ge naprawione, pobrałem dll o nazwie X3D Audio 1.7 podmieniłem ( w systemie miałem starszą wersję tej biblioteki )
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Adapter do narzedzi przyczep FS17 marek jaworski 0 82 11-09-2018, 09:34
Ostatni post: marek jaworski
  Problem z ts3 i fs17 TRoox PL 0 307 10-15-2018, 15:37
Ostatni post: TRoox PL
  [Szukampotrzebny Nowy na Rejonie FS17 przemek03285 1 422 10-11-2018, 16:40
Ostatni post: TwinTurbo
  Brudne maszyny w fs17 Patryk Bańka 1 276 10-10-2018, 18:25
Ostatni post: lookee86
  FS17 kosiarka FresZu44 0 130 09-10-2018, 18:56
Ostatni post: FresZu44
  FS17 v1.2.0.0 - patch 1.5.3.1 FresZu44 7 363 09-10-2018, 16:00
Ostatni post: Misio
  Instalator do fs17 TRoox PL 1 208 08-29-2018, 20:08
Ostatni post: agRush2k
  FS17 pomoc ! TRoox PL 10 441 08-29-2018, 12:41
Ostatni post: mreragon16
  jak zainstalować fs17 wersje pudełkową bez płyty Przemyslaw Kubiak 1 354 08-24-2018, 17:34
Ostatni post: agRush2k
  mapa fs17 Ataven 1 235 07-26-2018, 13:52
Ostatni post: user12



Przegląda: 1 gości

Menu