Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Kilka pytań odnośnie FS17
#1
Witam
Mam kilka pytań związanych z farmingiem 17-tym:

1. Czy podczas rozgrywki można gdzieś kupić obornik lub gnojowicę nie posiadając jeszcze zwierząt
( pytam ponieważ podczas convertu mapy w triggerze od nasion jest pod indeks o nazwie liquidFertilizerTrigger )

2. Convertuję mapę którą robiłem sobie do FS15,budynki i inne elementy mapy działają ( tzn są w grze i normalnie się wyświetlają )
ale gdy zrobię ( namaluję ) pole i zasieje np. kukurydzę w grze nie ma kukurydzy,a dokładniej będąc daleko od pola widać żółtawy zarys dojrzałej kukurydzy ( taką zasiałem w ge) ale gdy podejdę do pola nie ma uprawy.
Dodam że na podglądzie mapy pod ESC w zakładce rośliny widnieje kukurydza w tym miejscu.........
Widok z GE :

[Obrazek: ge.jpg]


widok z gry :

[Obrazek: farmingsimulator2017game-2016-11-11-09-09-34-90.jpg]

[Obrazek: farmingsimulator2017game-2016-11-11-09-09-41-23.jpg]

[Obrazek: farmingsimulator2017game-2016-11-11-09-09-48-52.jpg]

[Obrazek: farmingsimulator2017game-2016-11-11-09-09-51-38.jpg]





3. Nie stety chwilowo mam bardzo ograniczony transfer internetów ( mobilny ) ...
Szukałem odpowiedzi na ten temat : http://farming-simulator.pl/showthread.php?tid=4436
ale nie mam na tyle czasu i transferu żeby szukać odpowiedzi w 2 godzinnych filmach.... ;(

4. Jak robi się kupowane pola ,czy jest z tym dużo  "zabawy" ?

5. Problem z silosem do kiszonki.... a mianowicie w FS15 robiłem sobie "duplicate" gdy chciałem kilka kopii danego elementu
( oczywiście w każdy kolejny miał zmienioną nazwę w attributes np . silo 01  ,  silo 02 itd... ) ,
a w FS17 po tym zabiegu gra wczytuje się bez końca...
Kopiuj,wklej jako dodatkowy obiekt  - efekt taki sam

6. Jak w GE zwiększyć zasięg widzenia? ( chodzi mi o to że gdy oddale kamerę to widok zanika )
 
Taka tam sobie reklama.
#2
2. W GE 7.0.2 naprawili ten błąd.
4. Ustawiasz indexy na narożnikach pola (a jak jest nierówne to musisz ustawić ich więcej, chyba jako trójkąty to jest rozpoznawane, kiedyś był poradnik chyba od Giantsa jak to ustawić z graficznym przedstawieniem).
6. Musiałbyś edytować plik editor.xml, aby zmienić profil graficzny na najwyższy, ale to też pewnie za wiele nie zwiększy ci bo jedynie w grze są opcje do zwiększania odległości renderowania.
 
#3
dzięki za odpowiedź ,nie stety ściągnąłem GE 7.0.2 ze strony giants-a ale nie działa,
przeinstalowałem Direct X i VC i nic nie uruchamia się .......
Edit /
Ge naprawione, pobrałem dll o nazwie X3D Audio 1.7 podmieniłem ( w systemie miałem starszą wersję tej biblioteki )
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z kluczem produktu do: FS17 Oficjalny dodatek 2 Snoper Smokio 3 2,344 07-01-2020, 14:55
Ostatni post: Ziuta
  Kilka pytań o nową mapę i tworzenie modów kecajs 1 1,967 01-24-2020, 11:49
Ostatni post: ibrakadabra
  Poszukuje claaasa tucano od ariksona do fs17 Marioski78 0 1,239 11-20-2019, 03:27
Ostatni post: Marioski78
  Poszukuje claaasa tucano od ariksona do fs17 Marioski78 0 979 11-20-2019, 03:27
Ostatni post: Marioski78
  [SzukamSzukam graczy Fs17 darmowy dedyk !! kamcio199 2 1,991 08-12-2019, 13:33
Ostatni post: kubawojc5
  [Szukam5 osób do fs17 i fs19 Sleepy984 0 2,208 11-12-2018, 12:35
Ostatni post: Sleepy984
  Adapter do narzedzi przyczep FS17 marek jaworski 0 884 11-09-2018, 09:34
Ostatni post: marek jaworski
  Problem z ts3 i fs17 TRoox PL 0 1,112 10-15-2018, 15:37
Ostatni post: TRoox PL
  [Szukampotrzebny Nowy na Rejonie FS17 przemek03285 1 2,761 10-11-2018, 16:40
Ostatni post: TwinTurbo
  Brudne maszyny w fs17 Patryk Bańka 1 1,787 10-10-2018, 18:25
Ostatni post: lookee86



Przegląda: 1 gości

Menu