Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Kilka pytań odnośnie FS17
#1
Witam
Mam kilka pytań związanych z farmingiem 17-tym:

1. Czy podczas rozgrywki można gdzieś kupić obornik lub gnojowicę nie posiadając jeszcze zwierząt
( pytam ponieważ podczas convertu mapy w triggerze od nasion jest pod indeks o nazwie liquidFertilizerTrigger )

2. Convertuję mapę którą robiłem sobie do FS15,budynki i inne elementy mapy działają ( tzn są w grze i normalnie się wyświetlają )
ale gdy zrobię ( namaluję ) pole i zasieje np. kukurydzę w grze nie ma kukurydzy,a dokładniej będąc daleko od pola widać żółtawy zarys dojrzałej kukurydzy ( taką zasiałem w ge) ale gdy podejdę do pola nie ma uprawy.
Dodam że na podglądzie mapy pod ESC w zakładce rośliny widnieje kukurydza w tym miejscu.........
Widok z GE :

[Obrazek: ge.jpg]


widok z gry :

[Obrazek: farmingsimulator2017game-2016-11-11-09-09-34-90.jpg]

[Obrazek: farmingsimulator2017game-2016-11-11-09-09-41-23.jpg]

[Obrazek: farmingsimulator2017game-2016-11-11-09-09-48-52.jpg]

[Obrazek: farmingsimulator2017game-2016-11-11-09-09-51-38.jpg]





3. Nie stety chwilowo mam bardzo ograniczony transfer internetów ( mobilny ) ...
Szukałem odpowiedzi na ten temat : http://farming-simulator.pl/showthread.php?tid=4436
ale nie mam na tyle czasu i transferu żeby szukać odpowiedzi w 2 godzinnych filmach.... ;(

4. Jak robi się kupowane pola ,czy jest z tym dużo  "zabawy" ?

5. Problem z silosem do kiszonki.... a mianowicie w FS15 robiłem sobie "duplicate" gdy chciałem kilka kopii danego elementu
( oczywiście w każdy kolejny miał zmienioną nazwę w attributes np . silo 01  ,  silo 02 itd... ) ,
a w FS17 po tym zabiegu gra wczytuje się bez końca...
Kopiuj,wklej jako dodatkowy obiekt  - efekt taki sam

6. Jak w GE zwiększyć zasięg widzenia? ( chodzi mi o to że gdy oddale kamerę to widok zanika )
 
Taka tam sobie reklama.
#2
2. W GE 7.0.2 naprawili ten błąd.
4. Ustawiasz indexy na narożnikach pola (a jak jest nierówne to musisz ustawić ich więcej, chyba jako trójkąty to jest rozpoznawane, kiedyś był poradnik chyba od Giantsa jak to ustawić z graficznym przedstawieniem).
6. Musiałbyś edytować plik editor.xml, aby zmienić profil graficzny na najwyższy, ale to też pewnie za wiele nie zwiększy ci bo jedynie w grze są opcje do zwiększania odległości renderowania.
 
#3
dzięki za odpowiedź ,nie stety ściągnąłem GE 7.0.2 ze strony giants-a ale nie działa,
przeinstalowałem Direct X i VC i nic nie uruchamia się .......
Edit /
Ge naprawione, pobrałem dll o nazwie X3D Audio 1.7 podmieniłem ( w systemie miałem starszą wersję tej biblioteki )
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Star FS17 | Szukam osób do gry | Dedyk 24/7 celio 2 361 11-26-2017, 21:28
Ostatni post: miki123456 FS17
  Hof Bergmann fs17 markfarm 3 166 11-09-2017, 16:26
Ostatni post: Bojan PL
Exclamation Poszukuje Ekipy do FS17 Baroons 2 214 11-04-2017, 02:11
Ostatni post: Wojtek Kopankiewicz
  uzupełnianie tartaku na mapie stappenbach FS17 DerbiX 1 197 10-31-2017, 11:30
Ostatni post: alientv
  FS17 CoursePlay5 Pyra Pyra 0 85 10-26-2017, 11:19
Ostatni post: Pyra Pyra
  Dedyk, mody do dogadania, darmowy TS + serwer|ZAMIAST SZUKAĆ DOŁĄCZ!FS17 chubbyPyrus 2 178 10-24-2017, 20:49
Ostatni post: chubbyPyrus
  Problem z uruchomieniem fs17 mat69a 2 156 10-20-2017, 23:04
Ostatni post: Tomek Wisniewski
  FS17 MINING & CONSTRUCTION ECONOMY V0.3 nie działa Matey 1 76 10-17-2017, 23:06
Ostatni post: Dzi4d3k
  www.FS17-GAME.NL szukam pomocy A.P RYDEL 1 128 10-16-2017, 16:25
Ostatni post: Norbert427
Smile Zapychanie się kombajnu (FS17) slawek-j 9 171 10-16-2017, 12:31
Ostatni post: Ahulneb



Przegląda: 1 gości

Menu