Logowanie Facebook Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kilka pytań odnośnie FS17
#1
Witam
Mam kilka pytań związanych z farmingiem 17-tym:

1. Czy podczas rozgrywki można gdzieś kupić obornik lub gnojowicę nie posiadając jeszcze zwierząt
( pytam ponieważ podczas convertu mapy w triggerze od nasion jest pod indeks o nazwie liquidFertilizerTrigger )

2. Convertuję mapę którą robiłem sobie do FS15,budynki i inne elementy mapy działają ( tzn są w grze i normalnie się wyświetlają )
ale gdy zrobię ( namaluję ) pole i zasieje np. kukurydzę w grze nie ma kukurydzy,a dokładniej będąc daleko od pola widać żółtawy zarys dojrzałej kukurydzy ( taką zasiałem w ge) ale gdy podejdę do pola nie ma uprawy.
Dodam że na podglądzie mapy pod ESC w zakładce rośliny widnieje kukurydza w tym miejscu.........
Widok z GE :

[Obrazek: ge.jpg]


widok z gry :

[Obrazek: farmingsimulator2017game-2016-11-11-09-09-34-90.jpg]

[Obrazek: farmingsimulator2017game-2016-11-11-09-09-41-23.jpg]

[Obrazek: farmingsimulator2017game-2016-11-11-09-09-48-52.jpg]

[Obrazek: farmingsimulator2017game-2016-11-11-09-09-51-38.jpg]





3. Nie stety chwilowo mam bardzo ograniczony transfer internetów ( mobilny ) ...
Szukałem odpowiedzi na ten temat : http://farming-simulator.pl/showthread.php?tid=4436
ale nie mam na tyle czasu i transferu żeby szukać odpowiedzi w 2 godzinnych filmach.... ;(

4. Jak robi się kupowane pola ,czy jest z tym dużo  "zabawy" ?

5. Problem z silosem do kiszonki.... a mianowicie w FS15 robiłem sobie "duplicate" gdy chciałem kilka kopii danego elementu
( oczywiście w każdy kolejny miał zmienioną nazwę w attributes np . silo 01  ,  silo 02 itd... ) ,
a w FS17 po tym zabiegu gra wczytuje się bez końca...
Kopiuj,wklej jako dodatkowy obiekt  - efekt taki sam

6. Jak w GE zwiększyć zasięg widzenia? ( chodzi mi o to że gdy oddale kamerę to widok zanika )
 
Taka tam sobie reklama.
Taka tam sobie zawartość reklamy
#2
2. W GE 7.0.2 naprawili ten błąd.
4. Ustawiasz indexy na narożnikach pola (a jak jest nierówne to musisz ustawić ich więcej, chyba jako trójkąty to jest rozpoznawane, kiedyś był poradnik chyba od Giantsa jak to ustawić z graficznym przedstawieniem).
6. Musiałbyś edytować plik editor.xml, aby zmienić profil graficzny na najwyższy, ale to też pewnie za wiele nie zwiększy ci bo jedynie w grze są opcje do zwiększania odległości renderowania.
 
#3
dzięki za odpowiedź ,nie stety ściągnąłem GE 7.0.2 ze strony giants-a ale nie działa,
przeinstalowałem Direct X i VC i nic nie uruchamia się .......
Edit /
Ge naprawione, pobrałem dll o nazwie X3D Audio 1.7 podmieniłem ( w systemie miałem starszą wersję tej biblioteki )
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Kilka drobnych modów AgroMaster 2 121 06-03-2017, 11:50
Ostatni post: Raoth
  Problem z FS17 TheMrMateoPL 13 497 06-01-2017, 14:06
Ostatni post: TheMrMateoPL
  Polska Mapa Fs17 DeFix 1 244 05-08-2017, 11:03
Ostatni post: 1pi
  grafika fs17 Dawid Smaczyński 0 147 04-02-2017, 16:53
Ostatni post: Dawid Smaczyński
  Szukam Stałych graczy do Fs17 na Dedyku. Blade368 0 188 03-23-2017, 19:59
Ostatni post: Blade368
Thumbs Up Szukam Graczy na MultiPlayer FS17 [Dedyk] Atrix 14 2,542 03-17-2017, 20:48
Ostatni post: mikolajbiel
  Problem z multi fs17 Lojalny 4 3,386 03-17-2017, 00:18
Ostatni post: kolejorz14
  FS17 DEDYK CLS Jerry “Bezkrólewie” Javo 0 293 02-26-2017, 18:04
Ostatni post: Jerry “Bezkrólewie” Javo
  FS17 REKRUTACJA TRWA NDAL gorale v5 ZUBER 0 178 02-19-2017, 20:14
Ostatni post: ZUBER
  Fs17 Mp Problem Z Modami Damian Czekaj 0 209 02-18-2017, 21:40
Ostatni post: Damian Czekaj



Przegląda: 1 gości

Menu