Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Witam jak zwiekszyc
#1
Witam jak zwiekszyc opor maszyn?? bo mam na zywo fendta 724 i fendta 930 i 9 skibowy plug gregoire besson i na  zywo probojac nieudalo mi się poorać 724 z tym plugiem a w grze jedzie 12Smile  na zywo ciągam 930 ten plug od 8-10km na godzine a w grze 14Smile chciał bym tak zwiekszyc opor sprzętu a żeby 724 pojechal maxymalnie 5km/h chodz na zywo nieciagnie wcale bo jest za lekki . zmieniałem już prawie wszystko i nadal nic to niedaje ! ma ktoś pomysl?
 
Taka tam sobie reklama.
#2
gra to nie 100 % odzwierciedlenie rzeczywistości Smile ale spróbuj w modowaniu to zrobić , tam pewnie da sie to ustawić.
 
#3
no grzebałem tam i w wersji 2015 umiałem to zrobić a w wersji 2017 wszystkie triki z wersji 2015 niedzialaja;(
 
#4
a patrzyłeś w wątek o modach ? może tam ktoś coś pomoże ?
 
#5
Tylko nie wziąłeś pod uwagę tego jaką glebę masz w realu, na piaskach to ciągnik nie będzie się męczył i bez problemu pociągnie większy sprzęt niż na glinie. W FS jest jeden typ gleby porównywalny do gleby piaskowej z reala (właściwościami oporu itp.), oczywiście możesz się bawić w zmianę właściwości maszyn ale po 1: nie wolno edytować plików gry (musiałbyś daną maszynę na mod przerobić), po 2 czasem zmiana wartości w danej maszynie na większą może nieść takie konsekwencje że dopiero ciągnik o 100KM mocniejszy poradzi sobie z nią.
 
#6
(11-15-2016, 16:51)Ziuta napisał(a): Tylko nie wziąłeś pod uwagę tego jaką glebę masz w realu, na piaskach to ciągnik nie będzie się męczył i bez problemu pociągnie większy sprzęt niż na glinie. W FS jest jeden typ gleby porównywalny do gleby piaskowej z reala (właściwościami oporu itp.), oczywiście możesz się bawić w zmianę właściwości maszyn ale po 1: nie wolno edytować plików gry (musiałbyś daną maszynę na mod przerobić), po 2 czasem zmiana wartości w danej maszynie na większą może nieść takie konsekwencje że dopiero ciągnik o 100KM mocniejszy poradzi sobie z nią.

HMM zmieniam w oryginalnych plikach i wolno bo gra działa caly czas . Ale wlasnie zaczolem zmieniac force costam costam i zwiekszyl się opor maszyn ale za małoSmile i jak już się nawet zwiększy do 9999999999999999 to to już nic niedaje Sad
 
Taka tam sobie reklama.
#7
(11-14-2016, 20:46)kgbck napisał(a): no grzebałem tam i w wersji 2015 umiałem to zrobić a w wersji 2017 wszystkie triki z wersji 2015 niedzialaja;(

Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników którzy potwierdzili adres E-mail. napisz jak to robiłeś w FS 2015 bo mam ten sam problem.
 
#8
Jeśli chcesz by ciągnik z pługiem jechał wolniej np 10km/h a nie 14 to w xml maszyny masz wpis <speedLimit value="15" /> liczba w tym wpisie to prędkość robocza.
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  [SzukamWitam szukamy graczy do wspólnej gry! DISCORD Per3rekQ 0 1,332 07-12-2018, 08:07
Ostatni post: Per3rekQ
  Witam Matze Bączek 9 1,984 06-05-2018, 06:24
Ostatni post: Matze Bączek
  Witam problem z ps 4 może ktoś jest zainteresowany Bartek Xxx 1 2,688 02-27-2018, 01:09
Ostatni post: Ziuta
  zwiekszyc rolnik28 1 1,306 01-04-2018, 16:30
Ostatni post: Dzi4d3k
Photo witam irekp76 4 1,507 11-25-2017, 17:28
Ostatni post: irekp76
  MOD Season - Jak zwiększyć pojemność koryta? j0hny21 3 2,464 09-11-2017, 20:28
Ostatni post: Dzi4d3k
  Witam bolek912 1 840 08-27-2017, 18:58
Ostatni post: Dzi4d3k
  witam szukam kogos do grania walic omena 1 1,030 08-22-2017, 15:10
Ostatni post: KAB00M TakeAway
  witam wszystkich z checią dołączę do jakieś grupy szakal8787 2 1,133 05-05-2017, 21:44
Ostatni post: szakal8787
  Witam z tej strony autor mapy Adikomorowo ,mam jedno pytanie Patryk Budziak 4 1,677 03-17-2017, 15:49
Ostatni post: Patryk Budziak



Przegląda: 1 gości

Menu