Logowanie Facebook Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja
Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mapa "Knieje"
#41
Możesz takie coś zrobić. Wink
 
Odpowiedz
Taka tam sobie reklama.
Taka tam sobie zawartość reklamy
#42
> No i zrobilem <





Witam...
Chcial bym sie dowiedziec czy robic takie wpisy o postepach czy dodawac tylko z budowy mapy... no to zaczynam.
Sprawozdanie z dzis Wink...  w zaznaczonych modelach dodalem ... nowe animacje... TipCool oraz do tych wiekszych  " magazynow " szyby oraz swiatla na przycisk ... taki bajer Tongue 
[Obrazek: JHyX6iF.jpg]

[Obrazek: ovYb7gC.png]

A no i przegrody rowniez z TipCool... zapomnialem dopisac Wink

[Obrazek: P7gwf9v.png]

A to cos... "co mialem dodac" to na razie tak zostawie... bo nie jestem pewien czy oprocz  " sypkiego  " nie wejda tam ewentualnie bele... musze przetestowac ale to jutro...

[Obrazek: tWrsArZ.png]

To tyle na dzis... Pzdr.
 
Odpowiedz
#43
> Fabryka Mebli <

Witam...
Dzis nieco wczesniej Wink ... w fabryce mebli bedzie mozna sprzedawac deski z tartaku oraz wiory ( nie koniecznie z tartaku ) Wink
Fabryka znajduje sie we wiosce Knieje nie opodal dworca kolejowego oraz sklepu z maszynami... mysle ze taki zarys fabryki zostanie a ewentualnie dodam jeszcze troszke detalu w pozniejszym terminie.

[Obrazek: stbnnqM.jpg]

Wiecej w albumie...


To tyle na razie...
Pzdr.
 
Odpowiedz
#44
Coraz ciekawiej coraz ciekawiej Troll
 
Odpowiedz
#45
Powoli do przodu HubetO Wink

> Kosciol i okolice <

Witam...
Dzis ogarnialem Kosciol i jego okolice... zarys ogolny zrobiony... detale jak zawsze troszke pozniej... zeby wiedziec jaki FPS bedzie we wiosce na koniec ( aktualnie jest u mnie 130-150 zalezy gdzie spojrzec ) Wink .

[Obrazek: prYdaXM.jpg]

Wiecej jak zawsze w albumie.
 
Odpowiedz
#46
Możesz być z siebie dumny Smile
[Obrazek: fsScreen2_apwsqxx.png]
 
Odpowiedz
#47
konrad9991... po tym co nakombinowalem sie przy AdditionalMapTypes powoli zaczynam byc z siebie zadowolony Wink

> AdditionalMapTypes <
Witam
Dzis dodalem do mapy wlasnie tego moda..a z niego owies, zyto oraz nasiona ( na nasiona nie mam jeszcze pomyslu... ewentualnie je zamienie na cos innego ). Do zyta " bedzie mozna zrobic fabryke wodki Tongue " oraz  " owies-u ?!? " dodalem oczywiscie choppedStraw wiec mozna miec sieczke oraz pokos... sieczka dziala rowniez jako nawozenie...  oraz do kompostu dodalem punk skupu ( jeszcze nie wybudowany ) no i wiadomo ze kompostem mozna nawozic pola wiec jak kto chce ... moze go robic na sprzedaz oraz na nawozenie.
Reszte niepotrzebnych " rzeczy " z modu wywalilem wiec zawsze to kilka " mb " do przodu Wink troszke przy tym posiedzialem ale LOG jest nadal czysty bez Error-ow ani Warning-ow... tu jestem z siebie i mojej cierpliwosci zadowolony Wink
Na screen-ie owies
[Obrazek: XpcB6ZP.png]
Wiecej z tesciku w albumie...
To tyle na dzis...

Pzdr.
 
Odpowiedz
#48
> KNIEJE X4 <
Witam...
Na razie starczy dodawania modow i czas sie wziac do " roboty " ... dzis ostatnie " na razie " co zmienilem to mapa na X4... przejscie sie udalo... brak bledow w LOG-u oraz testy na MP przeprowadzone i wydaje sie ze wszystko dziala Wink
 Pozostalo jeszcze ponaprawiac warstwy zieleni oraz pola ( bo sie sfatygowaly Tongue )  modele juz przesunalem o 4m ( taka roznica byla ) wiec zielen mysle ze w 3-4 dni ogarne wraz z polami... podspodem mapka pogladowa o ile  " spuchla " mapa Wink i mysle ze wlasnie przy tej wielkosci mapy pociagi maja juz jakis sens oraz wieksze pola pod MP  Wink

[Obrazek: 6RoSLMN.png]

[Obrazek: 31T1YjX.png]

[Obrazek: YFuNgnQ.png]

To tyle... dam wam kilka chwil odpoczynku z moimi postami Wink  az wszystko ponaprawiam .
Pzdr.
 
Odpowiedz
#49
Witam...
Idzie szybciej niz myslalem... pola poprawione oraz trawy zrobione no i TipCool-e na drogach dodane... na jutro zostawie sobie do poprawy mesh od krow i lasy bo reka mi odpada ;P
To tak informacyjnie Wink
Pzdr.
 
Odpowiedz
#50
Siema... no i jest problem... o ile przestawienie zwirzat poprawilem i na mapie x4 dziala to juz tipcoi nie dziala... maska malowania jest za wielka... nawet jak ja zwiekszam to i tak  wszystko jest zapisywane w standardowych rozmiarach a tak byc nie moze... chyba ze oleje tipcoi i nie bedzie mozna sypac " sypkich " towarow do magazynow bo beda sie przesypywac ;/  ...

Nawet jak usune pliki map01.i3d.colMap.grle  oraz   tipColInfoLayer.grle to zapisuje w rozmiaze standardowej mapy... ale chyba jeszcze gdzies sa dane zapisane... bo nawet bez tych plikow wyswietla mi to co namalowalem w warstwie scrypt- u tipcoi.
i teraz pytanie...
czy zna ktos jakis sposob na naprawe tego? ...
czy wracac do mapy standardowych rozmiarow?
PZdr.
 
Odpowiedz
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Smile Moja mapa rafixx751 5 94 10-04-2017, 20:12
Ostatni post: rafixx751
  Mapa bez nazwy ( może Bieszczady v1 ) Nexanos 16 482 10-02-2017, 08:25
Ostatni post: Mefiu
Lightbulb Mapa "Pol-Farm" Timmer 2 132 09-03-2017, 23:12
Ostatni post: Timmer
  Kolejna mapa( :( ) i chlewnia N0Rek9 15 548 09-02-2017, 16:43
Ostatni post: N0Rek9
Wink MAPA W STYLU PGR by AGROPIOTRMOSZ AGROPiotrmosz 80 7,514 06-12-2017, 23:07
Ostatni post: Steeb
Thumbs Up Mapa odzwierciedlająca :D Rejstar 19 973 06-08-2017, 00:00
Ostatni post: Rejstar
  Prace nad Polską mapą Wolnyls11 14 681 03-20-2017, 15:36
Ostatni post: 8MG
  Mapa by Norek9 Norek9 38 1,728 01-05-2017, 00:05
Ostatni post: BoskiLs
  Moja mapa Mr_Grucha 12 966 12-08-2016, 01:45
Ostatni post: Mr_Grucha
Smile Mapa w stylu nowoczesnego PGR Ibrakadabra 6 752 11-17-2016, 23:12
Ostatni post: Mr_Grucha



Przegląda: 1 gości

Menu