Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Nie problem a pytanie - collision-y
#1
Witam.
Juz jakis czas temu zauwazylem ze niektore modele w GE maja wlaczone Collision-y a niektore nie... i tu moje pytanie... jaki ma to wplyw na wydajnosc gry ?. Bo na pewno zmniejszenie odleglosci rysowania obiektow ma wplyw na wydajnosc " bo wyswietla sie mniej modeli " to co do collision-ow juz nie mam pewnosci ;/

Pzdr.
 
Taka tam sobie reklama.
#2
również odnosi się to i colisionów
 
#3
Czy o ile dobrze rozumie lepiej wylaczac collision-y tam gdzie nie sa " potrzebne " i w ten sposob dodatkowo wzrosnie wydajnosc i plynnosc gry ?
 
#4
yop a jesli bawisz sie juz w ge i chcesz zoptymalizować mapkę to wywalaj niepotrzebne obiekty / dzwięki / światła itp
 
#5
oki... dzieki za odpowiedz... leci + Wink
 
#6
dla wszystkich słabszych komputerów polecam program game booster zwalnia system i komputer w danej chwili myśli tylko nad daną grą jeśli to nie pomaga / wymieniać podzespoły jeśli kogoś nie stać na cały nowy sprzęt/ Big Grin to tak na nawiasie to wszystko
 
Taka tam sobie reklama.
#7
Spoko ... sprzet mam dobry... jeszcze Tongue ... myslalem w tym momencie raczej o tych ze slabszymi konfiguracjami a nie o sobie... mi tam smiga elegancko srednia to 90-100fps Wink w terenach zawalonych zielenia na mapce ktora wlasnie robie.
Pzdr.
 
#8
(12-14-2016, 12:14)Death napisał(a): również odnosi się to i colisionów

Nie, kolizje nie wpływają na wydajność Wink
 
#9
Matko... to w koncu jak jest Tongue ... wplywaja na wydajnosc czy nie... bo mnie zamotaliscie teraz ;P ... bo nie weim czy wylaczac je czy nie...ehhh
 
#10
Kolizje mają wpływ na wydajność, ale samo odznaczenie "Colision" nic nie zdziała, jeśli już to trzeba "Rigid Body" odznaczyć aby obiekt stracił właściwości fizyczne. Jeśli masz obiekt i ma on zaznaczone Rigid Body to odznaczenie kolizji jedynie umożliwi przenikanie przez ten budynek ale nie zmieni nic do wydajności, jeśli masz samą kolizję wymodelowaną (przezroczysty obiekt) to ustaw mu po prostu małą odległość rysowania (np. 20m).
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z mapą Paw3ll 4 354 09-18-2018, 02:28
Ostatni post: Szydar
  Problem z mapa Bizon666 0 125 09-15-2018, 11:00
Ostatni post: Bizon666
  problem z paszowozem 8MG 0 110 09-15-2018, 09:10
Ostatni post: 8MG
  Problem z siewnikiem michalg4 0 124 09-02-2018, 21:20
Ostatni post: michalg4
  Problem Smoke WeeD 1 283 09-02-2018, 20:56
Ostatni post: Szydar
  Pytanie Bezczelny 4 110 09-02-2018, 14:58
Ostatni post: Bezczelny
  Problem z dodawaniem kolorów TheUrsusPower 0 92 08-27-2018, 15:28
Ostatni post: TheUrsusPower
  Problem z synchronizacją obiektów Kuba Rolnik 3 130 08-27-2018, 00:34
Ostatni post: user12
  Problem z silosem do kiszonki AgrotechnikPL 10 370 08-23-2018, 21:29
Ostatni post: AgrotechnikPL
  Problem z Mapą oskarolbrych 9 257 08-20-2018, 20:35
Ostatni post: oskarolbrych



Przegląda: 1 gości

Menu