Logowanie Google+ Logowanie Rejestracja

Poszukujemy moderatorów, nie czekaj, złóż podanie już teraz: KLIK

Nie problem a pytanie - collision-y
#1
Witam.
Juz jakis czas temu zauwazylem ze niektore modele w GE maja wlaczone Collision-y a niektore nie... i tu moje pytanie... jaki ma to wplyw na wydajnosc gry ?. Bo na pewno zmniejszenie odleglosci rysowania obiektow ma wplyw na wydajnosc " bo wyswietla sie mniej modeli " to co do collision-ow juz nie mam pewnosci ;/

Pzdr.
 
Taka tam sobie reklama.
#2
również odnosi się to i colisionów
 
#3
Czy o ile dobrze rozumie lepiej wylaczac collision-y tam gdzie nie sa " potrzebne " i w ten sposob dodatkowo wzrosnie wydajnosc i plynnosc gry ?
 
#4
yop a jesli bawisz sie juz w ge i chcesz zoptymalizować mapkę to wywalaj niepotrzebne obiekty / dzwięki / światła itp
 
#5
oki... dzieki za odpowiedz... leci + Wink
 
#6
dla wszystkich słabszych komputerów polecam program game booster zwalnia system i komputer w danej chwili myśli tylko nad daną grą jeśli to nie pomaga / wymieniać podzespoły jeśli kogoś nie stać na cały nowy sprzęt/ Big Grin to tak na nawiasie to wszystko
 
Taka tam sobie reklama.
#7
Spoko ... sprzet mam dobry... jeszcze Tongue ... myslalem w tym momencie raczej o tych ze slabszymi konfiguracjami a nie o sobie... mi tam smiga elegancko srednia to 90-100fps Wink w terenach zawalonych zielenia na mapce ktora wlasnie robie.
Pzdr.
 
#8
(12-14-2016, 12:14)Death napisał(a): również odnosi się to i colisionów

Nie, kolizje nie wpływają na wydajność Wink
 
#9
Matko... to w koncu jak jest Tongue ... wplywaja na wydajnosc czy nie... bo mnie zamotaliscie teraz ;P ... bo nie weim czy wylaczac je czy nie...ehhh
 
#10
Kolizje mają wpływ na wydajność, ale samo odznaczenie "Colision" nic nie zdziała, jeśli już to trzeba "Rigid Body" odznaczyć aby obiekt stracił właściwości fizyczne. Jeśli masz obiekt i ma on zaznaczone Rigid Body to odznaczenie kolizji jedynie umożliwi przenikanie przez ten budynek ale nie zmieni nic do wydajności, jeśli masz samą kolizję wymodelowaną (przezroczysty obiekt) to ustaw mu po prostu małą odległość rysowania (np. 20m).
 
  


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem przy konwercie. Wojtek. 3 266 06-09-2018, 19:05
Ostatni post: Wojtek.
  Stopkowo v5 problem z karmieniem krów aklam1 0 120 06-09-2018, 15:30
Ostatni post: aklam1
  PGR śliwno problem ze sprzedażą zbóż Laszek91 0 131 06-09-2018, 13:00
Ostatni post: Laszek91
  Problem z grafiką damian192021 10 357 06-05-2018, 19:37
Ostatni post: damian192021
  LOG-Problem kosmiak0 1 159 05-30-2018, 18:49
Ostatni post: Ziuta
  Problem z wczytywaniem multi - Górale Scenika 1 208 05-23-2018, 12:14
Ostatni post: Ziuta
  Problem z dołączeniem do kolegi AgroMaster 0 227 05-15-2018, 10:43
Ostatni post: AgroMaster
  Problem z trawą Zdzisiu 0 208 05-11-2018, 18:29
Ostatni post: Zdzisiu
  Problem z errorem w mapie D1zZyY 0 175 05-03-2018, 13:32
Ostatni post: D1zZyY
  Problem z przyczepą bart2807 3 295 04-29-2018, 13:40
Ostatni post: Misio



Przegląda: 1 gości

Menu